Home Industrieel/vintage interieur Een industriële woonstijl in huis met deze tips!

Een industriële woonstijl in huis met deze tips!

door Gemma
Industriele keuken industrieel interieur industriele inrichting industriele wooninspiratie interieurinspiratie

Wil je graag een industriële woonstijl in huis? Maar weet je niet waar je moet beginnen, of welke meubels of accessoires je daarbij kunt gebruiken? Lees dan even verder. We geven je een paar simpele tips. Met deze tips kun je jouw interieur simpel en snel een industrieel karakter geven.

Industrieel interieur

Voordat je aan de slag kunt gaan met het opnieuw inrichten van je interieur of met het vinden van industriële meubels of accessoires, is het erg belangrijk om te weten wat nu precies een industriële inrichting is. De sfeer in een industrieel interieur, is over het algemeen een stoere en rauwe sfeer. Waar komt deze sfeer nou vandaan? Van materialen die stoer zijn, uniek en oud zijn, en die echt zijn (en niet nagemaakt). Deze materialen zijn spannend, doordat je niet perfect zijn. Ze zijn niet egaal, hebben bijvoorbeeld roestige plekken en of beschadigingen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een oude houten kist (met roestige details) die 50 jaar lang dienst heeft gedaan in een pakhuis en nu bij jou in huis staat!

Materialen die je vooral kunt gebruiken in een stoer interieur zijn:

  • Metaal / staal
  • Beton
  • Oud / verweerd hout

Industriële woonkamer

De ruimte die het meest aandacht verdient en ook meestal krijgt, is de woonkamer. Hieronder zie je enkele tips hoe je een woonkamer omtovert naar een industriële woonkamer.

industrieel-interieur-industriele-inrichting-industriele-woonstijl-industriele-woonkamer-industriele-eetkamer-industriele-keuken-1 industrieel-interieur-industriele-inrichting-industriele-woonstijl-industriele-woonkamer-industriele-eetkamer-industriele-keuken-1 industrieel-interieur-industriele-inrichting-industriele-woonstijl-industriele-woonkamer-industriele-eetkamer-industriele-keuken-1

Industriële inrichting in andere ruimtes

Ook de andere ruimtes van je huis verdienen een stoer karakter. Dit hoeft natuurlijk niet, maar als je het graag wil dan kan het prima. De andere ruimte zijn o.a. de keuken, eetkamer, slaapkamer en badkamer. Hieronder vind je daarvoor enkele tips en inspiratiefoto’s:

industrieel-interieur-industriele-inrichting-industriele-woonstijl-industriele-woonkamer-industriele-eetkamer-industriele-keuken-1 industrieel-interieur-industriele-inrichting-industriele-woonstijl-industriele-woonkamer-industriele-eetkamer-industriele-keuken-1 industrieel-interieur-industriele-inrichting-industriele-woonstijl-industriele-woonkamer-industriele-eetkamer-industriele-keuken-1 industrieel-interieur-industriele-inrichting-industriele-woonstijl-industriele-woonkamer-industriele-eetkamer-industriele-keuken-1 industrieel-interieur-industriele-inrichting-industriele-woonstijl-industriele-woonkamer-industriele-eetkamer-industriele-keuken-1 industrieel-interieur-industriele-inrichting-industriele-woonstijl-industriele-woonkamer-industriele-eetkamer-industriele-keuken-1

Industriële lampen

De fabriekslamp is wel een heel erg populaire en ook bekende industriële lamp. Maar wist je toevallig wel, dat de filmplamp als vloerlamp ook een prima lamp is voor een industrieel interieur?

Wil je liever niet te veel veranderen aan je interieur, maar wil je toch een industrieel karakter? Kies dan voor enkele industriële accessoires.

industrieel-interieur-industriele-inrichting-industriele-woonstijl-industriele-woonkamer-industriele-eetkamer-industriele-keuken-1 industrieel-interieur-industriele-inrichting-industriele-woonstijl-industriele-woonkamer-industriele-eetkamer-industriele-keuken-1 industrieel-interieur-industriele-inrichting-industriele-woonstijl-industriele-woonkamer-industriele-eetkamer-industriele-keuken-1Gratis online cursus sfeervol interieur inrichten

 

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.