Home Eclectisch interieur Kuipstoelen als eetkamerstoelen; in velvet, groen & grijs

Kuipstoelen als eetkamerstoelen; in velvet, groen & grijs

door Gemma
eetkamerstoelen eetstoelen kuipstoel velvet eetkamerstoel kuipstoelen groene eetkamerstoelen grijze eetkamerstoelen eetkamerstoel groen fluwelen eetkamerstoel eetkamerstoelen in verschillende kleuren

Een eettafel is niet compleet zonder eetkamerstoelen. Aan een eetkamertafel kun je fijn zitten om bijvoorbeeld te eten, maar hij wordt ook vaak gebruikt om aan te werken of studeren. Tevens is een tafel in de eethoek geschikt om aan te borrelen of juist gezellig een spelletje te doen. De stoelen waarop je zit moeten fijn zitten, maar er ook goed uitzien. Ik koos een aantal jaar geleden voor kuipstoelen en ik ben er nog steeds erg blij mee. Ik wil je ze graag laten zien! Kijk en lees je mee?

In deze blog laat ik mijn eetstoelen zien van Kick en Boer Staphorst. Dit is geen gesponsord bericht, maar een blog over mijn persoonlijke ervaringen.

Wat zijn kuipstoelen?

De kuipstoel heeft een zitting die gevormd is als een kuipje, vandaar ook de naam. Het voordeel van deze ronde vorm is, dat je hierdoor comfortabel zit. Je ziet in de meeste stoelen met een kuipje, dat er kussentje inzitten voor extra comfort. Deze zitten er meestal vast in. Het bovenstuk van de stoel is meestal gemaakt van kunststof, leer of juist stof. Denk bijvoorbeeld aan velvet.

De eetkamerstoel bestaat meestal uit twee delen; het kuipje en de poten. De poten zijn meestal van een ander materiaal gemaakt dan het bovenstuk. Je ziet bijvoorbeeld dat er houten poten zijn, deze heb ik toevallig ook. Maar ook metalen poten worden veel gebruikt. Het voordeel van de kuipstoel is, dat je hem ook als (tijdelijke) bureaustoel kunt gebruiken.

Doordat de kuipstoelen qua formaten wel vaak dezelfde grootte hebben, kun je heel goed combineren in kleuren en materialen. Ik kies er altijd voor om duo’s te combineren, maar je kunt ook combineren in enkele stoelen. Hoe meer verschil, hoe meer speelsheid.

Velvet kuipstoelen

Een materiaal die je de afgelopen jaren veel terug ziet in meubels, is velvet. Velvet is een zachte stof en als je erover heen gaat met je hand, zul je zien dat de stof verandert. Hieronder zie je twee taupe kuipstoelen. Deze gebruiken wij aan de eettafel. De stoelen komen van Kick (de kleur op de website is taupe).

Groene eetkamerstoelen

Olijfgroen is een kleur die ik onwijs gaaf en stoer vindt. Vooral als je van de kleur groen houdt, mag deze kleur eigenlijk niet ontbreken. Je kan heel goed groen in je interieur toepassen door groene eetkamerstoelen te gebruiken. Dat heb ik ook gedaan. Bij ons staat er ook twee olijfgroene stoelen aan tafel. Ook deze stoelen komen van Kick. Helaas worden deze stoelen met een houten frame niet meer verkocht.

Grijze eetkamerstoelen

De kleur grijs is een kleur die je eigenlijk overal bij kunt gebruiken. Deze stoelen kochten wij bijna 10 jaar geleden, en ze zitten fijn en zien er mooi uit. Tevens is de kwaliteit prima. De stoelen zijn nog steeds goed. We kochten ze toen bij Boer Staphorst. Helaas worden deze stoelen daar niet meer verkocht.

Eetkamerstoelen in verschillende kleuren

In onze eethoek staat een houten eettafel met daaraan zes stoelen. Deze bestaat uit 3 verschillende kleuren. Per 2 heb ik gekozen voor één kleur. Je ziet taupe, grijs en groen. Ik kies ervoor om ze allemaal her en der aan tafel te zetten en niet echt gestructureerd. Hieronder zie je hoe dat eruit ziet! En zoals je wel ziet, draai ik de stand van de eettafel wel vaker om.

eetkamerstoelen eetstoelen kuipstoel velvet eetkamerstoel kuipstoelen groene eetkamerstoelen grijze eetkamerstoelen eetkamerstoel groen fluwelen eetkamerstoel eetkamerstoelen in verschillende kleureneetkamerstoelen eetstoelen kuipstoel velvet eetkamerstoel kuipstoelen groene eetkamerstoelen grijze eetkamerstoelen eetkamerstoel groen fluwelen eetkamerstoel eetkamerstoelen in verschillende kleuren eetkamerstoelen eetstoelen kuipstoel velvet eetkamerstoel kuipstoelen groene eetkamerstoelen grijze eetkamerstoelen eetkamerstoel groen fluwelen eetkamerstoel eetkamerstoelen in verschillende kleuren eetkamerstoelen eetstoelen kuipstoel velvet eetkamerstoel kuipstoelen groene eetkamerstoelen grijze eetkamerstoelen eetkamerstoel groen fluwelen eetkamerstoel eetkamerstoelen in verschillende kleureneetkamerstoelen eetstoelen kuipstoel velvet eetkamerstoel kuipstoelen groene eetkamerstoelen grijze eetkamerstoelen eetkamerstoel groen fluwelen eetkamerstoel eetkamerstoelen in verschillende kleureneetkamerstoelen eetstoelen kuipstoel velvet eetkamerstoel kuipstoelen groene eetkamerstoelen grijze eetkamerstoelen eetkamerstoel groen fluwelen eetkamerstoel eetkamerstoelen in verschillende kleuren eetkamerstoelen eetstoelen kuipstoel velvet eetkamerstoel kuipstoelen groene eetkamerstoelen grijze eetkamerstoelen eetkamerstoel groen fluwelen eetkamerstoel eetkamerstoelen in verschillende kleuren eetkamerstoelen eetstoelen kuipstoel velvet eetkamerstoel kuipstoelen groene eetkamerstoelen grijze eetkamerstoelen eetkamerstoel groen fluwelen eetkamerstoel eetkamerstoelen in verschillende kleuren

Heb jij ook kuipstoelen in jouw interieur of zelfs aan de eettafel? Laat je het me weten in een reactie hieronder?

Veel-liefs-gemma

Wil je graag deze blog delen op Pinterest? Dan kun je daarvoor makkelijk deze foto gebruiken:

eetkamerstoelen eetstoelen kuipstoel velvet eetkamerstoel kuipstoelen groene eetkamerstoelen grijze eetkamerstoelen eetkamerstoel groen fluwelen eetkamerstoel eetkamerstoelen in verschillende kleuren

You may also like

2 Reacties

Karen november 20, 2021 - 9:49 am

Beste

Hoe groot is deze tafel en hoe breed zijn de stoelen. Ziet er erg leuk uit .

Reply
Gebruiker avatar
Gemma november 21, 2021 - 7:44 am

De tafel is 2,4 meter lang en de stoelen zijn ongeveer 50 cm breed. Ze passen er makkelijk onder.

Reply

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.