Home Badkamer Welke spiegel voor jouw badkamer?

Welke spiegel voor jouw badkamer?

door Gemma
Spiegel badkamer

De badkamerspiegel is waarschijnlijk niet een van de eerste elementen waar je aan denkt als je bezig bent met het renoveren of opknappen van de badkamer. Toch speelt de badkamerspiegel een belangrijke rol in de uitstraling van de ruimte. Vroeger waren de opties nogal beperkt en kozen veel mensen voor een spiegelkast of een rechthoekige spiegel. Tegenwoordig zijn er echter tal van opties, waardoor je altijd een spiegel vindt die bij jouw wensen past.

Van verschillende vormen en afmetingen tot spiegels met handige technologische snufjes: dit zijn een aantal overwegingen die meespelen als je op zoek bent naar de ideale badkamerspiegel. Hieronder vind je keuzes die jou helpen bij het vinden van de juiste spiegel voor de badkamer. Lees je mee?

Opbergruimte ja of nee

De eerste keuze die je kunt maken, is of de spiegel opbergruimte moet hebben of niet. Als je extra opbergruimte nodig hebt en je geen ruimte hebt voor een staand kastje of groter badkamermeubel, is het verstandig om te kiezen voor een ruime spiegelkast. Achter de spiegel heb je dan nog plek voor je verzorgingsproducten en vitamines.

Luxe badkamerspiegels

Een badkamerspiegel met verlichting heeft een luxe uitstraling en is ook nog eens erg praktisch. Zo kan je kiezen voor een badkamerspiegel met verwarming op het moment dat je het licht inschakelt. De spiegel beslaat in dit geval niet tijdens het douchen of badderen, zodat een ander gebruik kan blijven maken van de spiegel als jij aan het douchen bent. Ook zorgt de verlichting ervoor dat het makkelijk is om make-up aan te brengen of om je te scheren. Sommige spiegels zijn voorzien van meer handigheidjes, zoals een mooi weggewerkt stopcontact aan de onderzijde voor je föhn of de oplader van je elektrische tandenborstel.

Vorm van je badkamerspiegel

Een vierkante badkamerspiegel past uitstekend in een moderne of minimalistische badkamer, terwijl een ronde of ovale spiegel altijd goed tot zijn recht komt. Door de zachte vormen heeft dit type spiegel een wat speelser effect. Spiegels met organische vormen passen zowel goed in een strakke badkamer als in een eclectische badkamer. De organische vorm kan de rechte lijnen juist wat compenseren. Als je kiest voor een spiegel met verlichting is deze er in tal van vormen, van ovaal tot rechthoekig met afgeronde hoeken.

Grootte van de spiegel

Bij het bepalen van de juiste grootte, moet je nagaan hoeveel mensen er tegelijkertijd voor de spiegel moeten kunnen staan. Vaak zijn dit één of twee personen, omdat je ook met een groter gezin niet allemaal tegelijkertijd de badkamer gebruikt. De vorm die je vervolgens kiest, hangt af van de uitstraling die de badkamer heeft en jouw persoonlijke voorkeuren. Zo zijn er praktische rechthoekige spiegels, maar kan je ook kiezen voor twee ronde exemplaren of een grote ovalen badkamerspiegel.

Welke spiegel heb jij in de badkamer hangen? Laat je het me weten in een reactie hieronder? Ik ben benieuwd!

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.