Home Interieurinspiratie Scandinavisch design slaapkamer creëren: 4 interieurtips

Scandinavisch design slaapkamer creëren: 4 interieurtips

door Gemma
Slaapkamer

Een comfortabele slaapkamer is één van de voorwaarden voor een goede nachtrust. Maar wat is nu precies een comfortabele slaapkamer? En kan een comfortabele slaapkamer ook modern en design uitstralen? Dat kan zeker! In deze blog geef ik je 4 interieurtips waarmee je zo aan de slag kan in de slaapkamer. Omdat de Scandinavische interieurstijl een populaire woonstijl is (nog steeds), zal ik in deze blog beschrijven hoe je een Scandinavisch design slaapkamer kan inrichten. Waarbij het een comfortabele slaapkamer wordt. Lees je mee in deze blogs met interieurtips voor de slaapkamer?

Wat is Scandinavisch design?

Scandinavisch design staat voor kwaliteit, functioneel en tijdloos design. Deze eigenschappen zie je terug in meubels, lampen en ook de decoratie in een interieur. Al wordt er in een Scandinavische woonstijl minimaal gebruik gemaakt van woonaccessoires. Hier geldt: less = more. De bedden van het merk Auping kun je daarbij heel goed toepassen. Deze zorgen voor een Scandinavische sfeer.

Tips comfortabele Scandinavische slaapkamer

Hieronder geef je een aantal tips die je toe kan passen in de slaapkamer:

Tip #1: licht hout gebruiken

Hout is een materiaal die absoluut niet mag ontbreken in deze interieurstijl. In iedere ruimte van je interieur kun je hout gebruiken. Gebruik daarbij wel een lichte houtsoort en absoluut geen donkere houtsoorten. Eventueel kun je nog wat donkerder hout verlichten met bijvoorbeeld loog of een whitewash. Het lichte hout kun je gebruiken voor de meubels in de slaapkamer, zoals een bed, een kledingkast en/of een nachtkastje. Zorg er wel voor dat er eenheid in het gebruikte houtsoort is. Maak gebruik van één soort hout en niet veel verschillende soorten. De auping bedden zijn gemaakt van het soort hout, wat ideaal te gebruiken is in de slaapkamer en ook in deze stijl. Daarnaast zijn het bijzonder comfortabele bedden.

Tip #2: lichte kleuren gebruiken

Gebruik niet alleen een lichte kleur hout, maar maak ook gebruik van lichte kleuren. Een Scandinavisch interieur staat voor fris en licht. Denk bijvoorbeeld aan (uiteraard) wit, lichtgrijs, beige, taupe en pastelkleuren. Wees niet bang om toch een kleur te gebruiken. Je kunt dan kiezen voor een pasteltint zoals mint of lichtroze. Ook behoren de vergrijsde kleuren tot de mogelijkheid. Denk aan grijsgroen en grijsblauw. Zorg er wel voor dat de kleuren niet de overhand krijgen. Deze gebruik je enkel en alleen als accent, niet als basiskleur.

Tip #3: kies voor een design item

Niet voor niks vind je in de Scandinavische landen veel design terug. Ze kunnen daar prachtige design meubelstukken maken. Ook voor slaapkamer zijn er design meubels en woondecoratie te vinden. Hoe leuk is het om dit ook te gebruiken in de slaapkamer? Kies bijvoorbeeld voor één design item in je slaapkamer. Denk eens aan een fauteuil of een kast. Dat geeft een prachtig effect!

Tip #4: gebruik een minimaal aantal accessoires

Less = more wordt er in deze stijl toegepast. Bewust gekozen woonaccessoires, en niet om de ruimte maar mee op te vullen. Kies een aantal accessoires. Wees ook niet bang om hier voor de wat grotere decoratie te kiezen. Liever iets minder en dan wat groot, dan veel en klein. Veel succes!

Wat vind jij van deze stijl in de slaapkamer? Zou jij hem toepassen? Laat je het me weten in een reactie hieronder? Ik ben benieuwd!

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.