Home Basis tips interieur Tips om je huis schoon te maken

Tips om je huis schoon te maken

door Gemma

Het schoonhouden van je huis zorgt ervoor dat je een stuk relaxter terugkomt en bent in je woning. Toch kan het geordend houden van de woning zorgen voor veel stress. Gelukkig zijn er een aantal tips waardoor het schoonmaken een stuk makkelijker wordt. In deze blog zet ik de tips voor je op een rijtje, en lees je o.a. over het gebruik van ecopods. Lees je mee in deze blog?

Het maken van een goede planning

Als je moeite hebt met het schoonhouden van je huis, dan is het verstandig om een planning te maken. Zet bijvoorbeeld op papier wanneer je gaat stofzuigen of wanneer de was moet worden gedaan. Dit voorkomt dat taken zich gaan opstapelen en dat het rommelig wordt in je huis. Bij het maken van een planning is het ook verstandig om de taken te verdelen. Maak hierbij goed duidelijk wie wat doet, zo voorkom je verwarring. Voordat je kunt gaan schoonmaken, is het zeker aan te raden om te gaan ontspullen.

Het gebruik van de juiste spullen

Als je niet de juiste spullen in huis hebt om schoon te maken, dan wordt het erg lastig om je woning netjes te krijgen. Zorg dus dat je investeert in de juiste materialen. Zo kun je bijvoorbeeld overwegen om ecopods te gebruiken. Deze pods bevatten schoonmaakmiddel en zijn oplosbaar in het water. Dit is ontzettend goed voor het milieu en voor je portemonnee!

Het verwijderen van onnodige spullen

Als je een opgeruimd huis wilt, is het verstandig om onnodige spullen te verwijderen. Deze zorgen er namelijk voor dat je woning een stuk voller en daarmee rommeliger oogt. Ruim dus één keer per jaar je huis volledig op. Doneer of verkoop de spullen die je niet nodig hebt.

Direct opruimen is verstandig

Als je een object hebt gebruikt, is het verstandig om hem direct op te ruimen. Hiermee voorkom je dat je overal in je huis random materialen aantreft. Zorg er voor dat de objecten een vaste plaats krijgen in de woning, hierdoor is het makkelijker om het op de juiste plek terug te leggen.

Het schoonmaken van je keuken

Je keuken is vaak de plaats die het meest vies wordt, dit komt doordat je vaak allerlei materialen nodig hebt en je veel morst tijdens het koken. Zorg ervoor dat je jouw keuken schoonmaakt na elke maaltijd. Hiervoor is echt geen grondige schoonmaak nodig, het afvegen met een nat doekje is vaak al meer dan genoeg. Maak je keuken in ieder geval één keer per week schoon met een sopje. Succes met het schoonmaken van je huis!

Hoe zorg jij voor een schoon huis? Laat je het me weten in een reactie hieronder? Ik ben benieuwd!

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.