Home Basis tips interieur Nieuw jaar; update jouw interieur! Tips & tricks…

Nieuw jaar; update jouw interieur! Tips & tricks…

door Gemma
Interieur inrichten interieur stylen wooninspiratie interieurinspiratie loft

De winter mag dan nog niet voorbij zijn, met het begin van het nieuwe jaar is het altijd fijn om je interieur een update te geven. Met alvast een beetje voorjaar en een fris tintje. Dan kun je het nieuwe jaar meteen goed beginnen!

Jouw interieur een snelle frisse update geven

Maar hoe kun je jouw interieur snel een frisse update geven? Ik ga je dat uitleggen. Je kunt je interieur een nieuwe twist geven of alvast een beetje voorjaar / een fris tintje geven met de volgende 5 stappen:

  • Stap 1: vervang donkere kleuren voor lichte kleuren
  • Stap 2: haal de natuur naar binnen
  • Stap 3: plaats alleen je meest mooie / favoriete accessoires
  • Stap 4: combineer nu verder met zwart en wit
  • Stap 5: grafische prints toevoegen

Hieronder leggen we alle stappen uit, inclusief toelichting met inspiratiefoto’s!

Stap 1: vervang donkere kleuren voor lichte kleuren

Heb je diverse donkere kleuren in huis? Vervang deze dan door lichtere kleuren. Denk hierbij aan wit, beige, taupe, pastelkleuren (zoals lichtgroen) of turquoise. Ook lichtgrijs is een super mooie kleur om je interieur mee een e update te geven. We snappen dat het niet mogelijk is bijvoorbeeld een bank of gordijnen te vervangen. Maar je accessoires een update geven is best mogelijk. Kies de meest donkere accessoires en vervang deze door lichtere varianten. Wat dacht je van een lichtgrijs vloerkleed, beige kaarsen of verf bijvoorbeeld je stoel(en) en/of tafel in een lichtere kleur.

landelijk industrieel interieur

Update-your-industrieel-interieur-update-voorjaar-interieur-zwart-wit-interieur

Karwei.nl

Stap 2: haal de natuur naar binnen

Voor meer levendigheid in huis, kun je uitstekend de natuur naar binnen halen. Wat dacht je van een paar mooie nieuwe planten in huis? Hiermee geef je jouw interieur snel een update en meteen ook een fris karakter. Met planten toevoegen aan je industriële interieur, creër je een botanisch industrieel interieur.

Maar met alleen planten haal je de natuur niet alléén naar binnen, er zijn meer mogelijkheden. Wat dacht je van de volgende natuurlijke dingen / objecten / materialen in huis:

  • De kleur groen
  • Botanische prints op bijvoorbeeld kaarten en posters
  • Maar ook hout is een natuurlijk materiaal, welke je heel goed kunt gebruiken. Gebruik niet te donker hout en hou het liever wat lichter qua kleur.

Update-your-industrieel-interieur-update-voorjaar-interieur-groen-interieur-botanisch-industrieel-ikea

Botanisch-industrieel-interieur-groen-interieur-industrial-interior-botanical-interior-sfeer

vtwonen.nl

Stap 3: plaats alleen je meest mooie / favoriete accessoires

In een industrieel interieur geldt: less = more. Vandaar ook ons advies om een keuze te maken in je accessoires en vooral niet alles te plaatsen. Met minder accessoires creër je een rustiger en meer ordelijk geheel in je interieur. Mijn advies is dan ook, om alle accessoire bij elkaar te zetten. Bijvoorbeeld op een tafel en dan een keuze te maken voor de helft van de accessoires die je eerst had staan. Als je te veel accessoire gebruikt, wordt je industriële interieur drukker en minder overzichtelijk.

Hoe-richt-ik-een-nieuwouwhuis-interieur-in-romantisch-industrieel-interieur

Industriele-vloerkleden-stoere-karpetten-warmte-sfeer-industrieel-interieur-3

Stap 4: combineer nu verder met zwart en wit

De basickleuren zwart en wit zijn nog altijd goed te gebruiken, in ieder interieur. Een interieur waar je deze kleuren vooral terug vindt, is een Scandinavisch industrieel interieur. Zwart & wit zijn tegenpolen van elkaar en vullen elkaar daarom zo goed aan. Als je jouw industriële interieur een fris karakter wilt meegeven of juist dat voorjaars / lentegevoel, dan is het verstandig om deze niet te veel zwart te gebruiken en wel veel wit. Ik zou zeker niet dan voor 20-25% zwart kiezen. De rest van de kleuren zijn dan wit. Maar dit hoeft niet altijd maagdelijk wit te zijn. Je kunt best wat wit met een beetje creme toevoegen, zo geef je jouw industriële interieur nog meer warmte. Want zwart en wit zijn wel vrij kille kleuren. Laat je inspireren door de kleuren zwart en wit.

Mooie kleuren voor een lichter interieur: Wit & Zwart.

Scandinavisch-industrieel-interieur-scandinavische-eetkamer-industrial-interior

Update-your-industrieel-interieur-update-voorjaar-interieur-zwart-wit-interieur

Stap 5: grafische prints toevoegen

Wat je interieur ook een positieve update geeft, zijn bijzondere print. Grafische prints zijn daar één voorbeeld van. Grafische prints hebben vaak strakke lijnen. Deze grafische prints geven je interieur een positieve twist. Laat je eens verrassen door onderstaande grafische prints.

Najaarskleuren-herfst-industrieel-interieur

Snelle-industriele-make-over-woonkamer-kastje-2

Kastje- Kwantum – € 160,-

Update-your-industrieel-interieur-update-voorjaar-interieur-zwart-wit-interieur-luxaflex-grafische-prints

Luxaflex.nl

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.