Home Interieur stylingtips Industriële barkrukken; stoere eetkamerstoelen!

Industriële barkrukken; stoere eetkamerstoelen!

door gemmavandervegt
Industriele barkrukken metalen barkruk stalen barkruk zwarte barkruk kookeiland stoel metaal

Lekker zitten aan je eettafel, doe je op eetkamerstoelen of eetkamerfauteuils. Of kan je kiezen voor een bijzondere variant; de eettafel op hoogte van de bar in de kroeg. Aan deze “hogere” eettafel is het ook handig als je hogere eetkamerstoelen plaatst. Tevens is een kookeiland met daaraan een zitgedeelte ook hoger. De standaard eetstoelen zijn daarvoor niet makkelijk. Een oplossing zijn barkrukken. En ja, ook barkrukken zijn er met een industrieel karakter. Lees je mee?

Metalen barkrukken

Het materiaal wat je veel tegenkomt in een industrieel interieur is metaal en/of staal. Dit materiaal is dan ook uitstekend te gebruiken als industriële barkrukken. Industriële barkrukken zijn er in diverse varianten en materialen te vinden. Metalen, houten, stalen en vintage barkrukken. Ook kun je kiezen voor in hoogte verstelbare barkrukken of bijvoorbeeld “oude” schoolstoelen. Deze worden ook wel atelier- of tekenstoel genoemd. Deze hoge stoel is ideaal aan een kookeiland. Je kunt heerlijk meekijken, terwijl er gekookt wordt. Of juist meekoken op een barkruk… 🙂 Je zit namelijk erg hoog, en kunt dus goed bij het fornuis / kookplaat.

Zwarte barkrukken

Naast de metalen of stalen hoge stoelen, kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld zwarte barkrukken. Maar ook voor de kleur grijs. Deze kleuren kun je uitstekend gebruiken in een industrieel interieur. Zelfs de geverfde zwarte barkrukken zijn heel goed mogelijk. Dus als je een aantal tweedehands barkrukken hebt, of je komt er een aantal tegen neem ze dan mee. Geef ze een likje verf, en ze kunnen heel goed shinen in jouw industriële keuken. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de stoelen meerdere kleuren te geven, of juist een kleur die jij mooi vindt. Dit hoeft niet perse een donkere industriële kleur te zijn. Dit mag ook prima een opvallende kleur zijn.

groen industrieel interieur industrieel groen interieur olijfgroen interieur woonkamer industrieel groen industrieel groene muur eetkamerstoel industrieel groen 1

Industriele barkrukken metalen barkruk stalen barkruk zwarte barkruk kookeiland stoel metaal

Bron: vtwonen

Industriele barkrukken metalen barkruk stalen barkruk zwarte barkruk kookeiland stoel metaal

Heb jij industriële barkrukken aan je eettafel of juist aan het kookeiland staan? Ik zie graag hoe dat eruit ziet!

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.