Home Interieurinspiratie Hoe je met verf op de muur jouw interieur uniek kan maken!

Hoe je met verf op de muur jouw interieur uniek kan maken!

door Gemma
Verf op de muur

Verf; je kunt er veel kanten mee op. Ook kan je met slechts een klein beetje verf al snel een ander effect bereiken. Denk bijvoorbeeld eens aan het verven van een plafond in een kleur verf, en welk effect dat mogelijk kan hebben. Alleen al een andere kleur verf op slechts één muur kan een ander effect aan je interieur geven. Maar niet alleen een standaard een kleur op de muur verven is wat je met verf kan doen. Er is zoveel meer wat je met verf kan doen om jouw interieur een ander effect te geven. Dat laat ik je lezen en zien in deze blog. Kijk en lees je mee?

Verf op de muur

De meeste mensen denken bij het verven, aan het verven van één of meerdere wanden. Daarmee kun je gelijk een andere sfeer in je interieur creëren. Toch hoef je niet altijd de hele wand te verven voor een bepaald effect in een ruimte. Je kunt ook denken aan het verven van de helft van de muur; hetzij horizontaal of juist verticaal. Lambrisering is een halve horizontale muur, maar daarin kun je ook variëren. Want wie zegt dat je precies de helft moet verven. Je kunt ook kiezen voor net iets meer dan de helft of juist ruim over de helft. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Ook kun je een extra streepje in een ander kleurtje toevoegen aan lambrisering of een halve muur. Je kunt hiermee spelen. Wel belangrijk is het kiezen van een goede muurverf. Kies dan vooral voor kwaliteit en een A-merk verf, zoals Sigma verf.

Verf op de muurVerf op de muurVerf op de muur

Verf op het plafond

Naast het verven van muren, kun je ook zeker het plafond een kleur geven. En dan bedoel ik niet een witte of een beige kleur. Maar waarom zou je de kleur die je op de muren doet, niet doortrekken naar het plafond? Dit geeft eenheid en sfeer aan de ruimte waarvoor je dat toepast. Ook kun je een klein deel van het plafond mee verven. Dit zie je vaak als je bijvoorbeeld een hoekje van een ruimte wil benadrukken. Voor zowel het verven van wanden als plafonds, raad ik je aan om te kiezen voor muurverf die af te nemen is. Heb je een vlek gemaakt, dan kun je dit zo weer weg poetsen. Ideaal! Een voorbeeld daarvan is sigma pearl clean matt.

Verf als accent

Vaak wordt verf op wanden of plafond gebruikt in grote delen, maar je kunt een kleur verf ook gebruiken als accent. Denk bijvoorbeeld aan een geverfde ronde cirkel of juist een kleurenvlak. Je kunt zelfs kiezen voor organische vormen of juist meerdere vormen met elkaar gecombineerd in verschillende kleuren. Je kunt zoveel variëren met verf! Ik ben er dol op. Ik laat me vooral inspireren door Pinterest, en dat gebruik ik dan als inspiratiebron voor ons interieur.

Het makkelijke aan verf is, dat je in een handomdraai een nieuwe kleur geverfd hebt. Zo heb je snel een ‘ander’ interieur.

Hieronder zie je een aantal voorbeelden hoe je verf als accent kan gebruiken:

Verf op de muur Verf op de muur Verf op de muurVerf op de muur

Gebruik jij verf ook graag om jouw interieur uniek te laten ogen of juist om een verandering aan je interieur te geven? Laat je het me weten in een reactie hieronder. Ik ben benieuwd!

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.