Home Tuininspiratie In 3 stappen je tuin een make-over geven

In 3 stappen je tuin een make-over geven

door Gemma
Tuin een make-over geven

Een tuin kan een prachtige plek zijn om te ontspannen en tot rust te komen, maar soms kan het zijn dat je tuin niet meer aan jouw wensen voldoet. Misschien is je tuin verouderd, heb je behoefte aan meer privacy, of wil je simpelweg een nieuwe look creëren. Het kan dan een goed idee zijn om je tuin een make-over te geven. Maar waar begin je en wat zijn de stappen die je moet nemen om tot het gewenste resultaat te komen? In deze blog geven we je een stappenplan om je tuin een make-over te geven. Lees snel verder in deze blog!

Stap 1: Maak een ontwerp

Voordat je begint met de make-over, heb je een ontwerp nodig. Begin met het denken over wat je precies in je tuin wilt veranderen. Zet duidelijk voor jezelf op een rijtje wat je als eindresultaat voor ogen hebt en hoe je dit wilt bereiken. Als je het groot wilt aanpakken kan het handig zijn een professional in te schakelen, deze kan in overleg met jou een perfect ontwerp voor je opstellen. Je kan het ook prima doen zonder hulp in te schakelen, alleen loop je dan het risico dat je bepaalde dingen over het hoofd ziet en dat je daar in de loop van de make-over pas achter komt. Dit kan dan weer voor vertraging en andere moeilijkheden zorgen.

Stap 2: Zorg voor de juiste materialen

Het kopen van de juiste materialen heeft een grote invloed op het eindresultaat van de make-over. Let bij het kopen van de materialen op de kwaliteit, of het was wat je in gedachten had en of het past bij de rest van de tuin. Let er ook op dat je materialen koopt die bedoeld zijn voor buiten. Als je bijvoorbeeld een bartafel onder de overkapping wilt plaatsen, is het handig om uit te zoeken of deze het aankan om buiten te staan. NJOJ Brandstore heeft hier allerlei verschillende opties voor. Verder is het ook belangrijk dat je rekening houdt met bepaalde omstandigheden waar jouw tuin vaak aan wordt blootgesteld. Denk er bijvoorbeeld aan of jouw tuin vaak last heeft van wateroverlast of ongedierte. Als dit het geval is kan je hier makkelijk op inspelen door materiaal te kopen wat hier beter tegen bestand is.

Stap 3: Begin met de make-over

Zodra je een ontwerp hebt gemaakt voor je nieuwe tuin, is het tijd om de make-over te starten. Ook hier zijn weer een aantal aandachtspunten, het is belangrijk om te zorgen voor goed gereedschap, zodat je de werkzaamheden zo efficiënt en veilig mogelijk kunt uitvoeren. Het kan handig zijn om in fases te werken, zodat het werk overzichtelijk blijft. Nu je alles op een rijtje hebt staan is er nog maar 1 ding te doen, lekker aan de slag gaan!

Ga je je tuin een make-over geven? Laat je het me weten in een reactie hieronder? Ik ben benieuwd!

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.