Home Basis tips interieur Kleuren die je vaak tegenkomt, ga je mooi vinden! Wist je dat?

Kleuren die je vaak tegenkomt, ga je mooi vinden! Wist je dat?

door Gemma
kleur in huis groen in huis groen wonen groen combineren

Meestal schrijf ik over het combineren van kleuren, zoals het combineren van de kleur groen. Of ik schrijf bijvoorbeeld over de trendkleuren van 2022. Maar ik kwam vandaag ineens tot een merkwaardig inzicht: hoe vaker je een bepaalde kleur ziet, hoe groter de kans is dat je deze kunt gaan waarderen. En na een tijdje, zelfs mooi kunt gaan vinden. Ik bedacht voor mezelf een aantal kleuren, die ik hiervoor niet zo mooi vond, maar die ik steeds meer ben gaan waarderen. Kijk en lees je mee?

Kleuren in huis

Iedereen heeft andere voorkeuren voor kleuren. Vaak zie je dat kleuren die je bijvoorbeeld veel in je kledingkast hebt hangen, dat je die ook graag gebruikt in huis. Ik vind bijvoorbeeld groen een hele mooie kleur. En ja, inderdaad, van deze kleur heb ik ook het één en ander in mijn kledingkast hangen. En deze frisse kleur gebruik ik ook graag in ons interieur.

Trendkleuren 2022

Ieder jaar zijn er weer nieuwe trendkleuren die een half jaar voor het nieuwe jaar start, bekend gemaakt worden. Meestal zie je dat Histor, Flexa, maar ook internationale verf en behangmerken die diverse kleuren van het jaar bekend maken. De trendkleuren van 2022 zijn o.a. Olive Sprig en Bright Skies. Maar ook lila als trendkleur die je veel terugkomen dit jaar. Heel vaak hoor je van mensen, en ik ben er zelf ook geregeld één van, dat ze nog moeten ‘wennen’ aan een kleur. Toch zul je zien dat de meeste mensen de trendkleuren na een tijdje wel mooi vinden. En hoe komt dat? Je wordt er vaak aan blootgesteld. Het begint al met de bekendmaking van de kleuren van het jaar en daarna worden ze veel gepromoot. Maar daardoor gaan we de kleuren niet waarderen. Het zijn de producten in deze kleuren die je o.a. steeds weer tegenkomt in winkels, bij mensen thuis, online en in tijdschriften bijvoorbeeld. Hoe vaker je blootgesteld wordt aan deze kleuren, hoe meer je ze gaat waarderen en hoe eerder jij overstag zult gaan om één van die kleuren in je interieur te gebruiken. Ik noem hieronder een aantal voorbeelden.

Trendkleur Olive Sprig

Olive Sprig is de Histor kleur van het jaar 2022. Eind 2021 werd deze kleur bekend gemaakt. Het is een licht olijfgroene kleur. Nu ben ik fan van de kleur groen, maar als je dat niet bent, moet je misschien eerst even wennen aan deze kleur. Als je eenmaal kennis hebt gemaakt met deze kleur, en hij is je waarschijnlijk wel opgevallen. Vooral omdat er veel promotie is geweest om deze kleur heen, dan zal het je opvallen dat je deze kleur steeds weer terug ziet. Hij valt je dus meer op, maar de kleur wordt ook door veel bedrijven gebruikt in hun producten. Kortom, je ziet hem vaker. Deze twee redenen kunnen bepalen dat je een kleur steeds meer gaat waarderen.

kleur in huis groen in huis groen wonen groen combineren trendkleuren 2022 kleuren in huis

Trendkleur Bright Skies

Bright Skies is de Flexa kleur van het jaar 2022. Ook deze kleur werd eind 2022 door Flexa bekend gemaakt. Het is een lichtblauwe kleur. Het is een frisse kleur, welke staat voor een frisse start. Deze kleur geeft jouw interieur een echte oppepper. Mijn voorkeur ligt bij de groene kleuren, en minder bij de blauwe kleuren. En is moest wel even wennen aan deze kleur. Nadat de kleur van het jaar bekend werd gemaakt door Flexa, ging ik herkennen als ik de kleur weer zag. Hé, daar heb je die lichtblauwe kleur weer. Tevens zie je nu dat de lichte frisse kleuren; zoals o.a. deze kleur maar ook lichtgroen en lila veel worden toegepast in de mode en ook de interieurspullen. Kortom, ik kom hem veel tegen. Waar ik in het begin dacht, deze kleur ga ik echt niet gebruiken, moet ik zeggen dat ik nu deze blauwe kleur steeds meer ga waarderen. Gek genoeg.

kleur van het jaar 2022 trendkleuren 2022 bright skies lichtblauw in huis

Trendkleur Lila

Paars; een kleur die ik niet zomaar zou gebruiken. Lila zie je dit jaar en vooral het voorjaar, steeds meer terug. In het voorjaar zien we vaak wel veel pastelkleuren. Lila is daar één van. De kleur lila is gebaseerd op de Veri Peri; de Pantone kleur van het jaar 2022. Uiteraard is het wel de lichte pastelversie hiervan. Om mij heen zie ik deze kleur steeds weer terug komen, in producten voor in huis maar ook in kleding. En ik ben deze frisse maar ook vrolijke kleur gaan waarderen. Zoals je waarschijnlijk wel hebt gelezen, heb ik er zelfs een blog over geschreven! Ik denk dat ik deze kleur nog meer ben gaan waarderen dan de Bright Skies. Of ik de kleur nu ook in ons interieur ga gebruiken, dat weet ik niet. Maar de tijd zal het leren!

lila interior trendkleuren 2022 kleur van het jaar 2022

Herken jij dit wat ik heb beschreven? Dat je een kleur meer gaat waarderen en ook mooier gaat vinden, naarmate je de kleur vaker hebt gezien? Denk er maar eens over na! En laat het me weten in een reactie hieronder. Ik ben benieuwd!

Veel-liefs-gemma

Meer weten over kleuren combineren voor je interieur? Vraag het gratis e-book aan!

Wil je graag het gratis e-book Kleuren Kiezen voor je Interieur ontvangen? Dan is mogelijk. Als je hieronder jouw naam + e-mailadres achterlaat, dan ontvang je hem meteen!

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.