Home Groen interieur Makkelijke kamerplant: de graslelie plant

Makkelijke kamerplant: de graslelie plant

door Gemma
graslelie graslelie verzorging chlorophytum verzorging gras lelie sprietplant graslelies graslelie hangplant graslelie op water graslelie stekjes chlorophytum comosum verzorging graslelie luchtzuiverend

Als de kerstboom weer uit huis gaat, dan is het meteen zo leeg in huis. Binnenplanten in huis kunnen zorgen voor meer sfeer in huis, nadat de kerstboom als sfeeritem de deur uit gaat. En hoe fijn is het dan, dat deze plaatst maakt voor een makkelijke plant! Om de kerstboom te vervangen, kun je een grote kamerplant ervoor in de plaats zetten. Ook kun je denken aan meerdere kleine binnenplanten bij elkaar. Eén daarvan is de graslelie. Ik laat je in deze blog zien en lezen wat de graslelie voor plant is. Kijk en lees je mee?

Makkelijke kamerplanten

Planten houden van mensen, en mensen houden van planten. Toch wil dit niet zeggen, dat het altijd goed gaat met de verzorging van planten in huis. Bepaalde kamerplanten zijn wat lastiger dan andere binnenplanten. Mijn voorkeur gaat uit naar makkelijke planten, deze zijn gewoonweg wat makkelijk te verzorgen. Eén van die planten die makkelijk te verzorgen is, is de graslelie.

De graslelie

De graslelie; een luchtzuiverende maar ook zeker zeer makkelijke kamerplant. Hij heeft een frisse uitstraling, en wordt ook wel spinnenplant genoemd. Dit vanwege zijn sprieterige bladeren.

Wist je wel dat je de plant ook in de badkamer kan gebruiken? Doordat de graslelie goed tegen water kan, is dit een uitstekende plant voor in de badkamer.

Verzorging graslelie

Je verzorgt hem goed door hem 1/2x per week een scheutje water te geven. Mocht je dit een keer vergeten, dan is dit niet erg. De plant gaat niet meteen dood. Geef hem alleen water als de grond goed droog is. Op water kan deze plant heel snel groeien. Nog een voordeel aan deze plant is, zodra deze goed gaat groeien gaat hij ook stekjes maken.

graslelie graslelie verzorging chlorophytum verzorging gras lelie sprietplant graslelies graslelie hangplant graslelie op water graslelie stekjes chlorophytum comosum verzorging graslelie luchtzuiverend

Heb jij deze plant ook in huis staan? Ik ben benieuwd! Laat je het me weten in een reactie hieronder?

Veel-liefs-gemma

You may also like

6 Reacties

Mandy december 27, 2021 - 2:45 pm

Ik heb de graslelie ooit als stekje gekregen, eerst groeide hij maar steeds niet maar nu is het echt al een leuk plantje!

Reply
Gebruiker avatar
Gemma december 28, 2021 - 3:55 pm

Ja, een erg leuk plantje! Hier duurde het ook even, maar hij groeit nu lekker door!

Reply
Soraya januari 4, 2022 - 9:30 am

Leuk dat je planten hebt, ik zou dat ook willen hebben! Een graslelie heeft niet zoveel verzorging nodig

Reply
Gebruiker avatar
Gemma januari 21, 2022 - 2:53 pm

Dat maakt hem super fijn! Hij groeit als kool en ik geef hem 2x in de week een klein beetje water.

Reply
Kelly januari 5, 2022 - 3:23 pm

Ik heb een volledige urban jungle, en mijn graslelies staan er ook in te pronken sinds corona heb ik enorm groene vingers gekregen

Reply
Gebruiker avatar
Gemma januari 21, 2022 - 2:56 pm

Wat leuk!

Reply

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.