Home Botanisch interieur / Natuurlijk interieur Soorten monstera planten
Monstera planten

Bij het kiezen van een plant voor in je interieur, valt er veel te kiezen. Niet alleen kijk je naar de grootte van een plant, maar ook naar de uitstraling en hopelijk ook de verzorging van een kamerplant. Niet alle binnenplanten zijn namelijk zo makkelijk in de omgang. Een aantal hebben net even wat extra liefde en verzorging nodig. Een plant die heel geliefd is, maar die ook heel bijzonder is, is de Monstera plant. In vele interieurs kom je deze opvallende verschijning tegen. Toch zijn er meerdere soorten en in deze blog wil ik je graag laten zien welke soorten er nu precies zijn. Kijk en lees je mee in deze blog?

De Monstera plant

Gatenplant word deze kamerplant ook wel genoemd. Dat heeft te maken met de bladeren van de plant. Je raadt het vast al; daar zitten gaten in. Nog meer bijzonder aan deze plant is, dat deze luchtwortels heeft. De meeste planten hebben alleen wortels in de grond, maar bij deze binnenplant hangen er wortels in de lucht. Het voordeel hiervan is, dan je makkelijk de Monstera stekken kunt. Je hebt alleen een luchtwortel en een blad nodig om een stekje van te maken.

Soorten Monstera planten

Deze blikvanger heeft diverse varianten. Hieronder licht ik ze toe:

Plant #1: Monstera Deliciosa

Dit is de meest ‘normale’ Monstera plant. Als je een gatenplant in huis hebt staan, dan is de kans heel groot dat het deze variant is.

monstera plant gatenplant monstera soorten monster deliciosa kamerplant monstera monstera zonder gaten deliciosa variegata grote monstera

Bron: Plantje.nl – € 13,95

Plant #2: Monstera Adansonii

Deze plant wordt ook wel Monkey Mask genoemd. Ook deze plant heeft gaten in zijn bladeren, maar ze zijn net even anders als die van de Deliciosa. Als de plant meer groeit, ontstaan er meer gaten. Een andere bijnaam van deze plant is de rimpelgatenplant. In plaats van inkepingen in het blad, heeft deze soort echt gaten in het ietwat rimpelige blad.

monstera plant gatenplant monstera soorten monster deliciosa kamerplant monstera monstera zonder gaten deliciosa variegata grote monstera

Bron: Fleur.nl – € 6,95

Plant #3: Monstera Minima

Deze Monstera minima heeft ook inkepingen, hij lijkt hierdoor op de gewone Monstera. Toch is een Rhaphidophora.Het is een snelgroeiende klimplant. Zeker in de lente en zomer kan deze kamerplant erg snel groeien.

monstera plant gatenplant monstera soorten monster deliciosa kamerplant monstera monstera zonder gaten deliciosa variegata grote monstera

Bron: Plantje.nl

Plant #4: Monstera Karstenianum

Dit is geen klimplant, maar een hangplant. Ook heeft deze plant geen gaten in de bladeren. Kortom, een hele andere soort Monstera gatenplant.

monstera plant gatenplant monstera soorten monster deliciosa kamerplant monstera monstera zonder gaten deliciosa variegata grote monsteramonstera kamerplant monsteraplant rhaphidophoratetrasperma kleine gatenplant gatenplant hangplant monsteraminima monstera deliciosa

Bron: Fleur.nl

Plant #5: Monstera Variegata

Dit is de meest bijzondere soort Monstera plant. Hij heeft ook gaten in zijn bladeren, maar de kleur van deze bladeren kan variëren. Ze kunnen namelijk (deels) wit zijn. De witte bladeren van deze Monstera Variegata kunnen wel erg kwetsbaar zijn.

monstera gatenplant monstera soorten kamerplant monstera grote monstera gatenplant luchtwortels grote gatenplant kamerplanten monstera witte gatenplant grote monstera plant hipper kamerplant grote kamerplant groene kamerplant makkelijke kamerplantHet verzorgen van de gatenplant is, net als bij andere binnenplanten, belangrijk. Check ook eens de blog: zo houd je jouw kamerplanten in leven.

Wat vind jij van de gatenplant? Heb jij hem ook in huis staan? Laat je het me weten in een reactie hieronder? Ik ben benieuwd!

Veel-liefs-gemma

 

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.