Home Interieurinspiratie Van keukeninspiratie tot het kiezen van een keuken

Van keukeninspiratie tot het kiezen van een keuken

door Gemma
Keuken inspiratie

Een keuken uitkiezen doe je niet heel vaak. Wij bouwden voor de 2e keer een nieuwe woning, en ik ging dus al twee keer een nieuwe keuken uitzoeken. Maar dat is best wel uitzonderlijk. Een nieuwe keuken uitzoeken doe je namelijk niet zo vaak. Vaak als je gaat verhuizen naar een nieuwe woning, komt het vaak voor dat je een nieuwe keuken mag uitzoeken. Wellicht heb je het ook wel eens gedaan, als je bijvoorbeeld gaat verbouwen. Toch is een keuken uitzoeken geen eenvoudig proces en dat doe je ook niet zo één, twee, drie. Het is een proces waar je maar beter de tijd voor kunt nemen. In deze blog neem ik je mee in het proces van keukeninspiratie tot aan het kiezen van een keuken. Kijk en lees je mee in deze blog?

Keukeninspiratie

Voordat je kunt beginnen met de keuze voor een nieuwe keuken, is het aan te raden om veel inspiratie op te zoeken. Gelukkig heb je daarvoor heel veel verschillende kanalen. Je kunt naar keukenwinkels gaan, de woonbladen bekijken, naar een woonbeurs gaan of Pinterest en/of Instagram gebruiken. Zoek maar eens op de #keukeninspiratie en je zult op Instagram bedolven worden onder inspiratie om de keuken in te richten. Als je bijvoorbeeld op Pinterest zoekt op keukenideeën, dan krijg je enorm veel keukeninspiratie en ideeën voor het ontwerp van je keuken. Ook in keukenwinkels kun je genoeg inspiratie opdoen, je kunt bijvoorbeeld denken aan keuken inspiratie van Tulp keukens.

In de beginfase is het belangrijk dat je je zoveel mogelijk laat inspireren. Later kun je wel een keuze maken voor wat je daarvan wilt gebruiken. Neem vooral een aantal weken de tijd om veel keukeninspiratie op te doen.

Keukenontwerp

Als je voldoende inspiratie en ideeën hebt opgedaan voor jouw keuken, ga je aan de slag met een keukenontwerp. Belangrijk is daarbij dat je kiest wat je het mooiste vindt en dat je deze inspiratie selecteert. Je kiest dus uit alle foto’s en ideeën die je hebt, het allermooiste. Daarna ga je kijken wat praktisch haalbaar is. Helaas heb je waarschijnlijk te maken met een beperking in vorm en afmeting. Het hoeft niet, maar het kan wel. Denk bij het maken van een keukenontwerp ook aan de loopruimte die je nodig hebt en eventueel het draaien van bijvoorbeeld een deur. Je kunt heel goed zelf een keukenontwerp maken, bijvoorbeeld in de Ikea keukenplanner. Dan bepaal jezelf waar welke keukenkast te staan wordt en hoe groot de keuken wordt. Heb je wat hulp daarbij nodig? Ga dan vooral naar een keukenzaak, daar kunnen ze je helpen bij het maken van een 3d-keukenontwerp.

Keuken kiezen

Als het ontwerp staat, kun je de keuken gaan kiezen. En zelf bepalen waar je deze keuken gaat kopen. Je kunt bijvoorbeeld naar een keukenzaak gaan, maar je kunt er ook voor kiezen om bij de Ikea de keuken te bestellen. Tevens heb je de mogelijkheid om een keuken op maat te laten maken. Daarnaast kun je ook nog de Ikea keuken en frontjes op maat met elkaar combineren. Je hebt dus enorm veel mogelijkheden! Toch begint het allemaal met keukeninspiratie.

 

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.