Home Interieurinspiratie Retro vazen zorgen voor unieke sfeer!

Retro vazen zorgen voor unieke sfeer!

door Gemma
retro vintage retro vaas retro vazen retro vaasjes retro vaas glas retro accessoires retro decoratie retro wanddecoratie vintage woonaccessoires retro accessoires woonkamer retro woonkamer vintage woonkamer

Zoals jullie weten ben ik dol op kringlopen en tweedehands winkels, maar ook op rommelmarkten. Ik kan wel redelijk goed door oude meuk heen kijken. Ik vind het dan ook enorm leuk om oud en nieuw met elkaar te combineren. Of om oude spullen een make-over te geven of op te knappen. Vintage accessoires en ook meubels hebben een verhaal. Meestal ken je het verhaal niet, maar ik vind het wel bijzonder. Je ziet vaak dat het object een eerder leven heeft gehad. Bij het opruimen van mijn oma’s huis kwam een leuk oranje, bruin met wit vaasje naar boven. Deze retro vaas bleef staan, dus nam ik hem mee naar huis. Ik vond hem wel leuk. Kijk je mee hoe ik hem combineerde in huis?

Retro woonkamer

Een retro woonkamer heeft retro kleuren, deze zijn erg bepalend voor de stijl in huis. Populaire kleuren uit de jaren 50, 60 en 70 worden daarvoor gebruikt. Dit zijn o.a. oranje, bruin, groen en geel. Deze kleuren worden vaak gecombineerd met hout. En dan het liefst in de kleur rood/bruin/oranje. Dit geeft een warmere uitstraling dan bijvoorbeeld lichthout.

Retro accessoires

Om een retro uitstraling in huis te krijgen, kun je veel veranderen maar je kunt ook kiezen om bijvoorbeeld alleen decoratie te vervangen/aan te passen. Hiermee krijg je snel en ook goedkoop (of in ieder geval iets minder goedkoop dan bij het kopen van nieuwe meubels) een andere sfeer in huis. Je kijkt dan welk deel van de accessoires je wilt vervangen in retro decoratie. Je hoeft niet alleen te vervangen, een deel is prima. Het is juist leuk als je oud en nieuw met elkaar combineert. Als je gaat zoeken naar retro spullen, dan kun je naar de winkel gaan maar nog veel leuker is om via marktplaats, kringloop en rommelmarkten iets te vinden. Vaak zijn de spullen daar ook nog vintage, doordat je meer dan 25-30 jaar oud zijn. Je spreekt dan vaak van retro vintage woonaccessoires.

Retro vazen

Typische retro decoratie zijn bijvoorbeeld de retro vazen van West Germany vazen. Zoals jullie weten heb ik ook een groene West Germany vaas in huis staan. Nu heb ik ook dit retro vaasje. Het heeft een mooie ronde en elegante vorm, en het bezit die typische retro kleuren. Bruin, oranje en ook wit. Uiteraard combineer ik dit vaasje met nieuwe dingen zoals mijn Ikea hacks en planten. Ik combineerde dit ook met andere vintage decoratie zoals mijn oude theeblikjes. Hieronder kun je zien hoe ik dat deed.

retro vintage retro vaas retro vazen retro vaasjes retro vaas glas retro accessoires retro decoratie retro wanddecoratie vintage woonaccessoires retro accessoires woonkamer retro woonkamer vintage woonkamerretro vintage retro vaas retro vazen retro vaasjes retro vaas glas retro accessoires retro decoratie retro wanddecoratie vintage woonaccessoires retro accessoires woonkamer retro woonkamer vintage woonkamer retro vintage retro vaas retro vazen retro vaasjes retro vaas glas retro accessoires retro decoratie retro wanddecoratie vintage woonaccessoires retro accessoires woonkamer retro woonkamer vintage woonkamerretro vintage retro vaas retro vazen retro vaasjes retro vaas glas retro accessoires retro decoratie retro wanddecoratie vintage woonaccessoires retro accessoires woonkamer retro woonkamer vintage woonkamer

Heb jij ook een retro vaas in huis staan? Of ben je op zoek naar één? Laat het me weten in een reactie hieronder…

Veel-liefs-gemma

You may also like

4 Reacties

Mandy april 25, 2021 - 11:52 am

Wat een mooie foto’s! Ik ben ook dol op kringloop gelukjes, vaak ga ik er heen voor bloempotten. Mooi vaasje heb je bij je oma gevonden!

Reply
Gebruiker avatar
Gemma mei 4, 2021 - 8:26 pm

Hi Mandy,

Ja super leuk! Ik ben er dan ook erg blij mee 🙂

Groeten,
Gemma

Reply
Melanie Hoogvliet april 28, 2021 - 1:43 pm

Ik hou zelf niet zo van de retro stijl. Maar een groot deel van de kleuren vind ik wel prachtig sterker nog volgens mij heb ik een van die groene kleuren nu op mijn slaapkamer muur.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma mei 4, 2021 - 8:25 pm

Ja, je vindt er idd prachtige kleuren. Kleuren mogen dan ook zeker niet ontbreken!

Groeten,
Gemma

Reply

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.