Home Interieurinspiratie Zo houd je je garage opgeruimd

Zo houd je je garage opgeruimd

door Gemma
Opgeruimde garage

Als je veel verschillende soorten gereedschap gebruikt, zal het je vast wel eens gebeurd zijn dat je werkbank vol ligt met tools. Of je loopt de garage in om je fiets te pakken, maar struikelt gelijk over een krat met spullen voor in de tuin. Hartstikke vervelend natuurlijk, maar gelukkig kun je dit wel voorkomen. Door de tips die in deze blog genoemd wordt te gebruiken, houd je je garage opgeruimd. Je kunt hierdoor efficiënter gebruik maken van de ruimte en zult minder snel geïrriteerd worden. Gebruik daarom deze tips! Lees je mee in deze blog?

Organiseer je gereedschap

Allereerst is het een aanrader om je gereedschap te organiseren. Je kunt hiervoor een gereedschapskoffer gebruiken, maar je kunt je tools ook in een kist plaatsen. Bovendien kun je ze ophangen om ze op te bergen. Het is in alle gevallen belangrijk dat je elk gereedschap een eigen plekje geeft. Heb je veel tuingereedschap? Ruim ook dit op, hang het bijvoorbeeld aan een rek aan de muur, of plaats het in een kastje speciaal voor je tuinspullen.

Ruim op na gebruik

We komen dan direct aan bij het volgende punt. Het is namelijk ook belangrijk om je tools weer terug te leggen op hun eigen plek nadat je ze hebt gebruikt. Dit is niet alleen bij het gereedschap belangrijk, maar ook bij de materialen en andere items die je anders op je werkbank laat rondslingeren. Houd je garage opgeruimd en georganiseerd door alle spullen terug te leggen nadat je ze hebt gebruikt. Dit voorkomt onnodige rommel.

Het juist interieur

Een ruimte die er goed uitziet, houd je sneller opgeruimd. Zorg er daarom voor dat je ook in jouw garage de juiste meubels en accessoires plaatst. Een garage is alleen een ‘rommelhok’ als jij het een rommelhok maakt. Het is daarnaast een goed idee om opbergbakjes en -lades te gebruiken. Zo kun je de moeren, spijkers, zaadjes en speelgoed gemakkelijk georganiseerd te worden. Plaats ze simpelweg in bakjes zodat je ze eenvoudig terug kunt vinden. Leg ze hier ook weer in nadat je ze hebt gebruikt.

Maak regelmatig schoon

Ook raden we je aan om zo nu en dan je garage even te reinigen. Denk hierbij aan het verwijderen van overgebleven rommel, maar je moet natuurlijk ook stof en vuil en verwijderen. Je garage blijft hierdoor niet alleen opgeruimd, maar ook nog eens schoon. Je werkt zodoende in een georganiseerde en schone ruimte.

Houd kabels en snoeren opgeruimd

Heb je elektrische gereedschap dat gebruik maakt van stekkers in plaats van accu’s of heb je lampen en elektrische fietsladers in je garage? Het is dan belangrijk dat je de kabels en snoeren opgeruimd houdt zodat je er niet over kunt struikelen. Daarnaast staat het ook rommelig om deze rond te laten slingeren. Hiervoor is het een goed idee om kabelbinders te gebruiken. Daarnaast kun je ook clips gebruiken om de snoeren bij elkaar te voegen. Je houdt ze hierdoor gemakkelijk uit de weg.

Heb jij wat aan deze tips gehad? Laat je het me weten in een reactie hieronder? Ik ben benieuwd!

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.