Home Interieurinspiratie Snel de was doen in een prachtig washok

Snel de was doen in een prachtig washok

door Gemma
Washok waskamer

De was doen is voor veel mensen een tijdrovende en vervelende klus. Het kan soms lijken alsof er geen einde aan komt, vooral als je een groot gezin hebt. Maar er zijn een aantal tips die je kunt gebruiken om de was sneller en beter te doen. Zo kun je snel weer door met andere taken of ontspannen met een goed boek, dat is toch veel fijner dan de was doen? In deze blog lees je welke stappen je kunt ondernemen.

Welke machine heb je nodig?

Als je op zoek bent naar een nieuwe wasmachine, is het belangrijk om te weten welke functies en opties er beschikbaar zijn. Een wasmachine kopen begint met bepalen wat je nodig hebt. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten wasmachines op de markt, zoals voorlader, bovenlader of een was droogcombinatie. Het is belangrijk om te overwegen welke opties het beste bij jouw levensstijl passen en waar je de machine gaat installeren. Naast het type wasmachine zijn er nog een aantal andere belangrijke zaken om rekening mee te houden bij de aankoop van een nieuwe machine.

Capaciteit en verzamelen

Een van de belangrijkste factoren is de capaciteit van de machine. Over het algemeen is het verstandig om te kiezen voor een machine met een capaciteit van minimaal 7 kilogram, zodat je genoeg ruimte hebt voor grotere ladingen. Je wilt namelijk niet dat je door een te kleine machine, extra vaak de was moet doen en overal was hebt liggen. Denk daarnaast ook na over de plek waar je je was verzameld. Je kunt in een washok een grote wasmand neerzetten waar iedereen de was in kan stoppen. Er zijn meer dan genoeg prachtige wasmanden te vinden waardoor dit helemaal niet rommelig hoeft te staan. Het kan zelf wat toevoegen aan het interieur.

Indeling van de ruimte

Een was droogcombinatie is een handige machine voor mensen die geen ruimte hebben voor zowel een wasmachine als een droger. Het is een combinatie van een wasmachine en een droger, wat betekent dat je na het wassen van de kleding direct kunt drogen zonder het in een andere machine te hoeven verplaatsen. Deze machines zijn vooral handig voor mensen die in een klein appartement wonen of die weinig ruimte hebben. Je kunt daarnaast ook handige meubels en accessoires in je washok plaatsen om efficiënt gebruik te maken van de ruimte die je hebt. Hang bijvoorbeeld kasten aan de muur en plaats een hangend wasrek. Hierdoor zet je niet alles op de grond, maar maak je gebruik van de volledige ruimte.

Bekijk de mogelijkheden van de ruimte

Als je de voorkeur geeft aan losse machines, dan heb je de keuze tussen een wasmachine en een droger. Een warmtepompdroger is een van de energiezuinigste drogers op de markt en kan tot 60% energie besparen in vergelijking met een gewone droger. Het maakt gebruik van een warmtepompsysteem om de lucht in de trommel te verwarmen en vochtige lucht af te voeren. Dit betekent dat het minder energie gebruikt en de kleding langer meegaat. Onthoud dat een warmtepompdroger een afvoer nodig heeft waardoor je deze machine niet zomaar in iedere ruimte kunt installeren. Heb je geen afvoer, dan kun je altijd kiezen voor een condensdroger. Het is daarom belangrijk dat je kijkt wat er in je washok mogelijk is. Meet ook de ruimte op en maak een tekening op schaal. Zo kun je alle meubels die je wilt plaatsen op schaal maken en door de tekening van de ruimte plaatsen om te zien wat de beste invulling van de ruimte is. Mocht je willen bekijken welke optie het beste bij jouw budget past, kijk dan een keer op electroworld.nl.

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.