Home Basis tips interieur Redenen waarom je kunt kiezen voor een PVC vloer.

Redenen waarom je kunt kiezen voor een PVC vloer.

door Gemma
pvc vloer kiezen

Het is lastig om een vloer te kiezen voor een nieuwe woning, want er is heel veel te kiezen. Het is ook niet echt een aankoop die je gauw verandert als je achteraf toch liever iets anders had willen hebben. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over de verschillende vloer soorten, zodat je niet achteraf spijt krijgt. Eén van de opties is een PVC-vloer. Deze is momenteel erg populair. Vooral de visgraatvloer zie je veel in de interieurs. In deze blog vertel ik je graag meer artikel vertellen we je alles over de PVC vloer en waarom dit een hele goede keuze is.

Wat is een PVC vloer?

Net zoals met alles, zijn er goede kwaliteit vloeren en minder goede kwaliteit vloeren. Dat zie je ook onder de PVC vloeren. Een goede kwaliteit PVC vloer herken je aan de dikte van de toplaag. De dikte van de toplaag moet tussen de 0,03 en de 0,07 mm zijn. Hoe dikker de toplaag, hoe beter de kwaliteit is van de vloer. Nu hoeft niet iedere ruimte een vloer met de dikste toplaag te hebben, het hangt er vanaf hoe intensief de ruimte gebruikt gaat worden. Wordt er echt geleefd met meerdere mensen, kun je het beste voor een dikkere toplaag gaan. Komt de vloer in een ruimte waar amper gebruik van wordt gemaakt, dan kun je ook een vloer met een dunnere toplaag gebruiken. Kijk dus wat het beste bij jouw situatie past.

pvc vloer kiezen

Wat zijn de voordelen van een PVC vloer?

PVC vloeren hebben veel voordelen. Hieronder lees je ze:

  • Duurzaam: een PVC vloer is erg duurzaam. Dit komt vooral omdat een PVC vloer een goede slijtlaag heeft en daarmee is het een sterkere vloer dan bijvoorbeeld laminaat. Het is dus een vloer die lang meegaat. Daarnaast is PVC makkelijk te reinigen, dankzij het gladde oppervlak. Je hebt geen speciaal schoonmaakmiddel nodig om te dweilen, het kan namelijk gewoon met allesreiniger. Ook is een PVC vloer waterdicht, wat erg fijn is als er kleine kinderen in het gezin wonen. Geen stress dus over morsende drinkbekers!
  • Geluiddempend: een PVC vloer is geluiddempend, wat erg fijn is in een gehorige woning of wanneer er kleine kinderen in het gezin wonen.
  • Geschikt voor vloerverwarming: PVC is geschikt voor vloerverwarming, waardoor je geen last meer hebt van koude voeten.
  • Makkelijk te vervangen: Je kunt een PVC vloer per strook vervangen. Dit kan erg handig zijn als er bijvoorbeeld op een gedeelte een beschadiging zit. Je kunt dat gedeelte dan makkelijk vervangen.
  • Veel keuze: je hebt veel keuze als het gaat om deze soort vloer. Je kunt planken van PVC gebruiken, maar bijvoorbeeld ook tegels. Deze zijn in veel verschillende kleuren en materialen te krijgen.

Een luxe variant PVC vloer: visgraat vloer

Vind je een visgraat vloer erg mooi, maar heb je hier het budget niet voor? Dan kun je ook kiezen voor een mooie PVC visgraat vloer. Deze ziet er net zo mooi uit als een houten visgraat vloer, alleen voor een kleinere prijs. Op die manier kun je toch genieten van een luxe uitstraling in jouw huis!

pvc vloer kiezen

Wat vind jij van een PVC vloer? Laat je het me weten in een reactie hieronder? Ik hoor het graag!

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.