Home Botanisch interieur / Natuurlijk interieur Hoe en wanneer gebruik je plantenvoeding voor kamerplanten?

Hoe en wanneer gebruik je plantenvoeding voor kamerplanten?

door Gemma
Plantenvoeding verzorging kamerplanten

Om planten goed te kunnen laten groeien in huis, heb je zeker tijd en aandacht voor ze nodig. Vooral als je wat meer planten hebt (net als ik) dan kom je er achter dat niet alle planten dezelfde verzorging nodig hebben. De ene kamerplant heeft iedere week veel water nodig, de ander weer een klein beetje en er zijn ook binnenplanten die maar 1x per twee weken of zelfs 1x in de maand water nodig hebben. Best lastig om dit allemaal goed te onthouden. Toch is het geven van water aan je planten niet de enige manier om ze te laten groeien. Er zijn diverse mogelijkheden. Enkele daarvan zijn het plaatsen van een waterbol bij grote planten, de planten buiten in de regen zetten of het geven plantenvoeding. Eerder heb ik al geschreven voor een waterbol en de planten buiten zetten. Vandaag is het geven van plantenvoeding voor kamerplanten aan beurt. Kijk en lees je mee?

Planten verzorgen: water geven

Het geven van water aan planten is essentiële plantverzorging voor de groei van de kamerplanten. In principe is de regel, hoe groter een plant is, hoe vaker en hoe meer water deze plant nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan de Paradijsvogelplant, de rubberplant en de Monstera. Deze grote planten heb ik in huis staan. Bijna iedere week krijgen ze van mij water, maar daarnaast heb ik ook een waterbol erin geplaatst. Ik merk dat ze het daar best goed op doen.

Over het algemeen kun je planten in de winter minder water geven dan in de zomer. Voor de meeste binnenplanten is 1x in de week in de zomer water geven voldoende. Je merkt snel genoeg aan de plant als je deze vaker water moet geven. Ook kan je dan denken aan het plaatsen van een waterbol. In de winter is meestal 1x in de twee weken water geven voldoende. Voor een cactus kan je zelf 1x in de maand aanhouden.

Verpot ieder jaar de plant in een pot die ongeveer 20% groter is.

Plantenvoeding voor kamerplanten geven

Om de kamerplanten langer mooi te houden, maar ook om ze beter te laten groeien, kun je ze plantenvoeding geven. Je vermengt de de plantenvoeding met water. Vaak zit er een klein dopje bij de plantenvoeding waarmee je dit kan meten. Meestal is het een dopje op 1 liter water. Je geeft de plant alleen in de lente en zomer plantenvoeding. Niet in de winter, dan is de plant in rust. En dan kan juist plantenvoeding averechts werken.

Plantenvoeding verzorging kamerplanten

Bron: Plantje.nl – € 4,95

Geef jij je planten in het voorjaar en zomer ook plantenvoeding? Daarmee kun je jouw planten echt een boost geven! Laat je het me weten in een reactie hieronder?

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.