Home Interieurinspiratie Een bakstenen muur in de keuken of woonkamer

Een bakstenen muur in de keuken of woonkamer

door gemmavandervegt
bakstenen muur woonkamer

Om jouw keuken een industriële look te geven, kun je van alles doen om tot dit industriële karakter te komen. Eén methode daarvoor is een bakstenen muur in de keuken.

Bakstenen muur keuken

Als je gelukt hebt, dan kun je een echte bakstenen muur tonen. Je kunt dit doen doordat er bijvoorbeeld al een bakstenen muur in jouw interieur staat. Maar het kan ook zo zijn, dat er achter een gestucte muur een mooie bakstenen muur tevoorschijn komt. Als je een nieuwbouw huis laat bouwen, dan is het ideaal om een bakstenen muur erin te plaatsen. Let erop bij het plaatsen daarvan, dat de look ervan niet al te nieuw is. Hoe ouder hoe beter.

Alternatieve bakstenen muur

Heb je geen bakstenen muur tot je beschikking, dan zijn er alternatieven. Steenstrips is een goed alternatief. Tevens is een bakstenen behang ook een goede optie. Zie hieronder de mogelijkheden voor een bakstenen look in de keuken.

Kleur bakstenen muur

Met betrekking tot de kleur van de bakstenen die je gebruikt / kiest voor je industriële muur, kun je veel kanten op. Eén ding zou ik niet willen aanraden, en dat is het kiezen voor één kleur baksteen. Zoals je hieronder op de inspiratiefoto’s ook wel zult zien, is het kiezen voor bakstenen die bestaan uit meerdere kleuren mooier. Hierdoor krijgt je muur en daarmee keuken meer contrast en komt deze meer tot leven. Kleuren die vaak gebruikt zijn, zijn wit, bruin, grijs, zwart in verschillende tinten. Je ziet zelfs rood/oranje/bruine bakstenen, maar hier moet je wel van houden. Deze geven een bepaalde sfeer af en ook niet alles is hiermee te combineren. Dat geldt in het geval van witte, bruine, grijze en/of zwarte bakstenen wel. Deze zijn ideaal om te combineren.

Een bakstenen muur kan wat onrustig overkomen, dus voor de rest van de keuken is het dan verstandig om te kiezen voor rustige en vooral niet te veel kleuren. De kleuren wit, grijs en zwart zijn hiervoor ideaal. Tevens komt de bakstenen muur hierdoor beter tot zijn recht, deze valt meer op.

bakstenen muur woonkamer  bakstenen muur woonkamer  bakstenen muur woonkamer

Industriele-bijzettafel-kleinBakstenen-muur-stoere-locker-industrieel-interieur-industrial-interior-Scandinavisch industrieel interieur-Scandinavische woonkamer

You may also like

4 Reacties

Interieur liefhebber augustus 18, 2017 - 7:36 am

Ik ben zelf onwijs gek op dat contrast. Een hele moderne witte keuken, en dan dat ruwe van die bakstenen. Toffe foto's en artikel!

Reply
Rob de werdt november 27, 2017 - 11:54 am

Ik zou graag een baksteen behang tegen de muur in de keuken maken bij het gasfornuis, maar hoe kan ik dit het beste oplossen zodat het behang niet vol met vetvlekken komt te zitten?

Vriendelijk groet

Rob de Werdt

Reply
Gebruiker avatar
gemmavandervegt november 27, 2017 - 1:47 pm

Hoi Rob,

Daar heb je speciaal behang voor. Zie ook https://www.behangfabriek.com/nl_NL/c-3061727/kitchenwalls/.

Groeten,

Gemma

Reply
Raamdecoratieshop december 6, 2017 - 11:56 am

Heel mooi gedaan. Het ziet er erg warm en sfeervol uit. De trend in baksteen zet goed door. Bedankt voor de inspriratie.

Reply

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.