Home Interieurinspiratie Nieuwe keuken kopen: tips & tricks

Nieuwe keuken kopen: tips & tricks

door Gemma
Nieuwe keuken kopen zwarte keuken

Een nieuwe keuken kopen doe je niet alle dagen. Ook al ben misschien wel niet tevreden over de keuken die je nu hebt, je denkt er altijd goed over na. Ook zie je wel dat mensen eerst andere opties proberen voordat je een nieuwe keuken kopen gaat. Het wrappen van de keuken, het verven van de keuken of het vervangen van alleen de deurtjes van de keuken behoren dan tot de mogelijkheden. Wanneer de meeste mensen wel een nieuwe keuken aanschaffen, is als er een verbouwing aan komt waarbij de keuken bijvoorbeeld groter of anders gemaakt wordt. In deze blog geef ik je graag een aantal tips bij het kiezen en kopen van een keuken. Je zult ook zien dat het kiezen veel meer tijd in beslag neemt dan het daadwerkelijk kopen van de keuken. Lees je mee in deze blog?

Zoek naar inspiratie: online en in de winkel

Ga op zoek naar veel keukeninspiratie. Zoek daarbij naar alles wat je mooi vindt. Check Pinterest en Google op mooie foto’s die jou aanspreken. Ga vooral ook naar keukenwinkels zoals o.a. Keuken Kampioen. Laat je in de winkel niet alleen inspireren, maar ook adviseren over mogelijkheden voor de nieuwe keuken. Vooral als het gaat om keukenopstellingen kun je om advies vragen van een keukenverkoper. Ze kunnen wellicht ook een 3d-keuken voor je maken.

Kleuren en materialen kiezen

Als je alle keukeninspiratie naast elkaar neer legt, zal je waarschijnlijk veel van hetzelfde vinden. Dat vind je leuk! Aan de hand van deze foto’s kun je wellicht ook al iets zeggen over de kleuren en de materialen waarvan de keuken gemaakt moet worden. Daarnaast is het ook handig om te kijken naar je huidige interieur. Welke kleuren en materialen passen daar het beste bij? Heb je toevallig een kleurrijke bank en wil je ook graag een kleurrijke keuken? Of wil je liever een neutrale en rustige kleur keuken, omdat dit beter bij jouw interieur past? Een kleurenpalet maken helpt altijd bij het maken van kleurenkeuzes.

Kopen van de keuken

Nadat je de kleuren en materialen van de keuken hebt gekozen, kun je gaan kijken waar je jouw keuken kan kopen. En wat ook binnen het budget past. Het handigst is het om dit in een keukenzaak te doen. Daar kunnen ze je goed adviseren en helpen. Ook het kiezen van apparatuur hoort daarbij. Bedenk goed wat je wilt gaan doen in de keuken en welke apparaten je daarbij nodig hebt. Veel succes met het kopen van een nieuwe keuken!

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.