Home Basis tips interieur Mijn droom: een interieurboek of woonboek schrijven!

Mijn droom: een interieurboek of woonboek schrijven!

door Gemma
interieurboek interieur design boeken koffietafelboek interieur boek interieurstyling boek interieur woonboeken interieur woonboeken boeken interieur wonen boek hardcover boek

Mijn droom is… Heb jij ook een droom? Ik wel. Ik zou heel graag een interieurboek willen schrijven. En dan niet een die komt te liggen om mooi te zijn in je interieur (het mag natuurlijk wel). Zoals een koffietafelboek. Een praktisch interieurboek die mensen helpt bij het inrichten van hun interieur, dat is mijn doel! In deze blog vertel ik je daar meer over…

Interieurboek: wat moet er in?

Dit idee zit al veel langer in mijn hoofd, en ik heb daar uiteraard ook wel al veel over nagedacht. Ik heb o.a. onderzoek gedaan onder ruim 400 respondenten, om te achterhalen wat hun grootste interieuruitdagingen zijn. En waar mijn boek bij kan helpen. Ik kom tot deze vijf meestgenoemde interieuruitdagingen:

  1. Hoe kies ik kleuren voor mijn interieur?
  2. Hoe richt ik mijn woonkamer in?
  3. Hoe kan ik mijn interieur sfeervol decoreren?
  4. Hoe kan ik mijn interieur landelijk inrichten?
  5. Hoe kan ik mijn interieur Scandinavisch inrichten?

Uiteraard kan het zijn dat er heel andere dingen zijn die je graag zou willen lezen in een interieurboek. Ik ben zeer nieuwsgierig welke onderwerpen dit zijn? Je kunt me mailen via gemma@100procentwoongeluk.nl, maar je kunt me ook bereiken via Facebook of Instagram. Tevens kun je onder deze blog ook een reactie achterlaten. Ik ben benieuwd!

#1. Hoe kies ik kleuren voor mijn interieur?

Eén van de vragen die mensen vaak hebben bij het (her)inrichten van hun interieur, is het kiezen van kleuren. Welke kleuren passen bij elkaar? Welke kleuren kun je beter niet combineren? Welke kleuren kun je goed gebruiken in een kleine ruimte? Welke kleuren kun je goed gebruiken in een grote ruimte? Welke kleuren geven een warme sfeer? Dit zijn allemaal vragen die je tegenkomt als je bezig gaat met de kleuren in huis. Wat je daarbij kan helpen is een stappenplan voor het kiezen van kleuren. Wil je hier meer over weten in een interieurboek? Ik hoor het graag!

interieurboek interieur design boeken koffietafelboek interieur boek interieurstyling boek interieur woonboeken interieur woonboeken boeken interieur wonen boek hardcover boek

#2. Hoe richt ik mijn woonkamer in?

De meest belangrijke ruimte in huis, is de woonkamer. In de woonkamer besteedt je veel tijd, dus het is ook fijn als deze ruimte goed ingericht. Dus dat de meubels functioneel, maar ook dat deze niet te groot en ook niet te klein zijn. Tevens is de plaats van de meubels wel erg belangrijk. Waar zet je wat neer? Het maken van een moodboard en plattegrond daarbij is bijvoorbeeld een must. Maar je wilt ook dat deze ruimte sfeervol en gezellig is. Wat vooral ook belangrijk is, is dat de woonkamer authenticiteit (uniek) maar ook persoonlijkheid uitstraalt. Wil je hier meer over weten in een woonboek? Ik hoor het graag!

interieurboek interieur design boeken koffietafelboek interieur boek interieurstyling boek interieur woonboeken interieur woonboeken boeken interieur wonen boek hardcover boek

#3. Hoe kan ik mijn interieur sfeervol decoreren?

Zonder decoratie heb je geen sfeer in huis. Het is dus erg belangrijk om de decoratie voor in huis zorgvuldig te kiezen. Het voordeel aan accessoires is, dat je deze zo weer kunt vervangen. En zelfs met een aantal andere decoratie geef je zo weer een andere sfeer aan je interieur. Daarnaast kan het een ‘goedkope’ oplossing zijn om je interieur een update te geven. Maar ja, hoe gebruik je woonaccessoires om er een sfeervol geheel van te maken? Dit kun je o.a. doen door het decoreren pas op het laatst te doen, en door oneven te groeperen. Wil je hier meer over weten in een hardcover boek? Ik hoor het graag!

interieurboek interieur design boeken koffietafelboek interieur boek interieurstyling boek interieur woonboeken interieur woonboeken boeken interieur wonen boek hardcover boek

#4. Landelijke woonstijl in jouw interieur

De landelijk woonstijl straalt rust en eenvoud uit. Het is een populaire woonstijl. Nog steeds, na al die jaren. In een interieur met landelijk wonen, zie je heel duidelijk het buitenleven terug in huis. Je ziet daarom in deze woonstijl ook veel natuurlijke materialen / elementen terugkomen. Wat dacht je van een houten meubels, maar ook beton en linnen zie je wel. Deze woonstijl maakt gebruik van neutrale tinten, zoals beige, taupe, creme enz. Wil je hier meer over weten over interieur design boek? Ik hoor het graag!

interieurboek interieur design boeken koffietafelboek interieur boek interieurstyling boek interieur woonboeken interieur woonboeken boeken interieur wonen boek hardcover boek

#5. Scandinavisch interieur inrichten

Minimalistisch, eenvoud en veel licht. Dit zijn toch wel drie belangrijke kernmerken van de Scandinavische woonstijl. Wat je vaak terug ziet komen in deze interieurstijl is, zwart / wit contrasten. Maar je mag ook best wel kleur gebruiken in deze stijl, kleur is niet verboden. Toch gaat dan de voorkeur wel uit naar bijvoorbeeld lichte kleuren zoals pastelkleuren. Less = more. In een Scandinavisch interieur zie je niet heel veel decoratie, maar wordt het bewust minimalistisch gehouden. Ook in de decoratie en meubels die gebruikt wordt, zie je niet te veel poespas maar veel natuurlijke vormen. Wil je hier meer over weten over interieurboek? Ik hoor het graag!

interieurboek interieur design boeken koffietafelboek interieur boek interieurstyling boek interieur woonboeken interieur woonboeken boeken interieur wonen boek hardcover boek

Waar ga je voorkeur naar uit, als het gaat om een woonboek? Ik hoor het graag!

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.