Home Planten & Bloemen Mooie kamerplanten; planten op hydrocultuur.

Mooie kamerplanten; planten op hydrocultuur.

door Gemma
Hydrocultuur

In mijn zoektocht naar planten voor in huis, wordt ik vaak geïnspireerd. Op internet kom ik veel inspiratie tegen, maar ook zeker in de tuincentra. Nieuwe soorten planten zie ik regelmatig voorbij komen op bijvoorbeeld Instagram of Facebook. Een tijdje geleden kwam ik iets tegen over hydrocultuur planten. Ik had er nog nooit eerder van gehoord, maar ik werd wel nieuwsgierig. Zodoende ging ik op onderzoek uit. En de informatie daarvoor gebruikte voor een blog. In deze blog wil ik graag vertellen over deze mooie kamerplanten. Lees je mee?

Wat zijn hydrocultuur planten?

De meeste planten worden gekweekt in potgrond. Maar er is ook een andere manier; en daar zijn de hydrocultuur planten een voorbeeld van. Bij deze soort planten wordt er gekweekt op hydrokorrels. Hydrokorrels zuigen vocht uit het waterreservoir onderin de pot. Vervolgens nemen de wortels van de plant dit vocht weer op. Ongeveer 1/3 van de pot bestaat uit deze hydrokorrels en dit is het waterreservoir. Bij 123planten.nl vind je diverse hydrocultuur planten.

Hydrocultuur

Wat zijn de voordelen van een hydrocultuur plant?

  • Een hydroplant is makkelijker te onderhouden. Door de structuur van de binnenplant kan de plant meer water opnemen. Hierdoor hoef je de plant minder water te geven. Tevens heeft deze soort plant een watermeter. Hiermee lees je het waterpeil makkelijk af.
  • Planten groeien beter op hydrokorrels. De korrels zijn luchtig, en de wortels van de plant nemen meer Co2 op. Dit maakt dat de plant beter groeit. Ook is een hydrocultuur plant minder gevoelig voor o.a. ziektes en schimmels.
  • Een gezondere leefomgeving en betere luchtkwaliteit. De plant neemt niet alleen meer zuurstof, ook zorgt dit soort kamerplant voor meer zuurstof in zijn nabije omgeving.

Voor welke planten is hydrocultuur geschikt?

Bijna iedere plant kan op hydrocultuur groeien. Toch is het wel verstandig om te beginnen met een stevige plant. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan de graslelie. Tevens kunnen jonge planten zich beter aan passen aan hydrocultuur, dan oude planten. Dit heeft te maken met dat het wortelstelsel van oude planten al grotendeels gevormd is.

HydrocultuurHydrocultuur

Kende jij de hydrocultuur planten wel? En wat vind jij ervan? Laat je het me weten in een reactie hieronder? Ik ben benieuwd!

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.