Home Interieurinspiratie Welke kozijnen passen het beste bij jouw interieur?

Welke kozijnen passen het beste bij jouw interieur?

door Gemma
Kozijnen

Heb jij een klein huis en wil je graag nieuwe kozijnen laten plaatsen? Dan is het goed om te weten wat het beste bij jouw woning past. Dat klinkt misschien logisch, maar veel mensen hebben niet in de gaten hoe sterk kozijnen de uitstraling van een ruimte bepalen. Dat is jammer want daardoor laten zij heel veel mooie kansen liggen. Een kozijn is namelijk veel meer dan enkel de omlijsting van je ramen. Hier liggen kansen om buiten en binnen met elkaar te verbinden, om meer lichtinval te creëren en om persoonlijkheid aan je interieur toe te voegen. In deze blog laat ik je zien wat een kozijn allemaal kan doen voor je ruimte.

Kleine ruimte, ranke lijnen

Als je een kleine ruimte hebt dan is het niet verstandig om voor brede kozijnprofielen te kiezen. Forse kozijnen vallen in een kleine ruimte namelijk extra op en je zult zien dat je kamer er optisch nog kleiner van wordt. Dat moet je niet willen. Veel beter is het om te kiezen voor kozijnen met slanke profielen zodat je zoveel mogelijk ruimte overhoudt voor het glas. Het lichte lijnenspel van je kozijnen zorgt ook dat je kamer groter zal lijken. Kijk daarom eens op de site van Perfect View Windows. Hier kun je kozijnen in vele soorten en maten vinden en het moet dan ook lukken om hier de perfecte match voor jouw ruimte te vinden.

Minder profiel = meer glas

Een kleine ruimte kan heel snel een donker hol worden wanneer je er niet voldoende ramen in plaatst. Om dat te voorkomen kiest men voor grote raampartijen met slanke profielen. Hoe meer glas, hoe meer lichtinval je krijgt. Natuurlijk licht maakt donkere ruimtes leefbaar. Dat zorgt niet alleen voor een ruimtelijk effect in je kamer, maar ook voor een frisse geest. Het is namelijk veel beter voor mensen om daglicht te zien dan kunstmatig licht. Dit bevordert je concentratie. Je werk gedaan? Dan is een boek lezen met natuurlijk licht rustiger voor je ogen.

Een vloeiende overgang van de binnen- naar de buitenruimte

Een derde reden om te kiezen voor de ramen van Perfect View Windows is, omdat je op deze manier een heel natuurlijke overgang van binnen- naar de buitenruimte creëert. Heb jij een tuin? Integreer je tuin in je interieur door een mooie, hoge raampartij in je woning te verwerken. Hierdoor zal je woongedeelte optisch groter lijken en meer genieten van je eigen groene omgeving.

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.