Home Botanisch interieur / Natuurlijk interieur Makkelijk stekje: Chinees lantaarnplantje stekken

Makkelijk stekje: Chinees lantaarnplantje stekken

door Gemma
chinees lantaarnplantje stekken lantaarnplantje stekken string of hearts stekken stekken lantaarnplantje lantaarn plant stekken chinees lantaarnplantje stekken in water planten stekken stekjes binnenplanten planten in huis groen wonen

Ik koop niet alleen mijn planten in de winkel, maar ik vind het ook super leuk om zelf voor meer plantjes te zorgen. Het stekken van planten hoort hier dan bij. Ik moet wel toegeven dat ik van de makkelijke stekjes ben. Ik liet jullie al eerder zien hoe je een rubberplant kan stekken, maar ik liet ook zien hoe je een ananasplant kunt stekken. Vandaag weer een makkelijk stekje. Ik ga het Chinees lantaarnplantje stekken. Kijk en lees je mee?

Wat is een Chinees lantaarnplantje?

Dit plantje wordt ook wel string of hearts genoemd. Het leuke aan dit plantje is, dat het een hangplantje is. Hij groeit naar beneden. Hij kan er hard groeien zelfs. Hij is gelukkig goed te stekken, maar het is ook zeker aan te raden dit plantje te blijven snoeien. Hierdoor blijft het plantje mooi. Het Chinees lantaarnplantje heeft hartvormige blaadjes in een grijsgroene kleur.

Chinees lantaarnplantje stekken

Ik laat je hieronder zien hoe je stap voor stap het plantje kunt stekken. Er zijn meer manieren, maar persoonlijk vind ik dit de makkelijkste manier. En deze manier zorgt bij mij vaak voor succes, en dat is uiteraard ook er belangrijk.

Stap #1: afknippen stekje

Dit plantje groeit erg hard. In principe kun je ieder stukje van deze plant gebruiken als stekje. Belangrijk is wel dat het stekje niet te lang is. Ik kies meestal voor 2 paar bladeren. Je knipt het stekje vlak onder de blaadjes af. Je kunt dit voor meerdere takjes doen.

Stap #2: in water plaatsen

Onthou goed welke kant je hebt afgeknipt. Deze kant moet je namelijk in het water zetten. Na het afknippen zet je de stekjes op water. Ik gebruik meestal een glaasje. Zo kan ik ook goed zien hoe het stekje groeit. Iedere week krijgt het stekje nieuw water. En na ongeveer 3 weken zul je zien dat er flinke wortels zijn gekomen.

plantenkastje planten kastje planten decoratie huis planten planten in huis woonkamer plant planten woonkamer een huis vol planten plantjes stekken makkelijke stekjes jungle in huis stekken rubberplant stekken ananasplant stekken chinees lantaarnplantje

Stap #3: in potje plaatsen

Na het ontstaan van de flinke wortels, kun je aan de slag met het plaatsen van het stekje in een potje met potgrond. Geef het Chinees lantaarnplantje iedere week een klein beetje water. Je zult zien dat hij daarna goed gaat groeien. Je kunt ook meerdere stekjes bij elkaar plaatsen. Hiermee krijg je een voller plantje.

chinees lantaarnplantje stekken lantaarnplantje stekken string of hearts stekken stekken lantaarnplantje lantaarn plant stekken chinees lantaarnplantje stekken in water planten stekken stekjes binnenplanten planten in huis groen wonenchinees lantaarnplantje stekken lantaarnplantje stekken string of hearts stekken stekken lantaarnplantje lantaarn plant stekken chinees lantaarnplantje stekken in water planten stekken stekjes binnenplanten planten in huis groen wonenchinees lantaarnplantje stekken lantaarnplantje stekken string of hearts stekken stekken lantaarnplantje lantaarn plant stekken chinees lantaarnplantje stekken in water planten stekken stekjes binnenplanten planten in huis groen wonenchinees lantaarnplantje stekken lantaarnplantje stekken string of hearts stekken stekken lantaarnplantje lantaarn plant stekken chinees lantaarnplantje stekken in water planten stekken stekjes binnenplanten planten in huis groen wonenchinees lantaarnplantje stekken lantaarnplantje stekken string of hearts stekken stekken lantaarnplantje lantaarn plant stekken chinees lantaarnplantje stekken in water planten stekken stekjes binnenplanten planten in huis groen wonenchinees lantaarnplantje stekken lantaarnplantje stekken string of hearts stekken stekken lantaarnplantje lantaarn plant stekken chinees lantaarnplantje stekken in water planten stekken stekjes binnenplanten planten in huis groen wonenchinees lantaarnplantje stekken lantaarnplantje stekken string of hearts stekken stekken lantaarnplantje lantaarn plant stekken chinees lantaarnplantje stekken in water planten stekken stekjes binnenplanten planten in huis groen wonen chinees lantaarnplantje stekken lantaarnplantje stekken string of hearts stekken stekken lantaarnplantje lantaarn plant stekken chinees lantaarnplantje stekken in water planten stekken stekjes binnenplanten planten in huis groen wonen chinees lantaarnplantje stekken lantaarnplantje stekken string of hearts stekken stekken lantaarnplantje lantaarn plant stekken chinees lantaarnplantje stekken in water planten stekken stekjes binnenplanten planten in huis groen wonen

Zorg ook goed voor dit plantje, zo houd je deze kamerplant langer in leven.

