Home Interieurinspiratie Luxe uitstraling met marmer

Luxe uitstraling met marmer

door Gemma
Marmer keuken marmer interieur marmer woonkamer marmer luxe

Misschien een materiaal waar je niet zo snel aan denkt, maar marmer kun je uitstekend gebruiken voor een stoer interieur. Het is een zeer veelzijdig materiaal. Het is niet effen, maar heeft altijd een spannend kleurenspel. Geen enkele soort is gelijk, en dit is meteen heel erg uniek. Het mooie aan marmer zijn de aders die erdoor lopen, in de witte variant zijn dit vaak grijze aders en in zwart marmer kunnen dit witte aders zijn. Voor een luxe en unieke uitstraling zit je met marmer goed! Tevens kan het een eye-catcher zijn in je interieur… Lees snel verder!

Wat is marmer?

Marmer is ontstaan door de omvorming van kalksteen, omdat deze is blootgesteld aan hoge drukte en temperatuurverschillen tijdens de vorming van gebergten. Het is een steensoort, en is zeer hard maar ook goed te bewerken. Deze steen is heel goed te gebruiken in de keuken, eetkamer, woonkamer maar ook in de badkamer.

Marmer-interieur-marmer-woonkamer-marmer-eetkamer-marmer-luxe

Hoe kun je marmer combineren?

Marmer is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Wit, grijs en zwart zijn kleuren die je het meest voorbij ziet komen. Het mooie aan deze kleuren is, dat je deze erg goed kan combineren met heel veel kleuren. Het is wel zo, dat marmer erg mooi en uniek is. En ik zou daarom aanraden, als je dit materiaal goed zichtbaar wilt hebben in je interieur, deze te combineren met zachte kleuren of vergrijsde tinten. Denk bijvoorbeeld aan grijsblauw, grijsgroen of juist pastelkleuren. Maar ook licht hout kun je er goed mee combineren. Je kunt het daarom heel goed gebruiken in een Scandinavisch (industrieel) interieur.

Waar kun je marmer gebruiken?

Marmer is heel goed te gebruiken voor decoratie of woonaccessoires in bijvoorbeeld je woonkamer. Wat dacht je bijvoorbeeld van een marmeren tafeltje of schilderij. Het is ook mogelijk om het te gebruiken als vloer of juist als muur of muurdecoratie. Hieronder zie je foto’s die je kunnen inspireren voor jouw interieur. Waar zou jij dit materiaal gebruiken?

Lees ook: wat is een industrieel interieur?

Marmer-interieur-marmer-woonkamer-marmer-eetkamer-marmer-luxe

vtwonen

Marmer-interieur-marmer-woonkamer-marmer-eetkamer-marmer-luxe

vtwonen

Marmer-interieur-marmer-woonkamer-marmer-eetkamer-marmer-luxe

vtwonen

Marmer-interieur-marmer-woonkamer-marmer-eetkamer-marmer-luxe

vtwonen

Marmer-interieur-marmer-woonkamer-marmer-eetkamer-marmer-luxe Marmer-interieur-marmer-woonkamer-marmer-eetkamer-marmer-luxe Marmer-interieur-marmer-woonkamer-marmer-eetkamer-marmer-luxe Marmer-interieur-marmer-woonkamer-marmer-eetkamer-marmer-luxe

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.