Home Interieurinspiratie Wat is de beste manier om je woning te isoleren?

Wat is de beste manier om je woning te isoleren?

door Gemma
isloatie woning

Als je een eigen woning hebt, wil je natuurlijk dat deze zo energiezuinig mogelijk is. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar het helpt ook om je energierekening laag te houden. Dat is fijn voor je portemonnee. De beste manier om je woning energiezuinig te maken, is door het goed te isoleren. Maar wat is de beste manier om dit te doen? In deze blog geven we je tips over hoe je je woning het beste isoleert om het energiezuinig te maken.

Dakisolatie

Wist je dat je via het dak tot wel 30% van de warmte in huis kunt verliezen? Daarom is dakisolatie een goede manier om je woning te isoleren. Het beste is om de isolatie aan de buitenkant van het dak aan te brengen, zodat het dak zelf beschermd wordt tegen temperatuurwisselingen. Is je dak niet geschikt voor dakisolatie aan de buitenkant? Dan kun je het ook aan de binnenkant van het dak laten aanbrengen. Dit doe je bijvoorbeeld met glaswol isolatie.

Gevelisolatie

Met gevelisolatie kun je tot wel 20% besparen op je energierekening. Gevel- of muurisolatie breng je aan de binnenkant of buitenkant van de woning aan. Als je kiest voor buitenisolatie, beschermt het de gevel tegen weersinvloeden en blijft de woning langer mooi. Binnenisolatie heeft als voordeel dat het minder ingrijpend is in je woning en dat je niet zo snel vergunningen nodig hebt.

Vloerisolatie

Ook vloerisolatie is belangrijk om warmteverlies te voorkomen. Hier kun je tot 15% besparen op je energierekening. Vloerisolatie breng je aan aan de onderkant van de vloer of aan de bovenkant. De keuze hangt af van de onderliggende ruimte. Als er sprake is van een kruipruimte, dan wordt de isolatie aan de onderkant aangebracht. Als dit niet het geval is, dan laat je het aan de bovenkant isoleren.

Goede ventilatie

Een goed geïsoleerde woning moet ook goed geventileerd worden. Dit voorkomt vochtproblemen en zorgt voor een gezond binnenklimaat. Mechanische ventilatie is een goede manier om je woning te ventileren. Je kunt ook natuurlijke ventilatie toepassen, door bijvoorbeeld ventilatieroosters aan te brengen in ramen en deuren.

Niet alle isolatie is hetzelfde

Je kiest voor verschillende soorten isolatiemateriaal. Denk hierbij aan glaswol, steenwol, PIR of EPS. Het is belangrijk om te kiezen voor kwalitatief goede isolatie, omdat deze langer meegaat. Goed isolatiemateriaal kan daarnaast ook beter vocht reguleren en is minder vaak gevoelig voor schimmelvorming.

Met dak-, gevel- en vloerisolatie zorg je ervoor dat je woning energiezuiniger wordt en je dus bespaart op je energierekening. Kies kwalitatief goede isolatiematerialen voor een nog beter resultaat. Ga eens op onderzoek uit welke materialen er op dit moment beschikbaar zijn en wat past bij jouw woning en budget. Op deze manier kun je heerlijk genieten van je warme en energiezuinige woning.

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.