Home Interieurinspiratie Met deze tips hou jij je huis stofvrij

Met deze tips hou jij je huis stofvrij

door Gemma
Huis stofvrij

Je kent het vast. Heb je net je huis schoon, zie je alweer stof liggen en kun je weer opnieuw beginnen. Maak jij regelmatig je huis schoon maar heb je toch iedere keer weer heel snel een laagje stof in huis liggen? Dan kan dit behoorlijk frustrerend zijn. Het ene huis is ook gevoeliger voor stof dan het ander huis. Toch zijn er wel een aantal tips die je kunt toepassen om te zorgen dat je huis zo goed als stofvrij blijft. Benieuwd hoe je hiervoor kunt zorgen, lees dan snel verder in deze blog.

Voor een huis zonder stof is het allereerst erg belangrijk dat je regelmatig je huis een schoonmaakbeurt geeft. Vind je het lastig om je huis schoon te houden, maak dan bijvoorbeeld een planning waarop je iedere dag een aantal huishoudelijke taken uitvoert. Voor zo min mogelijk stof in huis is het belangrijk dat je in ieder geval de onderstaande volgorde aanhoudt tijdens het huishouden.

1. Pak eerst de stofzuiger

Begin altijd met het stofzuigen van je huis. Door het stofzuigen verplaats je veel stof en daarom is het een goed idee om met stofzuigen te beginnen, en niet bijvoorbeeld met het afstoffen van je meubels. Maak gebruik van een goede stofzuiger, op verschillende websites vind je verschillende overzichten met de beste stofzuigers en hierop vind je vast en zeker ook jouw beste stofzuiger. Vergeet niet te zuigen in hoekjes, kieren en onder meubels want ook hier kan het stof makkelijk ophopen en later weer verspreiden door het hele huis, bijvoorbeeld wanneer je je huis gaat luchten.

2. Hoe kun je het beste afstoffen?

Na het stofzuigen is het slim om te gaan afstoffen, dit kun je het beste doen zonder water en bijvoorbeeld met behulp van een microvezeldoekje of met een speciale stofdoek die stof vasthoudt en niet loslaat. Na het stoffen met een droge doek kun je altijd nog met een sopje de boel opfrissen.

3. Sluit af met dweilen

Na het stofzuigen en afstoffen is het zeker verstandig om je huis te dweilen voor de finishing touch. Soms lukt het niet om met een stofzuiger, bijvoorbeeld met een zakloze stofzuiger, alle stof op te zuigen en een dweil kan zorgen dat ook het allerlaatste beetje stof in huis verdwijnt.

Hoe voorkom je stof?

Een belangrijke vraag! Naast regelmatig schoonmaken zijn er nog een aantal tips die kunnen zorgen voor minder stof in huis, voorkomen is immers beter dan genezen! Zorg dat je zo af en toe spullen opruimt, losliggende spullen hebben een magnetische aantrekkingskracht op stof. Kies niet voor open kasten maar koop juist een exemplaar met een deur. Ook items zoals gordijnen, vloerkleden en kussens kunnen een grote aantrekkingskracht hebben op stof en daarom is het van belang om deze spullen regelmatig buiten uit te kloppen en te wassen.

Hopelijk lukt het om met de bovenstaande tips je huis in vervolg (zo goed als) stofvrij te houden.

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.