Home Groen interieur Het verhaal van mijn grote Strelitza Nicolai

Het verhaal van mijn grote Strelitza Nicolai

door Gemma
Grote strelitzia nicolai planten in huis groen wonen grote kamerplant paradijsvogelplant

Planten in huis; ik hou ervan! Het geeft je interieur meer karakter en sfeer. Grote en ook kleine binnenplanten laten een fris en levendig gevoel achter in je interieur. Als je nu een plant of meerdere planten hebt staan, en je haalt deze weg, dan zul je zien dat het ineens heel leeg lijkt. Zoals je waarschijnlijk wel weet heb ik enorm veel planten in huis staan; van een aantal grote tot aan veel kleinere en ook mini plantjes. Vooral voor grote kamerplanten heb je wel ruimte in huis nodig. Niet alleen in de hoogte, maar ook zeker in de breedte. Je moet immers nog wel om een plant heen kunnen lopen. Dik anderhalf jaar geleden kocht ik een mooie paradijsvogelplant. Deze was toen 120 cm hoog ongeveer. Ik wil graag met je delen vandaag hoe dat afgelopen is met deze grote groene plant, en vooral ook hoe het kan dat deze plant zo flink gegroeid is. Kijk en lees je mee in deze blog over mijn grote Strelitzia Nicolai?

Hoge plant woonkamer: de grote Strelitzia Nicolai

Wij hebben een hoog plafond, en daarom vond ik het extra sfeervol om een grote plant in de woonkamer te plaatsen. Inmiddels heb ik drie grote kamerplanten staan. Belangrijk is wel dat je er de ruimte voor hebt, en dat de plant ook de ruimte heeft om te groeien. Omdat mijn grote Strelitzia Nicolai zo groot gegroeid is, heb ik hem al moeten verplaatsen naar een ruimere plek. Dus hou er wel rekening mee dat dit kan gebeuren. En geloof mij, hoe groter hoe mooier. Zo’n grote plant in de woonkamer is echt wel een eye-catcher. Ik krijg zelfs nog vaak de vraag of ik deze plant nieuw heb! De paradijsvogelplant mag op een lichte plek staan, maar zet hem niet vol in het zonlicht. Dat vind de plant minder fijn. Indirect licht vind hij prima en daar toen hij het bij ons goed op. Als ik zou moeten schatten, dan denk ik dat de plant nu ruim twee meter hoog is. Gelukkig staat hij bij ons op een krukje, hierdoor heeft hij nog wat ruimte om in de lengte te groeien.

Een extra verzorgingstip voor deze plant: zet hem ook eens in de regen buiten, samen met andere kamerplanten.

Makkelijke grote kamerplant

En nu denk je vast, hoe heeft ze dat dan gedaan! Hoe is deze grote plant zo goed gegroeid. Op zich heb ik daar niet heel veel voor moeten doen. In het voorjaar en zomer, geef ik de plant iedere week water. En ik ben dan niet zuinig met water, maar ik zorg er wel voor dat de plant niet verzuipt. Hij zit bij mij dus nog steeds in een binnenpot. Ook maak ik in de warmere maanden gebruikt van een waterbol. Vooral toen ik net starte hiermee, ging de binnenplant helemaal opbloeien. In de winter geef ik max 1x per twee weken water. De planten zijn dan meer in de ruststand. Ik kijk eerst even of de aarde droog is, dan krijgt de plant water.

Hieronder laat ik je een aantal foto’s zien van de groei van deze plant met grote bladeren. Hij geeft niet veel bladeren per maand. Als er dan een blad komt, dan groeit deze meestal weer boven de rest van de plant uit. Hierdoor wordt de plant steeds groter. Wel moet je veel geduld hebben. Van opgevouwen blad tot aan een nieuw uitgerold blad kan soms wel twee maanden duren! Maar dan heb je ook weer wat moois…

grote strelitzia paradijsvogelplant groot strelitzia groot strelitzia nicolai groot grote paradijsvogelplant grote plant strelitzia grote kamerplant grote plant woonkamer hoge kamerplant plant met grote bladeren grote binnenplant makkelijke grote kamerplantgrote strelitzia paradijsvogelplant groot strelitzia groot strelitzia nicolai groot grote paradijsvogelplant grote plant strelitzia grote kamerplant grote plant woonkamer hoge kamerplant plant met grote bladeren grote binnenplant makkelijke grote kamerplantgrote strelitzia paradijsvogelplant groot strelitzia groot strelitzia nicolai groot grote paradijsvogelplant grote plant strelitzia grote kamerplant grote plant woonkamer hoge kamerplant plant met grote bladeren grote binnenplant makkelijke grote kamerplantgrote strelitzia paradijsvogelplant groot strelitzia groot strelitzia nicolai groot grote paradijsvogelplant grote plant strelitzia grote kamerplant grote plant woonkamer hoge kamerplant plant met grote bladeren grote binnenplant makkelijke grote kamerplantgrote strelitzia paradijsvogelplant groot strelitzia groot strelitzia nicolai groot grote paradijsvogelplant grote plant strelitzia grote kamerplant grote plant woonkamer hoge kamerplant plant met grote bladeren grote binnenplant makkelijke grote kamerplantgrote strelitzia paradijsvogelplant groot strelitzia groot strelitzia nicolai groot grote paradijsvogelplant grote plant strelitzia grote kamerplant grote plant woonkamer hoge kamerplant plant met grote bladeren grote binnenplant makkelijke grote kamerplant

grote strelitzia paradijsvogelplant groot strelitzia groot strelitzia nicolai groot grote paradijsvogelplant grote plant strelitzia grote kamerplant grote plant woonkamer hoge kamerplant plant met grote bladeren grote binnenplant makkelijke grote kamerplant

Wat vind jij van deze plant? Heb jij deze plant toevallig ook in huis staan? En is hij ook zo groot geworden? Laat je het me weten in een reactie hieronder? Ik ben benieuwd!

