Home DIY Kerst Alternatieve kerstboom van papier

Alternatieve kerstboom van papier

door Gemma
alternatieve kerstboom papieren kerstboom kerstboom alternatief kerstboom papier kerstboom papier kerstboom van papier papieren kerstboom groot alternatieve kerstversiering kerstboom van papier alternatieve kerstboom maken

Ieder jaar zie je bij ons in interieur diverse kerstdecoratie, zowel buiten als binnen. Ik plaats niet alleen een kerstboom in huis, ook mijn cederboompje krijgt een mooie plek in huis. Enkele kamerplanten moeten dan wel even tijdelijk plaats maken. Ook mijn groene kleurenvlak voorzie ik eigenlijk ieder jaar weer van kerstversiering. Ik heb al eens een heel veel sterren in diverse groottes, kleuren en materialen geplaatst. Of diverse kerstengeltjes in het kleurenvlak. Dit jaar koos ik voor een alternatieve kerstboom gemaakt van papier. In deze blog laat ik je zien hoe je dat kunt doen, maar ook (hoe weinig) je erbij nodig hebt. Het is namelijk heel makkelijk om te doen. Je hebt alleen even een (half) uurtje de tijd nodig. Kijk en lees je mee in deze blog?

Alternatief voor kerstboom

Als je bijvoorbeeld weinig ruimte hebt, of als je liever een creatieve vorm van een kerstboom in huis hebt staan, dan kan je kiezen voor een alternatief als kerstboom. Ook kan je hiervoor kiezen als je graag wat meer kerstdecoratie in huis hebt staan, dan één enkele boom met kerstversiering. Er wordt gesproken over een alternatief, als je kiest voor iets anders dan de Nordman of de standaard groene kerstboom. Voorbeelden hiervan zijn een houten kerstboom, maar ook een papieren variant of juist een cederboompje. Het leuke aan een alternatief is, dat je ook zelf aan de slag kunt. Creëer jouw eigen boom voor de kerstdagen!

Papieren kerstboom

Ik vind het wel leuk om de ‘standaard’ vorm van een kerstboom terug te laten komen in de alternatieve variant. Ik ging daarom aan de slag met papier. Ik koos behangsamples die ik nog had, maar ook de vintage papiertjes van Aliexpress die ik eerder al eens gebruikte voor een andere blog. Ik gebruikte alleen materialen die ik in huis had. Daarnaast gebruikte ik tape, deze had ik eerder dit jaar al eens bij de Hema gekocht. De lichtslinger is van Action, en doet al enkele jaren dienst bij ons. De takjes haalde ik uit de tuin. (Op onderstaande foto ontbreken de washi tapes)

DIY-papieren-kerstboom

Ik begon met de onderkant en werkte zo vanuit de breedte naar een smalle punt. Ik besloot om daar een ornament met kralen van Sostrene Grene te gebruiken. Ik plaatste her en der een sample of papiertje met een stukje tape op de muur. Vind je dit lastig? Dan kan je eerst alles uitleggen op de grond of op tafel. Ik varieerde wel met de grootte van de samples en papiertjes. Als laatste deed ik nog een lichtslinger van de Action om drie spijkertjes. Eén bovenin, en één links en één rechts. De lichtslinger maakte ik in de vorm van een kerstboom.

Lees ook: 7x alternatieve kerstboom

DIY-papieren-kerstboom

Wat vind je van deze alternatieve kerstboom? Laat je het me weten in een reactie hieronder? Ik ben benieuwd!

Veel-liefs-gemma

Wil je graag jouw eigen kerstversiering maken? Lees dan vooral ook eens dit e-book.
E-book Kerst DIY's, kerstversiering, kerstboomversiering, kerstballen, kerstdecoratie, zelf maken kerstversiering, DIY kerstdecoratie, Kerst e-book, e-book DIY Kerst

Als je hieronder jouw gegevens invult, kun je het gratis E-book 100% 20x Kerst DIY’s Boek downloaden.

Vul hieronder je gegevens in, en je kunt het e-book downloaden:

    You may also like

    Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.