Home Interieurinspiratie Retro posters voor meer kleur in huis

Retro posters voor meer kleur in huis

door Gemma
retro posters retro wanddecoratie retro stijl retro interieur retro woonstijl retro interieur jaren 70 retrostijl modern retro interieur retro decoratie retro chique interieur retro woonkamer inspiratie retro interieur jaren 60

Als het nieuwe jaar weer begint, en de kerstboom weer uit huis is, dan is er tijd om het interieur wat te verfrissen. Ik haal dan kamerplanten in huis, maar ik vind het super fijn om dan weer te spelen met kleur. Richting het najaar haal ik meestal de meer donkere en warme kleuren in huis. In het begin van het nieuwe jaar, richting het voorjaar, dan gaat mijn voorkeur uit naar lichte en frisse kleuren. Dit kunnen uiteraard ook warme kleuren zijn. In deze blog wil ik je graag laten zien hoe ik meer kleur in ons interieur kreeg door het gebruik van retro posters. Kijk en lees je mee in deze blog?

Kleur in huis

Om meer in kleur in huis te krijgen, zijn er veel opties. Je kunt een muur een kleur geven, of zelf meerdere muren een kleur geven. Je kunt ook alle wanden een kleur geven, en zelfs het plafond! Toch zijn er wel meer mogelijkheden, zonder te verven. Ben je geen zin om te verven, dan kun je ook denken aan een behang in je interieur. Of juist kleurrijke meubels zoals een kast, stoelen of een bank in een kleur. De meest makkelijke en meer goedkope manier voor kleur in huis, kun je bereiken met kleurrijke woonaccessoires. Posters passen daar ook in. En vooral als je veel posters of een grote poster aan de wand plaatst, zul je zien dat dit meteen een bepaald effect krijgt. Een kleurrijke poster geeft meteen meer kleur in je woonkamer, eetkamer of juist keuken.

Retro woonstijl

Veel kleur kom je tegen in de retro interieurstijl. Retro en vintage worden vaak met elkaar verward. Het is niet hetzelfde. Retro is een afkorting van retrospectief, en betekent terugkijken. Alle elementen uit een retro interieur zijn gebaseerd op de jaren 50, 60 en/of 70. Grafische prints, ronde vormen maar ook elegante vormen zijn kenmerkend voor deze stijl.

Retro kleuren

Zag je in de jaren 50, 60 en 70 de kleuren .. terug. Momenteel zie je dat de retro kleuren in een modern jasje van nu gestoken zijn. Eén ding hebben ze nog steeds gemeen; ze zijn nog steeds erg kleurrijk. Wel zie je dat ze wat minder fel en wat gedempter zijn en wat helderder en minder donker.

Retro posters

Ik kocht 9 prints met een funky retro uitstraling, waarin de jaren 60 en 70 in terug komen. Je zie de hippie vibes hierin terug, maar ook geruite patronen, smileys en bloemmotieven.

Hier vind je de retro posters.

Als je klikt op de foto’s hieronder, kom je direct terecht de webshop waar het verkocht wordt.

retro posters retro wanddecoratie retro stijl retro interieur retro woonstijl retro interieur jaren 70 retrostijl modern retro interieur retro decoratie retro chique interieur retro woonkamer inspiratie retro interieur jaren 60 retro posters retro wanddecoratie retro stijl retro interieur retro woonstijl retro interieur jaren 70 retrostijl modern retro interieur retro decoratie retro chique interieur retro woonkamer inspiratie retro interieur jaren 60 retro posters retro wanddecoratie retro stijl retro interieur retro woonstijl retro interieur jaren 70 retrostijl modern retro interieur retro decoratie retro chique interieur retro woonkamer inspiratie retro interieur jaren 60 retro posters retro wanddecoratie retro stijl retro interieur retro woonstijl retro interieur jaren 70 retrostijl modern retro interieur retro decoratie retro chique interieur retro woonkamer inspiratie retro interieur jaren 60

Hieronder zie je hoe één van de posters in onze woonkamer aan de muur hangt.

Wat vind jij van deze retro posters? Vind jij ze ook zo tof? Laat je het me weten in een reactie hieronder? Ik ben benieuwd!

Veel-liefs-gemma

You may also like

10 Reacties

Nicole Orriëns januari 13, 2023 - 9:40 am

Oh prachtig!!! Ik houd erg van retro en vintage en wan deze posters word ik heel blij. Ze zijn ook zo vrolijk qua kleur!

Reply
Gebruiker avatar
Gemma januari 20, 2023 - 1:32 pm

Ik word er ook zo vrolijk van!

Reply
Claire januari 13, 2023 - 2:26 pm

Wat een leuke vrolijke kleuren allemaal! Daarmee vrolijk je alles op.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma januari 20, 2023 - 1:37 pm

Absoluut!

Reply
Linda schrijft 't op januari 13, 2023 - 7:55 pm

Veel spullen in huis zijn naturel en bruin of zwarte tinten, ook aan de wand

Reply
Gebruiker avatar
Gemma januari 20, 2023 - 1:37 pm

Ideaal om te combineren!

Reply
Tessa januari 14, 2023 - 4:10 pm

Geweldige deze retro posters. Zelf heb ik diverse kunst/tentoonstellingsposters aan de muur

Reply
Gebruiker avatar
Gemma januari 20, 2023 - 1:33 pm

Super!

Reply
gea - glamview.nl februari 2, 2023 - 11:48 am

Ik vind het er altijd zo leuk uit zien. Echt veel kleurrijker dan wat tegenwoordig in de winkels ligt. Maar zou het niet zo snel zelf in huis hangen.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma oktober 12, 2023 - 7:21 pm

Dankje!

Reply

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.