Home Botanisch interieur / Natuurlijk interieur Wat is een botanisch interieur?

Wat is een botanisch interieur?

door Gemma
Botanisch interieur

Ben je graag omringd door groen? Ik wel. Ik ben dol op alles met groen. Met deze woontrend zit je zeker in het groen! Er zijn talloze manieren om je huis te decoreren. Bijvoorbeeld door een plantenwand te plaatsen in je woonkamer. Het mooie van deze manier van leven is dat je met een botanisch ontwerp helemaal los kunt gaan met verschillende planten, potten en bomen. Alles wat met plantkunde te maken heeft, wordt over het algemeen botanisch genoemd. Een botanische tuin staat vol met bloemen, planten en bomen. We merken dat deze stijl steeds meer terugkomt in ons interieur. Als je van groen houdt, moet je deze look eens proberen. Door deze verschillende groentinten te mengen, kun je je eigen botanische inrichting creëren. In deze blog lees je er meer over. Kijk en lees je mee?

Groen in het interieur en exterieur van je huis

Een huis en ook een interieur is niet compleet zonder woonaccessoires en decoratie. Het is van belang om de ideale bloemendecoratie te kiezen, om zo de finishing touch aan je ruimte te geven. In dit geval is een plantenwand een leuk idee. Zo’n wand is niet alleen mooi maar zijn ook snel en gemakkelijk te plaatsen en zorgen direct voor een groene en frisse uitstraling. Kunsthagen plaatsen in je tuin of op je balkon is ook een manier van botanisch inrichten. Kunsthagen combineren alle voordelen van een rustgevende buiten ervaring met de rustgevende sensatie van een duurzaam kunststof revolutionair materiaal dat weinig onderhoud vraagt. Kunsthagen kunnen voor zowel binnen als buiten gebruikt worden.

Botanisch interieur

De beste vloer voor je botanische woonkamer

Bij een botanische stijl is de natuur centraal. Eén van de fundamentele componenten van een botanisch interieur dat het de indruk van ruimte geeft. Denk bijvoorbeeld aan een natuurlijke, lichte vloer. Door een houten vloer te kiezen, kun je de natuur goed laten terug komen. Voor de ultieme harmonie combineer je een lichte houten vloer met industrieel, vintage meubilair. Ligt er al een vloer in de ruimte? Bepaal aan de hand van het materiaal en de kleur of de vloer past bij de botanische woonstijl. Je botanische inrichting komt als één geheel samen met de natuur als middelpunt, planten, natuurlijke accenten en de houten vloer.

De meeste gebruikte kleuren voor een botanische interieur

Je bent op zoek naar de ideale kleur wanneer je je woning opnieuw wilt inrichten. Zo kan een beetje verf het karakter van je woonruimte veranderen. Je kunt ervoor kiezen om één of meerdere muren groen te behangen of te verven. Vind je dit iets te ver gaan en zou je het wat stiller willen hebben? Daarna kun je beginnen met het personaliseren van meubels. Bruin, zwart en grijs zijn veel voorkomende kleuren in een botanisch decor, maar ook neutrale tinten. Veel tinten die je terug vindt in de natuur, zie je terug in een botanische interieurstijl. De tinten gaan prachtig samen met de primaire tint groen. Hierdoor kun je deze accenten verwerken in je meubels, kussens en interieur.

Botanisch interieur

Wat vind jij van een botanisch interieur? Ben jij er ook fan van? Laat je het me weten in een reactie hieronder? Ik ben benieuwd!

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.