Home Keukens Jouw keuken personaliseren met een spatscherm

Jouw keuken personaliseren met een spatscherm

door Gemma
spatscherm keuken spatwand keuken

Een keuken moet niet alleen een plek zijn waar je jouw eten maakt en bereidt, maar ook waar je na een lange dag moet kunnen ontspannen. De keuken wil je daarom zoveel mogelijk tot een geheel brengen met de rest van je interieur en voorzien van persoonlijke decoratie. Ook de juiste bescherming voor oppervlakten is hierbij een vereiste. Denk daarbij aan de bescherming van je kookplaat en een eventueel spatscherm. Een spatscherm keuken is een goede manier om de achterwand bij het fornuis te beschermen en je kunt hier te allen tijde een personalisatie aanbrengen. Maar waar kun je allemaal aan denken? En welke materialen zijn veel voorkomend als je naar dit spatscherm kijkt? In deze blog vind je voldoende informatie en tips hierover. Kijk en lees je mee in deze blog?

De bescherming van muren en het oppervlak

Een spatscherm in de keuken is een scherm dat achter het fornuis geplaatst wordt. Bij sommige keukens is deze zelfs over de volledige lengte van het werkblad geplaatst. Al het opspattend vet en vuil zal hiermee op het scherm blijven hangen in plaats van in de muren trekken. Je verlengt dus ook de levensduur van de muren. De spatschermen zorgen er tevens voor dat er minder onderhoud nodig is. Het vuil kun je na het koken direct weghalen met een doekje, waarna alles er weer goed uitziet. Het koken en de bijbehorende schoonmaak zijn eenvoudiger en na een lange werkdag hoef je vrijwel nergens meer over na te denken.

Verschillende materialen met nieuwe mogelijkheden

Er zijn een groot aantal materialen waarvan je een spatscherm kunt laten maken. Een van de materialen die het meeste voorkomt, is plexiglas. Het is een stevig materiaal, welke weinig onderhoud vereist en in een groot aantal afmetingen kan komen. Dit plexiglas kan in een groot aantal kleuren komen en je kunt er ook een eigen afbeelding op laten plaatsen. Zo kijk je ook tijdens het koken naar jouw gezin, huisdier of een mooie herinnering. Je geeft dus een geheel eigen draai aan het spatscherm en de rest van jouw keuken door voor kleuren en prints te kiezen die volledig bij je passen. Uiteraard zijn er ook andere materialen mogelijk voor jouw nieuwe scherm.

De juiste keuzes maken

Het is goed om vooraf te bekijken wat je allemaal nodig hebt. Zo dien je de juiste afmeting aan te schaffen. Hiervoor moet je eerst voor ogen hebben of je een spatscherm achter het fornuis wilt hebben of dat je het over de volledige lengte van de keuken wilt plaatsen. De afmetingen kunnen een groot verschil opleveren in de uiteindelijke uitstraling. Bekijk daarnaast de kleuren en afbeeldingen die je nodig hebt in de keuken. Hier kun je de decoratie en andere kleurtinten voor het interieur als uitgangspunt nemen. Je hoeft alleen nog maar het spatscherm te laten maken en te monteren in de keuken, waarna je van alle gemakken van het scherm profiteert.

Heb jij ook een spatwand in de keuken? Hoe ziet die er bij jou uit? Laat je het me weten in een reactie hieronder? Ik ben benieuwd!

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.