Home Interieurinspiratie Waar kun je alles vinden om een goede basis voor je huis te maken?

Waar kun je alles vinden om een goede basis voor je huis te maken?

door Gemma
Basis van je interieur

Heb jij net de sleutels van je nieuwe huis gekregen en kun je nu beginnen met de inrichting ervan? Waarschijnlijk moet er nog heel veel werk verricht worden en dus is het goed om te weten hoe je deze klus goed en effectief aanpakt. Onze tip: ga met een partner in zee die je op alle fronten kan ondersteunen. Haal niet bij de ene leverancier je vloer en bij de andere je raamdecoratie, zorg dat je alles bij een partij kunt inkopen. Zo hou je veel beter overzicht en is de kans ook vele malen groter dat je je planning kunt aanhouden. Wat is een goede partij voor deze klus? Ons advies: Aanhuis, met maar liefst 73 winkels in heel Nederland is er altijd wel een bij jou in de buurt te vinden.

De vloer als basis

Een huis dat net is opgeleverd moet vaak nog ingericht worden. Een goede stap is om te beginnen met de vloer. Vloeren zijn beeldbepalend voor je woning, maar hebben ook grote invloed op je wooncomfort. Kies daarom niet alleen voor een vloer die mooi is, maar neem er ook een die goed te onderhouden is. Heb jij vloerverwarming in je woning aangebracht? Kijk dan even goed naar de mogelijkheden om je nieuwe vloer met deze verwarming te combineren want niet alle vloeren kunnen vloerverwarming aan. Wil jij graag wat meer licht in jouw woning aanbrengen? Kies dan voor een lichte vloer. Heb je reeds voldoende licht in je kamer? Kijk dan eens of een donkere vloer iets voor jou is. Je kunt op deze manier een stijlvol contrast tot stand brengen met de rest van jouw interieur.

Wat doen we met de muren?

Als de vloer eenmaal gekozen is, is het tijd om te kijken naar de muren. Wat ga je hier mee doen? Je kunt ze schilderen, maar je kunt ook kiezen voor een mooi behang. Er zijn vele soorten behang verkrijgbaar en je kunt gaan voor een mooi patroon of voor een rustig motiefje. Durf ook vooral te combineren met behangsoorten; je hoeft niet overal hetzelfde op te plakken. Juist door met contrasten te werken, maak je van je interieur iets persoonlijks. Wees daarom niet bang om een wand te behangen met een kleurrijk patroon terwijl je andere wanten rustig houdt. Zo krijg je niet alleen sfeer, maar vaak ook meer diepte in je woning.

De specialist denkt met je mee

Het kan soms lastig zijn om het overzicht te bewaren wanneer je je woning gaat inrichten. Soms verlies je je in de details waardoor je niet een mooi geheel krijgt. Wil jij graag advies inwinnen? Neem dan eens contact op met een medewerker van Aanhuis. Deze weet precies wat nodig is om van jouw woning een droomhuis te maken.

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.