Home Interieurinspiratie 3x snelle tips voor een industriële make-over woonkamer

3x snelle tips voor een industriële make-over woonkamer

door Gemma
Zwart wonen zwart interieur zwarte keuken zwart wit wonen zwart wit woonkamer zwarte eetkamer black interior

Hoe kun je snel een woonkamer industrieel inrichten? Met onderstaande 3 tips lukt je dat makkelijk en snel. De industriële woonkamer dient eenvoudig te zijn. Je ziet vaak verouderde meubels, zoals bijvoorbeeld een versleten leren bank. Die hebben als voordeel dat het niet alleen niet erg is als ze nog wat verder slijten, maar dat ze ook nog eens heel comfortabel zijn! Daarnaast zie je dan er wordt gespeeld met (enkele) decoraties om de juiste industriële sfeer te creëren.

Tips snelle industriële make-over

Heb je weinig tijd en/of niet zoveel zin om je hele woonkamer over de kop te gooien voor een industriële woonkamer? Bekijk dan eens onderstaande industriële tips voor een snelle industriële make-over van je woonkamer.

Snelle-make-over-interieur-woonkamer

1. Industriële vloerlamp van staal, metaal of beton

Ieder interieur heeft een verlichting nodig en vooral een stoere vloerlamp misstaat niet in een industrieel interieur. Wat dacht je van een stalen, metalen of juist betonnen vloerlamp? Klein of juist groot, want een vloerlamp hoeft niet groot te zijn om wel mooi te zijn!

Industriële vloerlamp

Snelle-industriele-make-over-woonkamer-vloerlamp

Bron: Fonq – € 104,94

Snelle-industriele-make-over-woonkamer-vloerlamp

Bron: Fonq – € 49,99

2. Een multifunctioneel metalen kastje

Metaal is een materiaal wat een stoer en robuust karakter geeft een interieur een industriële uitstraling. Als je kiest voor een metalen meubel, kun je kiezen voor een oud metalen meubel of object. Maar ook een nieuw metalen object past in een industrieel interieur. Om je interieur snel en ook niet al te duur een industriële touch te geven, is een kleine metalen kastje een snelle manier. Hieronder zie je diverse mogelijkheden die niet al te duur zijn.

Snelle-industriele-make-over-woonkamer-kastje

Bron: Kwantum – Grijze locker € 30,-

Snelle-industriele-make-over-woonkamer-kastje

Bron: Kwantum – Zwarte kast € 165,-

Snelle-industriele-make-over-woonkamer-kastje

Bron: Kwantum – Zwarte kast € 165,-

3. Betonbehang, baksteenbehang of betonlook verf

Een muur heeft meestal een groot oppervlakte. Als je een muur een industrieel karakter geeft, geef dit meteen een groot effect op de ruimte. En in dit geval de woonkamer. Je kan daarvoor kiezen om een muur een beton(look) of baksteen effect te geven. Dit zijn typische voorbeelden van industriële muren. Hieronder zie je voorbeelden van deze muren.

Tip: ook een betonlook muur is een mogelijkheid.

Lees meer: ideale industriële muren

Bakestenen-muur-hoe-richt-ik-een-nieuwbouwhuis-in-stappenplan Bakstenen-muur-stoere-locker-industrieel-interieur-industrial-interior

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.