Home Botanisch interieur / Natuurlijk interieur Bijzonder wanddecoratie: gedroogde bloemen aan de muur!
gedroogde bloemen ingelijst geperste droogbloemen gedroogde geperste bloemen gedroogde bloemen gedroogde bloemen aan de muur gedroogde veldbloemen fotolijst met gedroogde bloemen gedroogde bloemen ingelijst gedroogde bloemen in glas kleine gedroogde bloemen

Iedereen heeft een favoriet soort bloem. Sommige hebben er zelfs wel meerdere, zoals ik… Toch zie je met bloemen dat ze komen en gaan. Als je een boeket in een vaas hebt staan, dan worden de bloemen na een tijdje toch wel minder mooi. Ze bloeien als ware uit. Dit zie je ook met bloemen in huis, maar ook bloemen buiten. Hoe mooi zou het zijn als je deze bloemen wat langer kan bewaren, en er dus ook wat langer van kan genieten. Door bloemen te drogen is dat mogelijk! Ik laat je in deze blog zien hoe je daarnaast er ook nog iets leuks aan wanddecoratie van kunt maken. Kijk en lees je mee?

Bloemen drogen

Het drogen van bloemen is helemaal niet moeilijk. Kies bloemen uit die er nog goed en mooi uitzien, bundel de bloemen samen met een touwtje. Hang deze vervolgens op, op een donkere en in een relatief koele ruimte. Je hangt ze vervolgens op de kop. Na een paar weken wachten zijn de bloemen opgedroogd, en kun je ze gebruiken als droogbloemen.

Naast het natuurlijk drogen, is het ook mogelijk om de bloemen te laten drogen door ze te persen. Hiervoor kun je een dik boek gebruiken. Of juist een bloemenpers. Ik geef de voorkeur aan die laatste. Een bloemenpers is handig doordat de schroeven goed aan te draaien zijn, waardoor de bloemen ongeveer na een week wel droog geperst zijn. De bloemen worden hier wel plat van.

Het nadeel aan het drogen van bloemen, is dat ze krimpen. Dus die volle bol wordt ineens een stuk slanker. En ook de kleur wordt minder fel, het pigment wordt wat minder. Maar ook met deze nadelen is het zeker aan te raden om je mooiste bloemen eens te laten drogen.

Probeer eerst zelf eens om bloemen te drogen. Hier heb je veel meer plezier van, en het is niet veel werk.

Droogbloemen in een vaas

Als de bloemen goed droog zijn, dan kun je ze gebruiken. De meeste mensen zetten ze in een vaas. Op zich niks mis mee, maar het is toch wel leuker om het net even wat anders te doen! Uiteraard staat er zo af en toe bij mij in huis ook wel een vaas of meerdere kleine vaasjes met gedroogde bloemen, maar ik mag ook graag creatief zijn met droogbloemen.

Gedroogde bloemen in glas

Een mogelijkheid om gedroogde bloemen mooi tentoon te stellen, is door ze bijvoorbeeld in glas te plaatsen. Je kunt dan de geperste, maar ook de andere droogbloemen in een glaasje te stoppen. Je hebt doorzichtige lijstjes die je daarvoor ideaal kunt gebruiken.

Ingelijste droogbloemen

Ook een fotolijstje kun je daarvoor gebruiken. Met of zonder glas. Je kunt ook gewoon meerdere met elkaar combineren. Ik laat je hieronder zie hoe ik dat deed. Wat heb je daarvoor nodig? Lijstjes (met of zonder glas), gedroogde bloemen (ik gebruikte gras) en washi tape om de droogbloemen op te hangen. Ik combineer altijd in oneven aantallen, dus daarom koos ik voor 3 lijstjes. Wel in verschillende formaten, dat maakt het wat speelser. Hieronder zie je het resultaat:

gedroogde bloemen ingelijst geperste droogbloemen gedroogde geperste bloemen gedroogde bloemen gedroogde bloemen aan de muur gedroogde veldbloemen fotolijst met gedroogde bloemen gedroogde bloemen ingelijst gedroogde bloemen in glas kleine gedroogde bloemen gedroogde bloemen ingelijst geperste droogbloemen gedroogde geperste bloemen gedroogde bloemen gedroogde bloemen aan de muur gedroogde veldbloemen fotolijst met gedroogde bloemen gedroogde bloemen ingelijst gedroogde bloemen in glas kleine gedroogde bloemengedroogde bloemen ingelijst geperste droogbloemen gedroogde geperste bloemen gedroogde bloemen gedroogde bloemen aan de muur gedroogde veldbloemen fotolijst met gedroogde bloemen gedroogde bloemen ingelijst gedroogde bloemen in glas kleine gedroogde bloemen gedroogde bloemen ingelijst geperste droogbloemen gedroogde geperste bloemen gedroogde bloemen gedroogde bloemen aan de muur gedroogde veldbloemen fotolijst met gedroogde bloemen gedroogde bloemen ingelijst gedroogde bloemen in glas kleine gedroogde bloemen gedroogde bloemen ingelijst geperste droogbloemen gedroogde geperste bloemen gedroogde bloemen gedroogde bloemen aan de muur gedroogde veldbloemen fotolijst met gedroogde bloemen gedroogde bloemen ingelijst gedroogde bloemen in glas kleine gedroogde bloemen gedroogde bloemen ingelijst geperste droogbloemen gedroogde geperste bloemen gedroogde bloemen gedroogde bloemen aan de muur gedroogde veldbloemen fotolijst met gedroogde bloemen gedroogde bloemen ingelijst gedroogde bloemen in glas kleine gedroogde bloemen gedroogde bloemen ingelijst geperste droogbloemen gedroogde geperste bloemen gedroogde bloemen gedroogde bloemen aan de muur gedroogde veldbloemen fotolijst met gedroogde bloemen gedroogde bloemen ingelijst gedroogde bloemen in glas kleine gedroogde bloemen

Heb ik je kunnen inspireren om ook aan de slag te gaan met droogbloemen? Ik hoop het! Laat je het me weten in een reactie hieronder?

Veel-liefs-gemma

Mocht je deze wooninspiratie gebruiken op Pinterest? Dan kun je daarvoor deze afbeeldingen gebruiken:

gedroogde bloemen ingelijst geperste droogbloemen gedroogde geperste bloemen gedroogde bloemen gedroogde bloemen aan de muur gedroogde veldbloemen fotolijst met gedroogde bloemen gedroogde bloemen ingelijst gedroogde bloemen in glas kleine gedroogde bloemengedroogde bloemen ingelijst geperste droogbloemen gedroogde geperste bloemen gedroogde bloemen gedroogde bloemen aan de muur gedroogde veldbloemen fotolijst met gedroogde bloemen gedroogde bloemen ingelijst gedroogde bloemen in glas kleine gedroogde bloemen

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.