Home Interieurinspiratie Help mijn plant heeft wolluis! Zo kom je er vanaf…

Help mijn plant heeft wolluis! Zo kom je er vanaf…

door Gemma
wolluis bestrijden wolluis plant wolluis kamerplant witte luis kamerplant witte luis bestrijden wolluizen bestrijden bestrijding wolluis wolluis behandelen

Kamerplanten hebben het niet altijd even makkelijk. Krijgen ze wel genoeg water of juist teveel? Staan ze wel op de goede plek in huis; niet teveel in de volle zon of niet teveel in de schaduw? En dan hebben we het nog niet eens gehad over rouwvliegjes, schimmel of trips. Van al deze verschijnselen hebben mijn planten in huis helaas al last gehad. Maar ook na deze dingen, kwam ik iets nieuws tegen. Witte bolletjes op mijn cactus… Even zoeken op internet, en het bleek om wolluis te gaan. Uiteraard wou ik ook hier vanaf, dus ik ging aan de slag. Kijk en lees je mee hoe ik op een makkelijke manier van deze wolluis afkwam?

wolluis bestrijden wolluis plant wolluis kamerplant witte luis kamerplant witte luis bestrijden wolluizen bestrijden bestrijding wolluis wolluis behandelenwolluis bestrijden wolluis plant wolluis kamerplant witte luis kamerplant witte luis bestrijden wolluizen bestrijden bestrijding wolluis wolluis behandelen

Wat is wolluis?

Heb je witte pluisjes op jouw plant? Dan heb je te maken met wolluis. Het is een luizensoort, welke zich nauwelijks verplaatst. Wolluizen komen je huis binnen via je kleding of huisdieren, maar ze kunnen ook gewoon aanwaaien.Vooral planten die op de toch staan, kunnen vaak getroffen worden door de wolluis. Als deze nou niks deed, kon je hem laten zitten. Maar de witte pluisjes trekken de sappen uit je plant, waardoor deze zal verzwakken. Kortom, tijd om in actie te komen!

Hoe kun je wolluis bestrijden?

Gelukkig kun je deze luizen heel goed bestrijden. Hieronder noem ik een aantal methoden:

  • Wegvegen of wegspoelen met water.
  • Bestrijden met pure alcohol. Gebruik hiervoor een watenstaafje, en stip de witte plekjes aan.
  • Bestrijden met spiritus. Gebruik hiervoor een watenstaafje, en stip de witte plekjes aan.
  • Bestrijden met afwasmiddel. Gebruik hiervoor biologisch afbreekbare, anders schaadt dit de plant. Je kunt de plant verdund besproeien met afwasmiddel en water.

Met alle genoemde methoden, is het belangrijk dit een aantal dagen te herhalen. Net zolang tot de wolluis helemaal weg is. Het bestrijden van plagen en beestjes is één van de tips om jouw planten in leven te houden.

wolluis bestrijden wolluis plant wolluis kamerplant witte luis kamerplant witte luis bestrijden wolluizen bestrijden bestrijding wolluis wolluis behandelen

Heb jij al eens last gehad van wolluis? En wat deed jij om er vanaf te komen? Laat je het me weten in een reactie hieronder? Ik ben benieuwd!

Veel-liefs-gemma

You may also like

12 Reacties

Elena Presagio januari 4, 2022 - 9:13 am

Ik wist niet dat dat wolluis was. Wat handig om te weten!

Reply
Gebruiker avatar
Gemma januari 21, 2022 - 2:52 pm

Ja, dat is het zeker! Al is het maar voor de zekerheid!

Reply
Mandy januari 4, 2022 - 2:59 pm

Ik zie het best vaak op Facebook! Ik zit in allemaal planten groepen hahah. Ik heb het gelukkig nog nooit gehad. Hoop dat dat ook zo blijft haha

Reply
Gebruiker avatar
Gemma januari 21, 2022 - 2:56 pm

Ja, dat hoop ik ook!

Reply
Tessa januari 4, 2022 - 4:08 pm

Toevallig zag ik laatst bij een plant witte bolletjes. Nu weet ik wat het is. Alleen wel te laat voor de plant: die heb ik weg gegooid…..

Reply
Gebruiker avatar
Gemma januari 21, 2022 - 2:56 pm

Oeh, nou ja nu weet je wel hoe je dit kunt behandelen.

Reply
Nienke januari 5, 2022 - 6:41 pm

Wolluis hebben wij ook al eens gehad! Inderdaad gewoon weggeveegd. Gelukkig dat het zo makkelijk gaat.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma januari 21, 2022 - 2:57 pm

Ja, dat is wel fijn!

Reply
Frederique januari 6, 2022 - 1:20 pm

Ik had hier werkelijk nog nooit van gehoord dus vond het interessant om te lezen. Fijn dat het zo goed te bestrijden valt ook.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma januari 21, 2022 - 2:57 pm

Ja, gelukkig wel!

Reply
Joost Noordam december 25, 2023 - 4:12 pm

Hoi ik heb ook cactussen, soms met witte pluisjes die bestrijd ik dan met de hogedruk plantenspuit zo,n kleintje van 1 ltr .

Reply
Gebruiker avatar
Gemma december 27, 2023 - 1:11 pm

Hoi Joost,

Die heb ik nog niet geprobeerd, maar dat is zeker het proberen waard! Vooral de kleinere planten en de cactussen lijken er best gevoelig voor. Bedankt voor de tip!

Groeten,
Gemma

Reply

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.