Ga jij nu ook dit plantjes stekken? Laat je het me weten in een reactie hieronder?

Veel-liefs-gemma

Wil je graag deze blog delen op Pinterest? Dan kun je onderstaande foto gebruiken:

chinees lantaarnplantje stekken lantaarnplantje stekken string of hearts stekken stekken lantaarnplantje lantaarn plant stekken chinees lantaarnplantje stekken in water planten stekken stekjes binnenplanten planten in huis groen wonen

You may also like

16 Reacties

Nicole Orriëns augustus 20, 2021 - 8:27 am

Ik houd van makkelijk dus dit stekje spreekt me wel aan. En ik vind ook de ronde vormen van de blaadjes erg leuk.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma augustus 21, 2021 - 3:34 pm

Makkelijke stekjes zijn altijd fijn! Ik heb er altijd minimaal 8 tot 10 stekjes staan van verschillende plantjes. Ik word er blij van!

Reply
Felice Veenman augustus 21, 2021 - 7:41 am

aaaahhh gossie, wat een feeste der herkenning: toen ik student was, waren veel mensen ook bezig met planten en stekken enzo. Het chinees lantaarnplantje was ook toen een favoriet!

Reply
Gebruiker avatar
Gemma augustus 21, 2021 - 3:33 pm

Wat leuk! Ik begin het steeds leuker te vinden ☺️

Reply
Wanda augustus 21, 2021 - 8:34 am

Ik heb zelf totaal geen groene vingers en ook het geduld niet voor. Dus ik koop het gewoon bij een bloemenzaak zodat ik er ook direct van kan genieten, want bloemen en planten in huis vind ik altijd wel erg mooi.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma augustus 21, 2021 - 3:38 pm

Ik riep ook altijd dat ik geen groene vingers heb. Ik wil niet zeggen dat ik ze nu heb, maar het gaat wel de goede kant en ik leer steeds meer van planten en stekjes.

Reply
Deborah augustus 22, 2021 - 9:54 am

Nog nooit gehoord van het Chinese lantaarntje. Maar ik vind hem wel heel erg leuk. Sinds een aantal jaar stek ik ook van ieder plantje dat we in huis hebben. Dit is een soort die er prima bij past. Ik zo er inderdaad wel meerdere tegelijk stekken. Zo ziet het potje er niet zo treurig uit met maar 1 streng. En met meerdere stukjes heb heb je ook meer kans van slagen 🙂

Reply
Gebruiker avatar
Gemma augustus 25, 2021 - 1:53 pm

Ja, dat is zeker zo. Een leuk plantje en meerdere stekje heb je meer kans! Leuk he dat stekken… Ik heb ook een heel makkelijk stekje van een rubberplant. Die gaat ook als een speer.

Reply
Tessa augustus 22, 2021 - 2:19 pm

Wat een leuk plantje is dit! En zo te zien is een stekje stekken helemaal niet moeilijk afgaand op de fotos

Reply
Gebruiker avatar
Gemma augustus 25, 2021 - 1:52 pm

Ja, het is een super leuk plantje. En vooral mooi dat hij zo naar beneden hangt. Hij kan ook erg snel groeien! Dan hangt het plantje alweer bijna op de grond… Stekken is idd niet zo moeilijk.

Reply
Mandy augustus 23, 2021 - 7:43 am

Ik durf zelf niet zo goed te stekken haha! Ik koop wel altijd stekjes van anderen, het liefst geworteld want ik ben op 1 of andere manier niet goed met stekjes op water

Reply
Gebruiker avatar
Gemma augustus 25, 2021 - 1:51 pm

Dat was ik eerst ook niet… Maar na flink wat oefenen gaat het toch wel goed. En ook hier gaan niet alle stekjes heel goed. Ik geloof wel dat je eerst wat moet oefenen. Gelukkig kun je Google altijd raadplegen 🙂

Reply
Manon augustus 29, 2021 - 1:06 pm

Wat een schattig plantje. Ook een leuk cadeautje om te geven.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma september 10, 2021 - 11:43 am

Ja erg leuk!

Reply
Melanie Hoogvliet augustus 30, 2021 - 5:59 am

Ik ben dol op planten en op stekjes 🙂 Deze plant heb ik niet maar onlangs had mijn bananenplant baby’s dus die heb ik gestekt en nu heb ik van plaatst 1 bananen plant er 3. Ook heb ik een lange hangplant die erg makkelijk te stekken is. Die krijgt een keer per jaar een soort pluimen eraan. Die zet je net als deze plant in water en tadaa een nieuw plantje is geboren.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma september 10, 2021 - 11:36 am

Jaa! Dat blijft leuk he! Ik heb van mijn rubberplant ook meerdere stekjes. Het is zo leuk!

Reply

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.