Home Basis tips interieur Tips & tricks voor het kopen van een tuinset

Tips & tricks voor het kopen van een tuinset

door Gemma
Tuinset kopen

Je bent er misschien nog niet mee bezig, of juist wel, maar zo richting het voorjaar kun je alvast nadenken over de tuinmeubelen in je tuin of terras. Het is zeker aan te raden om in januari of in februari alvast even te kijken of o.a. je tuinstoelen en tuintafel nog een ronde mee kunnen, of dat je toch wat nieuws nodig hebt. Als je er dan op tijd achterkomt, heb je ook even tijd om wat uit te zoeken en tevens ben je dan op tijd voor de eerste zonnestralen in de tuin. Het zou toch zonde zijn als je deze mist…! In deze blog geef ik je graag tips en tricks bij een nieuwe tuinset kopen. Kijk en lees je mee?

Tips voor nieuwe tuinmeubelen

Hieronder heb ik 5 tips die je helpen bij het uitzoeken van een tuinset, tuinstoelen, tuinbanken en/of tuintafel:

Tip #1: hoeveel ruimte heb je?

Voordat je een tuinset of andere tuinmeubels kan kopen, is het handig om te meten hoeveel ruimte je maximaal hebt. Haal daar de loopruimte vanaf. Je moet namelijk ook om meubels heen kunnen lopen.

Tuinset kopen

Tip #2: wat voor soort tuinmeubels wil je?

Er zijn heel veel verschillende soorten tuinsets, maar waar gaat je voorkeur naar uit? Hoeveel stoelen wil je of wil je juist een grote loungebank? Het is ook zeker aan te raden om even te kijken in het diverse aanbod van Tuinmeubelshop.

Tip #3: van welk materiaal moeten de tuinmeubels gemaakt zijn?

De materiaalsoort bepaalt de uitstraling van je meubels buiten. Het bepaalt ook o.a. de kwaliteit van de tuinmeubels. Steigerhout is bijvoorbeeld best kwetsbaar in het Nederlandse weer tov bijvoorbeeld rotan.

Tip #4: wat is je budget?

Niet geheel onbelangrijk; wat is je budget. Je vindt namelijk tuinartikelen in veel verschillende prijsklassen. Ga vooral ook op zoek via internet naar tuinmeubels om te zoeken naar tuinsets in jouw prijsklasse.

Tip #5: hoe ziet het eruit?

Ga vooral ook erop uit om verschillende tuinmeubels te bekijken, maar vooral ook om te proef zitten. Zo krijg je meer gevoel bij de meubels.

Tuinset kopen

Heb jij nog aanvullende tips voor het kopen van nieuwe tuinmeubels? Laat je het me weten in een reactie hieronder? Ik ben benieuwd!

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.