Veel-liefs-gemma

Wil je graag deze blog delen op Pinterest? Dan kun je heel gemakkelijk onderstaande foto daarvoor gebruiken:

grote strelitzia paradijsvogelplant groot strelitzia groot strelitzia nicolai groot grote paradijsvogelplant grote plant strelitzia grote kamerplant grote plant woonkamer hoge kamerplant plant met grote bladeren grote binnenplant makkelijke grote kamerplant

You may also like

18 Reacties

Lindaschrijftop november 6, 2021 - 4:05 pm

Ik ben dol op planten in huis zo ‘ n grote vind ik helemaal tof. Maar wat is een waterbol?

Reply
Gebruiker avatar
Gemma november 8, 2021 - 8:10 pm

Een bol die je in de bloempot van de plant kan plaatsen. Ik heb er ook eerder een blog over geschreven. Ik vind ze vooral in voorjaar en zomer erg handig!

Reply
Mandy november 6, 2021 - 9:08 pm

Wow!! Ik ben super jaloers, ik vind dat zo mooi. Ik ben een echte planten freak en ik ben al helemaal happy dat mijn stekjes nu een normaal plantje is. Zo groot als die van jou kan ik nog niet kwijt, woon nog bij mn ouders haha!

Reply
Gebruiker avatar
Gemma november 8, 2021 - 8:15 pm

Ik zorg er ook goed voor, en gelukkig pakt deze plant het goed op. Andere planten doen het (soms) wat minder…

Reply
Nicole Orriëns november 7, 2021 - 10:10 am

Wat een mooie en indrukwekkende grote plant is dat! Ik vind hem heel mooi staan in je woonkamer.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma november 8, 2021 - 8:16 pm

Ja, erg gaaf. En gelukkig heb ik er ook plek voor 🙂

Reply
Linda november 7, 2021 - 10:40 am

Behalve orchideeën hebben wij geen planten in huis. Ik neem het me altijd voor, maar op de een of andere manier komt daar gewoon niets van terecht

Reply
Gebruiker avatar
Gemma november 8, 2021 - 8:16 pm

En die heb ik dan weer niet in huis 🙂

Reply
Lizette november 8, 2021 - 8:53 am

Ik ben ook dol op planten! Alleen de kat en kinderen ook , dus nu hebben we er tijdelijk niet zoveel. De Strelitzia Nicolai hebben we ook gehad, maar die werd helaas te groot voor de huidige woonkamer. In ons nieuwe huis ga ik er zeker weer eentje nemen.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma november 8, 2021 - 8:07 pm

Ja, het is echt een topper deze plant! Heerlijk groot!

Reply
Deborah november 9, 2021 - 9:28 am

Ik vind je plant prachtig!! Hij is echt helemaal opgebloeid. Zoiets kan mij echt heel veel voldoening geven. En ik moet je zeggen dat sinds ik mij meer ben gaan interesseren in planten en bloemen de plantjes hier thuis ook veel beter groeien. De aandacht die ik ze geef werkt dus echt hahaha. En uiteraard het water geven
Ik was wel benieuwd naar je waterbol blog. Dat is ook een handig ding. Ik ga er eens voor kijken. Want hier in huis hebben we ook een aantal grote planten staan.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma november 9, 2021 - 5:11 pm

Ja, hij is idd groot en prachtig. Sinds een paar jaar ben ik mij ook steeds meer gaan verdiepen en interesseren in planten en de verzorging ervan!

Reply
Melanie Hoogvliet november 10, 2021 - 2:26 pm

Ik ben gek op planten in huis maar naast cactussen willen de meeste het helaas niet zo goed doen 🙂 ik heb echt een geweldige hangcactus een staande en een grote staande plant die het wonder boven wonder ook blijft doen. Dit komt trouwens vooral door onze convector putten

Reply
Gebruiker avatar
Gemma november 10, 2021 - 4:30 pm

Super!

Reply
rachel november 11, 2021 - 8:52 am

wat een mooie!! ik ben gek op planten maar er mee omgaan haha, nee zonde want alles gaat dood hier

Reply
Gebruiker avatar
Gemma november 12, 2021 - 5:48 am

En dat dacht ik in het begin ook, maar het gaat me steeds beter af!

Reply
Wanda november 11, 2021 - 1:33 pm

Prachtig! Ik zou echt graag meer planten in huis willen, maar onze kat springt overal in en juist zo’n grote plant wordt een uitdaging om goed te houden.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma november 12, 2021 - 5:47 am

Oh ja, dat hoor ik vaker. Wellicht lukt het wel met kleine planten?

Reply

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.