Home Basis tips interieur De tips voor raambekleding voor schuine ramen…

De tips voor raambekleding voor schuine ramen…

door Gemma
Schuine-ramen raambekleding

Raambekleding is een belangrijk aspect van je interieur. Het helpt niet alleen om een huis donker te maken en te beschermen tegen zonlicht. Ook kun je hiermee de akoestiek van een ruimte of ruimtes beïnvloeden. Het kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat het niet (teveel) gaat galmen in huis. Tevens beperkt raambekleding de inkijk in huis. Vooral in de winter, als je het licht aan doet als het donker wordt, heb je eerder inkijk. Hoe fijn is het dan om even de gordijnen of jaloezieën dicht te doen. Voor onze nieuwe schuurwoning ben ik ook op zoek naar geschikte raambekleding. In ons vorige huis hebben we dat pas besteld toen we verhuisd waren, dat wou ik nu anders. Tevens hebben we nu moeilijkere ramen. Ramen die vrij groot zijn, maar ook schuine ramen. Ik besloot hiermee op tijd te beginnen. In deze blog neem ik je graag mee in mijn tips voor raambekleding voor schuine ramen. Kijk en lees je mee in deze blog?

Soorten raambekleding

Er zijn veel soorten bekleding voor de ramen. Je kent er vast wel een paar. Denk aan o.a. gordijnen, jaloezieën, luxaflex, plissé gordijnen en rolgordijnen. Heb je rechte ramen, en zijn ze niet al te groot? Dan kun je gewoon de standaard raambekleding kiezen. Soms heb je niet eens maatwerk nodig. Dit scheelt natuurlijk in tijd en ook in kosten.

Tips raambekleding voor schuine ramen

Schuine ramen kunnen heel mooi ogen, maar als je bijvoorbeeld veel zon in huis krijgt of je wilt zo af en toe die ruimte ook verduisteren? Dan is het wel handig om ergens de ramen mee te bedekken. Vaak gaat het wel om maatwerk. Ik noem hieronder een aantal soorten die je kunt gebruiken bij schuine ramen:

Schuine ramen raambekleding schuine ramen raamdecoratie

Tip #1: shutters

Met shutters kun je schuine ramen afwerken. Als je graag veel licht wilt, dan doen je de shutters open. En zo niet, dan kun je ze makkelijk sluiten. Je hebt shutters in de vorm van een klappaneel of een schuifpaneel. Om shutters te kunnen gebruiken, mag je raam maximaal 100 cm breed zijn en 300 cm hoog.

Tip #2: plissé gordijnen

Ook plissés zijn een mogelijkheid bij een schuin gordijn. Plissés worden afhankelijk van de hoek van het raam uit één deel geleverd of uit twee delen geleverd. Afhankelijk van hoe schuin het raam is, kun je de plissé bedienen met een handgreep, koord of zelfs elektrisch. Ook handig aan een plissé is, dat je kan kiezen voor een top down bottum up plissé. Je kunt het gordijn dan halverwege het raam laten hangen.

Tip #3: verticale jaloezieën

Jaloezieën zijn lamellen die recht naar beneden hangen. Ze zitten vast vanuit een rail. Belangrijk is dat ze een maximale helling hebben van 50 graden. Dit is een goede optie voor schuine ramen, maar veel mensen vinden de uitstraling iets kantoorachtig.

Tip #4: gordijnen

Ook gordijnen kun je gebruiken als raamdecoratie voor schuine ramen. Je kunt hierbij denken aan overgordijnen, vitrage en inbetween gordijnen of verduisterende gordijnen.

Schuine ramen raambekleding schuine ramen raamdecoratie

Algemene tips bij het kiezen van raambekleding voor schuine ramen

Heb jij ook schuine ramen? Heb je iets aan deze tips voor het kiezen van raamdecoratie gehad? Laat je het me weten in een reactie hieronder? Ik ben benieuwd!

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.