Home Interieurinspiratie Review: Into Interieur

Review: Into Interieur

door Gemma
Review-into-interieur-boek-wooninspiratie-interieurinspiratie-woonstijlen-interieurstijlen

Als interieurliefhebber ben ik dol op nieuwe wooninspiratie, maar ook stylingtips, adviezen en meer zoek ik graag op. Vaak zoek ik online, maar ik ben ook benieuwd naar offline interieurinspiratie. Na wat zoeken, kwam ik het boek Into Interieur tegen van Anne-Catharine Gerets. Een Belgische interiorista. Twee jaar geleden schreef ze haar eerste boek, en in 2020 kwam haar tweede boek uit. Ging haar eerste boek in op de basis voor een starter, het 2e boek is meer voor de interieurliefhebber. Tevens is het 1e boek ook niet meer verkrijgbaar. Ik ben benieuwd en ik laat het me verrassen. Het boek kost trouwens € 24,99.

Het boek in het kort – volop wooninspiratie?

 Review-into-interieur-boek-wooninspiratie-interieurinspiratie-woonstijlen-interieurstijlen

Voordat ik een boek ga lezen, kijk ik altijd even snel op de achterkant. Het boek moet ons leren interieurstijlen te onderscheiden, kleurenpalletten te analyseren en moodboard op te stellen. Ook geeft het boek tips voor opruimen en organiseren. Ieder hoofdstuk heeft een duidelijke en dezelfde structuur, daar hou ik wel van.

Hoofdstuk 1

De basics van het inrichten van een interieur komen hierin naar voren. De basics hadden wel iets meer uitgediept kunnen worden, en ook ondersteund worden met foto’s. Nu blijft dit een beetje hangen tussen, voor de beginner of de liefhebber. Niet alle interieurstijlen zijn beschreven. Ook mis ik hierbij ondersteuning van interieurfoto’s.

 Review-into-interieur-boek-wooninspiratie-interieurinspiratie-woonstijlen-interieurstijlen

Vooral het gedeelte over het persoonlijk maken van je interieur, is een leuk stuk. Ook super dat er in alle hoofdstukken DIY’s staan. Ik ben er dol op. Dit is duidelijk iets voor de liefhebber. Ook een leuke toevoeging is over composities.

Hoofdstuk 2

Gaat over bouwen en verbouwen. Hierin vind je handige tips.

Hoofdstuk 3

Dit boek gaat over planten. Dit spreekt me enorm aan, omdat ik van de botanische woonstijl hou. Het is een leuke toevoeging.

Hoofdstuk 4

Het gaat over opruimen. Een leuke aanvulling en ook heel herkenbaar.

Hoofdstuk 5

Een rare eend in de bijt is dit hoofdstuk. Dit kan mij niet echt boeien, al ben ik wel een echte liefhebber van interieur. Het hoofdstuk gaat over tuinfeesten.

Hoofdstuk 6

Ik vind dit een leuke extra in het boek met de do  en don’ts. Wel had ik graag meer ondersteuning met interieurfoto’s gezien in het gehele hoofdstuk. Het gedeelte inspiratie is erg leuk, en deze heeft wel veel inspiratiefoto’s.

Hoofdstuk 7

Dit hoofdstuk heeft vooral gekke foto’s, maar ik weet niet of je daar 4 pagina’s mee moet vullen.

Pluspunten van het boek

 • Het boek heeft een duidelijke lay-out.
 • Het boek leest prettig, doordat het taalgebruik simpel is. Het boek is geschreven voor een Belgische, en hierdoor zie je wel grappige woorden voorbij komen die in het Nederlands wel anders zijn. Een voorbeeld is inhoudstafel.
 • Stevig papier heeft het boek, hierdoor hou je het makkelijk vast en het is mat wat bladeren in het boek makkelijk maakt.
 • Tip van composities maken vind ik erg verfrissend en goed toepasbaar.
 • De belangrijkste do en don’ts zijn super, wel mis ik wat verdieping met foto’s met voorbeelden.
 • Hoofdstuk 4 met opruimen is een leuke aanvulling.

Iets mindere punten van het boek

 • Het moet is voor de liefhebber en deze weet meer dan de beginner, maar ik zie toch wel veel basisdingen voorbij komen.
 • In bepaalde onderdelen van het boeken, zouden interieurfoto’s een goede ondersteuning kunnen zijn. Deze vind ik wat te weinig voorbij komen. Zoals de 5 interieur essentials. Een leuk item, maar mist ondersteuning met foto’s. Overall door het hele boek mis ik wat meer interieurfoto’s.
 • Het is veel gericht op de Scandinavische woonstijl.
 • Hoofdstuk 6 gaat over België. Voor mij als noorderling iets minder interessant. Ik heb dit snel doorgebladerd.
 • Er worden zo af en toe andere woorden gebruikt, dan gebruikelijk is in het Nederlands. Voorbeeld is schab.

Het uiteindelijke cijfer: 6,5

Het boek moet ons leren interieurstijlen te onderscheiden, kleurenpalletten te analyseren en moodboard op te stellen. Ook moest het boek tips voor opruimen en organiseren geven. Het eerste gedeelte (behalve voor het moodboard) is niet helemaal gelukt. Het opruimen en organiseren is wel een leuke extra. Niet in alle elementen in het boek geheel geslaagd. Tevens zag ik niet de toegevoegde waarden van hoofdstuk 5 en 7. Maar doordat het een makkelijk te lezen boek is en er zeker leuke / interessante dingen in staan, geef ik het een 6,5.

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.