Home Basis tips interieur Woonkamer decoratie: tips voor groene accessoires in huis!
groene decoratie woondecoratie groen groene decoratie woonkamer groene accessoires groene woonaccessoires groen in huis groeninhuis meergroeninhuis groen interieur olijfgroen interieur woonkamer decoratie decoratie woonkamer accessoires

Groen; een keer die iedere keer weer verrassend is! Ik hou van groen, en gebruik het dan ook veel in huis. Ik heb bijvoorbeeld een groen vlak op de muur, een groen vloerkleed en groene stoelen. Ook heb ik ook diverse groene accessoires in huis. Denk bijvoorbeeld aan o.a. groene posters, groene sierkussens en groene bloempotten. Ik wil vandaag graag aan je laten zien hoe je groene woonaccessoires als woonkamer decoratie kunt combineren met andere kleuren, maar vooral ook met welke items. Kijk en lees je mee?

Woonkamer decoratie

Om een huis gezellig te maken, zijn woonaccessoires wel makkelijk. Ze geven net even wat extra karakter en sfeer aan je interieur. Omdat de woonkamer meestal één van de meest belangrijke ruimtes in huis is, is het extra fijn om deze extra gezellig te maken. Nu moet je niet je hele woonkamer volstoppen met woonaccessoires, maar een aantal is zeker wel aan te raden. Denk bijvoorbeeld aan o.a. sierkussens op de bank en/of fauteuils, een vloerkleed op de grond of juist een aantal planten in de woonkamer.

Combineer altijd verschillende soorten, kleuren, materialen en groottes als woonkamer decoratie. Hiermee creeer je een divers en spannend geheel.

Groen in huis

Groen is een rustige kleur, die niet heel erg opvallend is. De kleur heeft een frisse en levendige uitstraling. Er zijn verschillende manieren om meer groen in huis te krijgen. Bijvoorbeeld door een muur groen te verven, planten in huis te gebruiken maar ook door het gebruiken van groene meubels of groene woondecoratie. Er zijn diverse mogelijkheden.

Groene decoratie combineren

Groen is een makkelijke kleur om te combineren. Doordat er veel verschillende tinten groen zijn, zijn haast alle kleuren wel te combineren met groen. Welke kleuren je kunt combineren met een kleur groen, hangt helemaal af van de tint groen die je kies. Kies je voor grijsgroen, dan heb je erg veel mogelijkheden. Kies je voor bosgroen of olijfgroen, dan heb je iets minder mogelijkheden om te combineren maar er zijn nog genoeg kleuren over.

Lees ook: Welke kleuren kun je combineren met groen?

Hieronder heb ik diverse inspiratiefoto’s waarin groene accessoires als woonkamer decoratie worden gebruikt.

#1: Groen combineren van groen met wit, grijs en zwart

Hieronder zie je een zwarte locker die ik gecombineerd heb met enkele groene woonaccesoires. Je ziet wel dat er verschillende groene kleuren gebruikt worden, en dat ze goed met elkaar combineren. Hierdoor valt bijvoorbeeld het witte koffietafelboek van Chanel erg op, maar valt de meer warme kleur kaart met vogel ook mooi op. Groen is niet een kleur die heel erg opvalt, het is meer een frisse en makkelijk te combineren kleur. Probeer bij het combineren van accessoires groepjes te maken van verschillende soorten, kleuren, hoogtes en materialen decoratie.

groene decoratie woondecoratie groen groene decoratie woonkamer groene accessoires groene woonaccessoires groen in huis groeninhuis meergroeninhuis groen interieur olijfgroen interieur woonkamer decoratie decoratie woonkamer accessoires groene decoratie woondecoratie groen groene decoratie woonkamer groene accessoires groene woonaccessoires groen in huis groeninhuis meergroeninhuis groen interieur olijfgroen interieur woonkamer decoratie decoratie woonkamer accessoires groene decoratie woondecoratie groen groene decoratie woonkamer groene accessoires groene woonaccessoires groen in huis groeninhuis meergroeninhuis groen interieur olijfgroen interieur woonkamer decoratie decoratie woonkamer accessoires

#2: Groen met groen, terracotta en hout combineren

Ook hier zie je weer veel verschillende groentinten met elkaar gecombineerd. Van zichzelf is groen een koude kleur. Als je deze combineert met een warme kleur of meerdere warme kleuren, dan krijg je nog meer sfeer en karakter. Hieronder is gekozen voor het materiaal hout, deze heeft een warme uitstraling. Maar ook voor de kleur terracotta. Dit geeft extra sfeer aan het geheel. Zie je ook dat de warme kleuren goed opvallen, en dat het toch een stoer geheel is geworden?

groene decoratie woondecoratie groen groene decoratie woonkamer groene accessoires groene woonaccessoires groen in huis groeninhuis meergroeninhuis groen interieur olijfgroen interieur woonkamer decoratie decoratie woonkamer accessoires groene decoratie woondecoratie groen groene decoratie woonkamer groene accessoires groene woonaccessoires groen in huis groeninhuis meergroeninhuis groen interieur olijfgroen interieur woonkamer decoratie decoratie woonkamer accessoires

Gebruik jij al de kleur groen in huis? Of gebruik je groene accessoires? Ik ben benieuwd! Laat het me weten in een reactie hieronder…

Veel-liefs-gemma

 

You may also like

4 Reacties

9Lives, Cats, Etc juni 6, 2021 - 7:31 am

In onze woonkamer is 1 muur groen en alle overgordijnen zijn mooi zacht groen. Ik hou van planten in huis maar dat is wat moeilijk als je 6 katten hebt . Dus staan deze allemaal op het terras.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma juni 30, 2021 - 8:23 am

Groen blijft mooi he! Gelukkig kun je in de tuin en buiten ook veel planten kwijt!

Reply
Foekje Nicolai juni 14, 2021 - 8:33 pm

Mag ik vragen waar dat zwarte lockerkastje van is? Hij is prachtig!!!

Reply
Gebruiker avatar
Gemma juni 23, 2021 - 3:44 pm

Hi Foekje,

Ik heb hem nu twee jaar en ik ben er nog steeds erg blij mee. Deze zwarte locker heeft niet echt een vaste plek. Gelukkig is hij makkelijk te verplaatsen. Hij is van My Industrial Interior. Ik zag dat ze hem nog steeds verkopen!

Veel succes!

Groeten,
Gemma

Reply

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.