Home DIY voor je interieur Maak jouw eigen kleien paashangers!

Maak jouw eigen kleien paashangers!

door Gemma
paashangers diy paasversiering paas hangers paashanger paas decoratie hangers paashangertjes diy pasen paas decoratie diy paas diy zelfgemaakte paasdecoraties zelfmaak ideetjes pasen paasversiering paasversieringen pasen versiering paasversiering maken paasversiering zelf maken paasversiering klei paashangers klei zelfgemaakte paasdecoraties zelfmaak ideetjes pasen paasversiering paasversieringen pasen versiering paasversiering maken paasversiering zelf maken

Als het gaat om kleine decoratie, dan vind ik het heel leuk om zelf aan de slag te gaan. Het maken van decoratie is zoveel leuker, dan het kopen van woondecoratie. Uiteraard koop ik wel nieuwe woonaccessoires, maar het maken of pimpen doe ik ook zeker. Ik breng regelmatig een bezoekje aan de kringloop of ik ga naar een vlooienmarkt. Daar kom ik de mooiste dingen tegen. Ik kijk dan vaak naar de vorm, de materiaal en de staat van het object en niet zo zeer naar kleur. Een kleur kun je vaak wel vervangen door een andere kleur, de andere elementen niet. In deze blog ga ik niet een item pimpen, maar ik ga aan de slag met het maken van diy paashangers van klei. Heel simpel en zo leuk om te doen! Zo kun je jouw paastak versieren met jouw eigen paasversiering. Kijk en lees je mee in deze blog?

Versieren van een Paastak

Net zoals een kerstboom in de decembermaand versierd wordt, zie je dat een aantal weken voor Pasen veel mensen een Paastak zoals een hazelaar of een (kronkel)wilg. Zelf heb ik beide in huis staan. In de hazelaar heb ik wat paashanger hangen die ik nog had, ik heb een aantal kleine paaseieren gespoten met spuitverf en ik heb wat vlinders en vogeltjes in de takken hangen. Het idee van de wilg is dat er alleen zelfgemaakte paasversiering in komt. En daar zijn de kleien paashangers één van, naast de kartonnen paashangers en paaseieren van strijkkralen (mede dankzij mijn dochter).

Kleien paashangers

Hieronder ga ik je stap voor stap vertellen hoe je deze paasversiering van klei. Je hebt het volgende nodig:

 • Zelfdrogende klei; ik gebruikte de klei van de Action.
 • Ei uitsteekvorm; ik kocht hem bij de Jumbo.
 • Deegroller
 • Snijplank
 • Mesje
 • Penseeltje
 • Cocktailprikker
 • Beetje water
 • Schuurpapier (fijn)
 • Verf om de hangers mee af te versieren
 • Lintje of touwtje om hangers mee op te hangen
 • Eventueel kleine houten kralen om de hangers verder mee te versieren

Stap #1: kleien eivorm maken

Rol een stuk van de klei uit met een deegroller tot een laag van ongeveer 0,5 cm dikte. Dan kun je de uitsteekvorm van een ei gebruiken om meerdere kleien eieren uit de klei te halen. Daarna gebruik je de achterkant van het penseel om een gat in het ei te maken. Met een cocktailprikker kun je het gaatje nog wat groter maken. Maak hem groot genoeg voor een lintje of touwtje. Daarna ga je de klei vlak maken met water. Doe wat water op je vinger en wrijf hem glad. Zo kun je oneffenheden wegwerken, maar ook de verhogingen gelijk maken. Deze ophoging van klei ontstaat door het maken van een gaatje met het penseel. Toch kun je dit wel weer wegkrijgen.

Stap #2: versieren van de kleien hangers

Laat de klei ongeveer 24 uur drogen op een vlakke ondergrond. Na 12 uur is de klei half droog en kun je een zwaar boek op de klei leggen. Hiermee voorkom je dat de klei aan de randen omhoog trekt. Na deze 24 uur kun je de paashangers versieren. Je kunt ze verven en voorzien van andere versiersels. Plaats een lintje of touwtje door het gaatje wat je hebt gemaakt en je kunt ze ophangen in je paastak. Ik koos een kleurenpalet voor de hangers die past bij ons interieur. Je kunt ook voor diverse kleuren kiezen. Maak er een in ieder geval een mooi kunstwerk van!

paashangers diy paasversiering paas hangers paashanger paas decoratie hangers paashangertjes diy pasen paas decoratie diy paas diy zelfgemaakte paasdecoraties zelfmaak ideetjes pasen paasversiering paasversieringen pasen versiering paasversiering maken paasversiering zelf maken paasversiering klei paashangers klei

Hieronder zie je ook hoe mijn paashangers in de paastak hangen:

 

Wat vind jij van deze kleien paashangers? Laat je het me weten in een reactie hieronder? Ik ben benieuwd!

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.