Home Interieurinspiratie Kerstboomkaarsen maken

Kerstboomkaarsen maken

door Gemma
kerstboomkaars kerstboom kaars kerstboom kaars wit

Kaarsen in huis; wie heeft ze niet staan in huis in de decembermaand? Ik in ieder geval wel. Je vindt in de winkel veel verschillende soorten kaarsen, en een hele leuke variant is de kaars in de vorm van een kerstboom. Je kunt deze kopen, maar je kunt ook zelf een kerstboomkaars maken van bestaande huishoudkaarsen. Ik laat het je graag zien hoe ik dat deed. Kijk en lees je mee in deze blog?

Kaarsen op tafel

Een prachtige gedekte kersttafel kan niet zonder één of meerdere kaarsen. Daar kun je dus heel goed de kerstboomkaars voor gebruiken, voor meer kerstsfeer op tafel.

Kerstboomkaars maken

Het maken van deze kaars is helemaal niet moeilijk. Het volgende heb je nodig:

  • Warm water
  • Een bak om de kaarsen in de te doen
  • Huishoudkaarsen
  • Een scherp mesje

Hieronder leg ik je uit hoe je deze kaars kunt maken. Het is heel snel, simpel en makkelijk.

Stap #1: de kaars soepel maken

Voordat je iets met de kaars kunt doen, is het belangrijk om de kaars soepel en zacht te maken. Dit doe je door een bak met warm water te vullen. Warm water is minimaal 40 graden. Dan laat je de kaars in dit water liggen, zolang dat je de kaars kan buigen. Bij mij was dit een minuut.

Stap #2: de kaars insnijden

Als de kaars zacht is, kun je de kaars gaan insnijden met een mesje. Maak kleine inkepingen in de zijkant van de kaars. Door deze inkepingen krult de zijkant omhoog. Ik maakte ze om en om, zodat er een soort van kerstboomvorm ontstond.

Hieronder zie je hoe ik mijn kaarsen maakte. Wel moet ik zeggen dat het niet goed lukte bij iedere kaars, maar na een aantal kaarsen had ik wel een paar mooie kerstboomkaarsen.

kerstboomkaars kerstboom kaars kerstboom kaars wit kerstboomkaars kerstboom kaars kerstboom kaars wit kerstboomkaars kerstboom kaars kerstboom kaars wit kerstboomkaars kerstboom kaars kerstboom kaars wit kerstboomkaars kerstboom kaars kerstboom kaars wit

Wat vind je van deze kerstboomkaars? Laat je het me weten in een reactie hieronder? Ik ben benieuwd!

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.