Home Botanisch interieur / Natuurlijk interieur Geldboompje: een bijzondere kamerplant!

Geldboompje: een bijzondere kamerplant!

door Gemma
Bijzondere kamerplant Geldboompje groen interieur planten in huis

Zoals jullie weten, heb ik veel planten in huis staan. Een aantal planten leven wat langer, dan andere planten. Ik deel graag mijn toppers met jullie. En over het algemeen zijn dit dan ook planten die het doen zonder hele goede verzorging, want ik ben niet zo goed in plantverzorging. Ik geef meestal 1x per week alle planten (behalve de cactussen) wat water. En soms sproei ik mijn planten, maar dat vergeet ik ook wel vaak. Het is dus handig om te weten welke planten het goed doen met een beetje gemiddelde (soms slechte) verzorging. In deze blog het geldboompje; een bijzondere kamerplant. Kijk en lees je mee?

Wat is een geldboompje?

De Latijnse naam voor het geldboompje is Pachira aquatica. Het boompje komt oorspronkelijk uit Centraal en Zuid-Amerika. Hij groeit daar in moerassen en riviermondingen. Hij kan daar wel tot 20 meter hoog groeien. Deze boom heeft smalle stammen die samen gevlochten zijn, en zo een dikke stevige stam vormen. Het blad van dit geldboompjes is langwerpig en smal, en het groeit aan de uiteinden. Het bijzondere aan deze plant, is dat het water die je hem geeft, in de stam wordt opgeslagen. Hierdoor kan het lijken alsof het boompje te weinig water heeft, maar dat hoeft niet zo te zijn. De plant is makkelijk te onderhouden en te verzorgen.

Verzorging geldboompje

In de zomer kun je hem ongeveer 1x per twee weken water geven, en in de wintermaanden is 1x per 4 weken voldoende. Ook kun je de bladeren zo af en toe sproeien. Belangrijk is wel, dat deze plant in een grote pot staat. Zo zorg je ervoor dat de wortels goed kunnen groeien. Ik verpot hem meestal 1x in het jaar naar een grotere pot.

De bladeren die geel kleuren haal ik eraf. En zo af en toe knip ik hem ook wat in model, anders kan hij erg gaan uitschieten. Voor de rest doe ik niet veel aan plantverzorging voor het plantje. En hij bloeit nu al ruim twee jaar bij ons in huis.

Bijzondere kamerplant Geldboompje groen interieur planten in huis Bijzondere kamerplant Geldboompje groen interieur planten in huis

Heb ik je geïnspireerd voor het kopen van dit bijzondere boompje? Of heb je er al één in huis staan? Laat het me weten in een reactie!

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.