Home Interieurinspiratie Roestbruin & terracotta; beide kleuren uitgelegd & inspiratie!

Roestbruin & terracotta; beide kleuren uitgelegd & inspiratie!

door Gemma

Roestbruin & terracotta; beide kleuren zijn stoer en ook mooi. Alle twee de kleuren vind ik iets bijzonders hebben. Maar wat is het verschil tussen deze kleuren? Is er überhaupt een verschil? Of is de één een tint van de andere kleur? Ik leg het je vandaag in deze blog uit, en ik laat het je ook zien met inspiratiefotos. Tevens geef ik kleurcodering waarmee je bijvoorbeeld verf mee kunt laten mengen. Kijk en lees je mee?

Terracotta

Ik begin met de meest lichte kleur. Want als je beide kleuren naast elkaar legt, dat is meestal terracotta de lichtere kleur. Wel hangt dit af van de tint terracotta die je hebt. Terracotta komt uit het Italiaans. Terra cotta betekent in aarde gebakken klei. Het poreus en ongeglazuurd aardewerk, deze is gemaakt van roodgebakken klei.

Kleur terracotta

De kleur is een mix van oranje, rood, roze en bruin. Veel mensen bij de kleur terracotta aan de aardewerk potjes. Deze zijn oranje van kleur, maar je hebt ook andere varianten en tinten. Zoals peach, een meer roze variant terracotta. Officieel is het een oranje bruine kleur. Maar je ziet binnen deze kleur drie varianten; de meer oranje tint, de meer roze tint en de meer bruine tint. Roestbruin is daar een van.

Roestbruin

Roestbruin; een mix van oranje en bruin. Door de stoere kleur die dan ontstaat, een kleur voor bijvoorbeeld een vintage of industrieel interieur. De naam roestbruin komt van het feit dat deze kleur erg op roest lijkt en toch ook bruin is.

Terracotta decoratie

 

Heb ik je geïnspireerd om een terracotta kleur te gaan gebruiken in huis? Laat het me weten hieronder!

Veel-liefs-gemma

You may also like

2 Reacties

Nicole Orriëns maart 10, 2021 - 12:03 pm

Ik houd zeker wel van natuurlijke tinten, maar tegelijkertijd ook wel heel erg van frisse kleurtjes.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma maart 16, 2021 - 2:52 pm

Ja, dat is zo. Beide kleuren kunnen elkaar goed aanvullen!

Reply

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.