Home Interieurinspiratie Waarom minimalisme juist erg sfeervol kan zijn

Waarom minimalisme juist erg sfeervol kan zijn

door Gemma
Minimalistisch-interieur

Less is more… die uitspraak heb je vast eerder gehoord. Steeds meer mensen kiezen ervoor om te ontspullen en het minimalisme in huis te omarmen. Weg met alle onnodige decoraties en bomvolle kamers. Dat scheelt niet alleen heel veel opruimen en schoonmaken, maar geeft ook een rustgevende uitstraling. Althans, dat is de bedoeling. Toch zien we ook dat sommigen het lastig vinden om de sfeer in de ruimte te behouden. Het minimalisme overheerst en daardoor kan een ruimte soms wat kil aanvoelen.

Herkenbaar? Maak je dan geen zorgen. Er zijn namelijk genoeg andere manieren waarop je meer sfeer in de ruimte kunt krijgen. Sterker nog: minimalisme kan zelf al erg sfeervol zijn. In deze blog lees je hoe je deze sfeer in huis haalt en waar je dan exact op moet letten.

Maak gebruik van de juiste verlichting

Verlichting is een absolute sfeermaker. Daarom is het belangrijk om hier juist in een minimalistische ruimte extra aandacht aan te besteden. LED strips kopen op ledwereld.nl is bijvoorbeeld de perfecte manier om een bepaalde muur of meubelstuk uit te lichten. Door verschillende lichtbronnen met elkaar te combineren, creëer je veel meer sfeer dan wanneer je enkel één grote lichtbron zou gebruiken.

Houd er wel rekening mee dat je ook bij het plaatsen van verlichting niet moet overdrijven. Ga niet tal van verschillende armaturen in een ruimte plaatsen, maar wees echt realistisch met wat je nodig hebt en waarom. Ledstrips zijn relatief onzichtbaar en kunnen dus op minimalistische wijze de ruimte snel en eenvoudig sfeervoller maken.

Subtiele decoratie

Het inrichten van een minimalistische ruimte hoeft natuurlijk niet direct te betekenen dat je helemaal geen spullen meer mag inzetten. Ook nu mag je gewoon decoraties gebruiken. Er is hierbij alleen meer aandacht voor de functie van de decoraties. Het is goed om realistisch naar het gebruik van decoratieve elementen te kijken. Vraag jezelf bij elk stuk af of dit wel echt nodig is. Subtiliteit is goud waard.

Let hierbij vooral op het gebruik van materialen. Je hoeft geen talloze decoraties te gebruiken als je ook voor een grote eyecatcher kunt zorgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fantastisch vloerkleed? Dit maakt de ruimte direct sfeervoller en je hebt verder nog maar weinig nodig. Je kunt ook denken aan zachte kussentjes op de bank. Dit zijn allemaal subtiele decoraties die zowel functioneel als sfeervol kunnen zijn.

Gouden vondsten in de kringloopwinkel

Ben je al eens bij de kringloopwinkel geweest? Nee? Dan wordt het tijd om daar verandering in te brengen. Hier vind je de mooiste dingen. Het fijne van deze voorwerpen is dat ze door hun doorleefde uiterlijk al een geheel eigen verhaal vertellen. Ze geven een ruimte direct meer sfeer en je kunt er ook nog eens veel geld mee besparen. Zorg er natuurlijk wel voor dat je je woning niet volstopt met vondsten uit de kringloopwinkel, maar echt voor functionele voorwerpen kiest. Dingen die daadwerkelijk iets toevoegen aan de ruimte en deze meer karakter geven.

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.