Home Bohemian interieur Vrolijk gekleurde sloophout meubels: meubels met een verhaal!

Vrolijk gekleurde sloophout meubels: meubels met een verhaal!

door Gemma
sloophout meubels

Kleur in huis; het geeft karakter aan je interieur. Maar het kan ook zorgen voor meer vrolijkheid en authenticiteit in je interieur. Kleur kan je op diverse manieren laten terugkomen in de ruimtes van je interieur. Denk aan kleurrijke meubels, verlichting of accessoires. Uiteraard kun je ook kleur toevoegen in huis door een of meerdere muren van een kleurtje te voorzien. Of juist een plafond. Er is een heleboel mogelijk. Toch is het ook wel mooi als de kleuren in huis ook een verhaal hebben. En dat zie je terug in deze vrolijk gekleurde meubels, die gemaakt zijn van gerecyclede hout. Kijk en lees je mee in deze blog over sloophout meubels?

Bron foto’s: Daan Hout

Meubels met een verhaal

Als meubels gemaakt zijn van bestaand of van gerecycled materiaal, dan maakt dit meubels authenticiteit en uniek. Ieder meubel, of het nu een kast of een tv-meubel is, is uniek. Geen enkel meubel is daarmee gelijk, en dit maakt ze uniek. Dit zie je ook terug in de meubels van Daan Hout. Een groot gedeelte van de collectie van hun is gemaakt met gebruik van oud boothout. Er zijn kasten, tv-meubels en tafels van gerecycled boothout.

Je kent ze vast wel; die vrolijk gekleurde houten vissersboten op o.a. Bali en omliggende eilanden. Toeristen vinden ze leuk om te zien, de lokale bevolking heeft deze boten echt nodig. Voor een groot gedeelte zijn de bewoners van de eilanden afhankelijk van visvangst, waarbij ze die boten gebruiken. Toch hebben deze boten niet het eeuwige leven, en wanneer ze niet meer te gebruiken zijn, worden ze gebruikt om bijvoorbeeld mee te koken of te stoken. Super zonde! In samenwerking met de lokale bevolking blaast Daan Hout de niet bruikbare boten nieuw leven in. Het hout is namelijk te mooi om niet te gebruiken. Dit sloophout voor de bewoners, worden meubels met een kunstige en unieke uitstraling.

Hoe worden sloophout meubels gemaakt?

Over het algemeen gaan de visserbootjes ongeveer 25 jaar mee. Zo af en toe wordt er een nieuwe laag verf op de boten geverfd, waarmee er een mooi lijnenspel van kleuren ontstaat. Hieronder zie je een gekleurde vissersboot:

Sloophout meubels

Werkplaats op Bali en Java

Het hout van deze boten wordt naar lokale werkplaatsen op Java en Bali gebracht. Daar gaan timmermannen met het hout aan de slag. Zij zorgen ervoor dat het hout wordt verwerkt tot een ‘nieuw’ meubel. Deze meubels hebben een eigentijdse uitstraling, waarbij de originele verflagen gebruikt worden. Er wordt niet opnieuw geverfd, er wordt gewerkt met de bestaande materialen en kleuren die het hout heeft. Mede door vakmanschap zorgen de lokale meubelmakers ervoor dat de meubels van hoge kwaliteit zijn.

Sloophout kasten

Hieronder zie je een aantal van de sloophout kasten:

sloophout meubelssloophout meubels

Wat vind jij van deze meubels? Vind jij ze ook zo bijzonder en uniek? Laat je het me weten in een reactie hieronder? Ik ben benieuwd!

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.