Home Interieurinspiratie Vlekken op de bank? 5 tips om een bank er weer als nieuw uit te laten zien

Vlekken op de bank? 5 tips om een bank er weer als nieuw uit te laten zien

door Gemma
Vlekken-op-bank-schoonmaken

Een bank is een belangrijk meubelstuk in huis. Het is de plek waar je na een lange dag werken neerploft om te ontspannen. Maar helaas kan een bank ook snel vies worden. Vlekken van eten, drinken of huisdieren zijn vaak moeilijk te verwijderen. Gelukkig zijn er manieren om de bank er weer als nieuw uit te laten zien. In deze blog geef ik je 5 tips om vlekken op de bank te verwijderen. Lees je mee?

Tip 1: Gebruik een stoomreiniger

Een bank reinigen met stoomreiniger is erg handig omdat  het vlekken op de bank kan verwijderen. Het apparaat spuit heet water en stoom op de bank, waardoor vuil en vlekken loskomen. Het voordeel van een stoomreiniger is dat het geen chemicaliën bevat en dus veilig is voor kinderen en huisdieren. Daarnaast is het ook geschikt voor alle soorten stoffen.

Tip 2: Maak gebruik van baking soda

Baking soda is een veelzijdig middel dat voor veel schoonmaakklusjes gebruikt kan worden. Ook voor het verwijderen van vlekken op de bank is het een handig middel. Strooi een beetje baking soda op de vlek en laat het een paar minuten intrekken. Vervolgens kun je het met een vochtige doek afnemen. De vlek zal verdwijnen en de bank ziet er weer als nieuw uit.

Tip 3: Gebruik een speciale meubelreiniger

Je kan jouw meubel reinigen met speciale meubelreinigers die geschikt zijn voor het verwijderen van vlekken op de bank. Deze reinigers zijn vaak verkrijgbaar in sprayvorm en zijn eenvoudig in gebruik. Spuit de reiniger op de vlek en laat het een paar minuten intrekken. Vervolgens kun je het met een vochtige doek afnemen. Let wel op dat je een reiniger gebruikt die geschikt is voor de stof van de bank. Als je in de toekomst wilt voorkomen dat de bank vies wordt, kan je een waterdichte bankbeschermer aanschaffen.

Tip 4: Maak gebruik van azijn

Azijn is een natuurlijk middel dat voor veel schoonmaakklusjes gebruikt kan worden. Voor het verwijderen van vlekken op de bank is het ook een handig middel. Meng een beetje azijn met water en breng het aan op de vlek. Laat het een paar minuten intrekken en neem het vervolgens af met een vochtige doek. Azijn kan echter wel een sterke geur achterlaten, dus zorg ervoor dat je goed ventileert.

Tip 5: Schakel een professioneel schoonmaakbedrijf in

Als bovenstaande tips niet werken, kun je altijd nog een professioneel schoonmaakbedrijf inschakelen. Zij hebben de juiste middelen en kennis om vlekken op de bank te verwijderen. Daarnaast kunnen zij ook de hele bank schoonmaken, zodat deze er weer als nieuw uitziet.

Hoe zorg jij ervoor dat jouw bank schoon blijft? Laat je het me weten in een reactie hieronder? Ik ben benieuwd!

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.