Home Interieurinspiratie De deukbal als kerstbal

De deukbal als kerstbal

door Gemma
deukbal oude deukballen deukballen kerstbal plastic kerstballen blauwe kerstballen rode kerstballen groene kerstballen kerstballen 2020 kerstballen 2021 kerstbal met deuk deuk kerstballen

Het is zo leuk, als de decembermaand begonnen is (of juist al eerder) om je bezig te houden met welke kerstversiering komt er in huis. Welke kerstballen komen er in de kerstboom? En daar vooral welke kleur en vorm kerstballen, maar ook van welk materiaal? Er is veel keuze; van papier en kunststof tot aan glas en zelf gemaakt. Zo kwam ik de deukballen tegen. Ja, inderdaad! Geen ronde ballen, maar kerstballen met een dikke deuk erin. Super leuk zijn ze, en vandaag in deze blog vertel ik er meer over! Lees en kijk je mee?

Wat is een deukbal?

De naam doet het al vermoeden, de deukbal is een kerstbal met een gat of eigenlijk een deuk erin. Je ziet vaak dat juist dat die deuk opgevrolijkt is met kleuren en versiersels zoals glitters. Ook zie je wel in de deuk dat een patroon erin. Deze soort kerstbal is een typische bal die al jaren gebruikt wordt. Je kunt dan zelfs denken aan tientallen jaren. Als je op marktplaats zoekt hiernaar, dan vind je ook veel antieke kerstballen als deukbal terug. Meestal zijn dit glazen kerstballen. Echt goedkoop zijn deze niet, maar authentiek. Net weer even wat anders dan in de winkel ligt. Er zijn meestal ook niet zoveel van gemaakt (en een groot gedeelte is waarschijnlijk al kapot gevallen…), dus uniek zijn ze zeker. Ook goed te gebruiken trouwens als vintage decoratie.

Kerstballen in de kerstboom

Hoe je het ook wendt of keert, de meeste kerstballen komen toch in de kerstboom te hangen. Deze boom leent zich er natuurlijk ook gewoon goed voor. Ook bij mij komen er wel kerstballen in de kerstboom, maar ik ga ze ook her en der gebruiken door huis heen als kerststyling.

Deukballen als decoratie

Ik vind het leuk om (uiteraard) het net even wat anders te doen. Op de eettafel heb ik een schaal, deze gebruik ik voor kerstversiering. Maar ook in de vensterbank komt wat en ook in een stolp. En ik wou diverse vazen in huis vullen met gekleurde kerstballen en wellicht een aantal deukballen en wat antieke kerstballen. Ik heb ze ook in de kerstboom gehangen. Ik kies ervoor om gekleurde deukballen te gebruiken. Ik heb o.a. een groene en blauwe deukbal met een rode deuk. Inderdaad veel kleur! Hieronder laat ik je zien hoe dat eruit kan zien:

deukbal oude deukballen deukballen kerstbal plastic kerstballen blauwe kerstballen rode kerstballen groene kerstballen kerstballen 2020 kerstballen 2021 kerstbal met deuk deuk kerstballendeukbal oude deukballen deukballen kerstbal plastic kerstballen blauwe kerstballen rode kerstballen groene kerstballen kerstballen 2020 kerstballen 2021 kerstbal met deuk deuk kerstballendeukbal oude deukballen deukballen kerstbal plastic kerstballen blauwe kerstballen rode kerstballen groene kerstballen kerstballen 2020 kerstballen 2021 kerstbal met deuk deuk kerstballendeukbal oude deukballen deukballen kerstbal plastic kerstballen blauwe kerstballen rode kerstballen groene kerstballen kerstballen 2020 kerstballen 2021 kerstbal met deuk deuk kerstballen

Wat vind jij van deze soort kerstversiering? Of heb jij ze al? Laat je het me weten in een reactie hieronder?

Veel-liefs-gemma

Wil je graag deze blog delen op Pinterest? Dan kun je heel gemakkelijk gebruiken:

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.