Home Botanisch interieur / Natuurlijk interieur De Eucalyptus plant; fris & mooi!

De Eucalyptus plant; fris & mooi!

door Gemma
eucalyptus plant eucalyptus plant binnen eucalyptus kamerplant eucalyptus plant verzorgen wat is eucalyptus eucalyptus tak tak in vaas

Ik hou van planten in huis. Ik heb er dan ook veel in huis staan. Ook hou ik van bloemen in huis. Ik koop regelmatig een bos bloemen. Onlangs kreeg ik een boeket, en daarin zaten mooie takjes. Al snel had ik opgezocht hoe deze takje heetten. Het waren Eucalyptus takjes van een Eucalyptus plant. Hoe leuk! Ik heb buiten al een Eucalyptus boompje staan, die ik graag in huis zou willen. Nu kon ik met de takjes toch nog een beetje van deze kamerplant in huis hebben! Ze staan hier nu al ruim 4 weken op een vaasje, en ze zien er nog steeds erg goed uit. In deze blog vertel ik je meer over deze plant, en ik laat je ook zien hoe ik mijn Eucalyptus plant gebruikt heb als decoratie. Kijk en lees je mee?

Wat is eucalyptus?

Deze plant kent zijn oorsprong uit Australië en komt uit de Mirte-familie. De Eucalyptus heeft een grijsgroene kleur, en ovaal/ronde bladeren. De kleur van deze plant is goed te combineren met olijfgroen of terracotta. De Eucalyptus plant kan ook besjes hebben. Die blaadjes verspreiden een sterke, frisse geur die insecten op afstand houdt. De Eucalyptus kan je zowel binnen als buiten gebruiken. Je kunt hem goed combineren in een plantenhoekje, zoals met de Strelitzia Nicolai.

eucalyptus plant eucalyptus plant binnen eucalyptus kamerplant eucalyptus plant verzorgen wat is eucalyptus eucalyptus tak tak in vaas

Eucalyptus plant verzorgen – water geven

De Eucalyptus staat graag in de zon. Geef hem iedere week wat water, maar hou wel in de gaten dat de bladeren niet gaan verdorren. Dat heeft dat te maken met de hoeveelheid water of de luchtvochtigheid.

Eucalyptus plant verzorgen – luchtvochtigheid

Luchtvochtigheid in huis is een belangrijke graadmeter welke verzorging kamerplanten nodig hebben. Is de luchtvochtigheid beneden de 60%, dan zou ik aanraden om de kamerplanten te gaan sproeien. Het kan ook zijn dat het ene deel van jullie huis, een andere luchtvochtigheid heeft dan een ander deel. Bij ons in huis is de luchtvochtigheid op de eettafel een stuk lager dan in de vensterbanken. Om deze reden heb ik mijn Eucalyptus takken in de vensterbank gezet. Ik had er ook een aantal op de eetkamertafel staan, deze waren binnen een week uitgedroogd en die in de vensterbank stonden niet. Kortom, kies de plek met de hoogste luchtvochtigheid voor Eucalyptus plant of takken.

Hieronder zie je hoe de Eucalyptus takken gebruikt heb ik huis. Uiteraard kun je nog veel takken in een vaas zetten.

eucalyptus plant eucalyptus plant binnen eucalyptus kamerplant eucalyptus plant verzorgen wat is eucalyptus eucalyptus tak tak in vaaseucalyptus plant eucalyptus plant binnen eucalyptus kamerplant eucalyptus plant verzorgen wat is eucalyptus eucalyptus tak tak in vaaseucalyptus plant eucalyptus plant binnen eucalyptus kamerplant eucalyptus plant verzorgen wat is eucalyptus eucalyptus tak tak in vaaseucalyptus plant eucalyptus plant binnen eucalyptus kamerplant eucalyptus plant verzorgen wat is eucalyptus eucalyptus tak tak in vaas

Wat vind jij van deze kamerplant? Heb jij deze plant ook in huis? Laat je het me weten in een reactie hieronder? Ik ben benieuwd!

Veel-liefs-gemma

Wil je deze blog graag delen op Pinterest? Dan kun je heel gemakkelijk daar onderstaande afbeelding voor gebruiken:

eucalyptus plant eucalyptus plant binnen eucalyptus kamerplant eucalyptus plant verzorgen wat is eucalyptus eucalyptus tak tak in vaas

You may also like

2 Reacties

Mitchel februari 6, 2022 - 4:15 pm

Een handige plant is het hé? Ik vind het een hele lekkere geur, maar wellicht wat te indringend voor wanneer je slaapkamer en woonkamer één is.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma februari 9, 2022 - 10:41 am

Ja, dat is het zeker. Gelukkig hebben wij een groot huis, dus deze eucalyptus kan prima daar!

Reply

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.