Home Botanisch interieur / Natuurlijk interieur Minimalistische kerstboom: DIY (kerst)tak in beton

Minimalistische kerstboom: DIY (kerst)tak in beton

door Gemma
kersttak kersttakken witte kersttakken diy kerst diy kerstdecoratie alternatieve kerstboom tak in beton diy beton alternatieve kerstboom alternatieve kerstboom zelf maken minimalistische kerst minimalistische kerstboom

Ik doe graag iets anders in huis, dan of naast de standaard kerstboom. Vorig jaar haalde ik een grote tak uit het bosje vlakbij ons. En gebruikte deze vervolgens als alternatieve kerstboom. Dit jaar heb ik weer een ander idee. Ik ging wel weer aan de slag met een tak, maar dit keer zijn ze kleiner en zijn het er drie. Kijk en lees je mee wat en hoe ik deze takken omtoverde tot kersttakken voor een minimalistische Kerstboom?

Minimalistische kerstboom

Minimalistisch; je hebt de term vast wel eens gehoord. Hierbij geldt: less = more. Zo weinig mogelijk in je interieur, maar toch genoeg. Een minimalistisch interieur is er ook. Daarin zie je vaak een aantal grote spullen en bijna geen tot weinig kleine spullen. Alles heeft een duidelijke functie. In deze woonstijl zie je dan ook weinig tot geen decoratie. Dit heeft behalve mooi zijn, geen duidelijke functie. In een minimalistisch interieur past dan ook niet echt een standaard kerstboom met kerstballen en kerstlichtjes. Het mag best wel iets simpeler en meer sober. Ik vind dat ook wel mooi, dus ik ging aan de slag met takken uit het bos en beton. Hieronder zie en lees je meer hoe ik deze kersttakken maakte:

Stappenplan diy Kersttakken in beton

Als je deze stappen volgt, heb je straks ook takken in beton. De volgende benodigdheden heb je nodig:

 • Takken uit het bos
 • Beton (ik kocht deze van internet-toys.nl en ik gebruikte ongeveer 200/300 gram per tak)
 • Plastic flessen (of iets anders ronds wat als mal kan dienen en kapot mag)
 • Witte verf + kwastje
 • Snoeischaar
 • Confettislinger
 • (Eventueel) nog een lichtslinger

kersttak kersttakken witte kersttakken diy kerst diy kerstdecoratie alternatieve kerstboom tak in beton diy beton alternatieve kerstboom alternatieve kerstboom zelf maken minimalistische kerst minimalistische kerstboom kersttak kersttakken witte kersttakken diy kerst diy kerstdecoratie alternatieve kerstboom tak in beton diy beton alternatieve kerstboom alternatieve kerstboom zelf maken minimalistische kerst minimalistische kerstboom

Stap #1: takken zoeken en verven

Voordat je aan de slag kunt gaan, heb je takken nodig. Ik ging naar het bos en koos er drie uit. Ik zorgde er wel voor de takken enigszins een beetje recht waren. Het onderste gedeelte verfde ik een stukje wit. Zorg er wel voor dat de takken ongeveer even lang zijn. Takken die teveel uitsteken, kun je afknippen. Dat deed ik ook zo links en rechts.

Stap #2: flesjes op maat knippen

Ik had twee plastic flesjes en een blikje. De flesjes knipte ik af tot ongeveer 15-20 cm. Het blikje had al het juiste formaat, dus daar hoefde niks aan te gebeuren.

Stap #3: beton maken en tak erin

Ik mixte het beton met het water. Ik woog met het flesje op de keukenweegschaal en deed er 200/300 gram beton erin. op de verpakking stond hoeveel water erbij moest. Ik zorgde ervoor dat ik daarna het beton en water goed door elkaar roerde. Vervolgens deed ik de tak er rechtop in. Deze plaatste ik op de grond en dan tegen het raam aan. Ik zette hem vast met wat tape, zodat de tak rechtop bleef staan. Vervolgens liet ik het twee minimaal twee uur drogen. Uiteindelijk liet ik het beton de hele nacht drogen, zodat ik zeker was dat deze uitgehard was.

kersttak kersttakken witte kersttakken diy kerst diy kerstdecoratie alternatieve kerstboom tak in beton diy beton alternatieve kerstboom alternatieve kerstboom zelf maken minimalistische kerst minimalistische kerstboom

kersttak kersttakken witte kersttakken diy kerst diy kerstdecoratie alternatieve kerstboom tak in beton diy beton alternatieve kerstboom alternatieve kerstboom zelf maken minimalistische kerst minimalistische kerstboom

Stap #4: mallen er af, en decoreren met confettislinger en lichtjes

De volgende ochtend kon ik aan de slag met het verwijderen van de flesjes/blikje, welke ik gebruikte als mal. Bij de flesjes ging dat heel makkelijke. Bij het blikje ging dat iets minder makkelijk, maar uiteindelijk lukte het toch. Ik veegde het beton glad, zodat de resten beton er af gingen. Vervolgens plaatste ik ze op mijn zwarte trolley, en deed ik een stoere confettieslinger door de drie takken heen. Je kunt uiteraard zoveel takken als jezelf wilt. Als het straks richting Kerst gaat, doe ik er ook nog een lichtslinger in. Dat geeft nog meer sfeer en gezelligheid!

kersttak kersttakken witte kersttakken diy kerst diy kerstdecoratie alternatieve kerstboom tak in beton diy beton alternatieve kerstboom alternatieve kerstboom zelf maken minimalistische kerst minimalistische kerstboom kersttak kersttakken witte kersttakken diy kerst diy kerstdecoratie alternatieve kerstboom tak in beton diy beton alternatieve kerstboom alternatieve kerstboom zelf maken minimalistische kerst minimalistische kerstboom kersttak kersttakken witte kersttakken diy kerst diy kerstdecoratie alternatieve kerstboom tak in beton diy beton alternatieve kerstboom alternatieve kerstboom zelf maken minimalistische kerst minimalistische kerstboomkersttak kersttakken witte kersttakken diy kerst diy kerstdecoratie alternatieve kerstboom tak in beton diy beton alternatieve kerstboom alternatieve kerstboom zelf maken minimalistische kerst minimalistische kerstboom kersttak kersttakken witte kersttakken diy kerst diy kerstdecoratie alternatieve kerstboom tak in beton diy beton alternatieve kerstboom alternatieve kerstboom zelf maken minimalistische kerst minimalistische kerstboomkersttak kersttakken witte kersttakken diy kerst diy kerstdecoratie alternatieve kerstboom tak in beton diy beton alternatieve kerstboom alternatieve kerstboom zelf maken minimalistische kerst minimalistische kerstboomkersttak kersttakken witte kersttakken diy kerst diy kerstdecoratie alternatieve kerstboom tak in beton diy beton alternatieve kerstboom alternatieve kerstboom zelf maken minimalistische kerst minimalistische kerstboom

Wat vindt jij van deze kersttak? Laat het me weten in een reactie hieronder! Ik ben benieuwd…

Veel-liefs-gemma

Wil je graag jouw eigen kerstversiering maken? Lees dan vooral ook eens dit e-book.
E-book Kerst DIY's, kerstversiering, kerstboomversiering, kerstballen, kerstdecoratie, zelf maken kerstversiering, DIY kerstdecoratie, Kerst e-book, e-book DIY Kerst

Als je hieronder jouw gegevens invult, kun je het gratis E-book 100% 20x Kerst DIY’s Boek downloaden.

Vul hieronder je gegevens in, en je kunt het e-book downloaden:

  You may also like

  Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.